reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

ja wczoraj zrobiłam u tego samego sprzedawcy butelkowe zakupy i inne rzeczy, żeby na jedną przesyłkę się załapać
też nie będę kupować podgrzewaczy i sterylizatorów- nie mam na to miejsca w kuchni, garnek i wrzątek będę wykorzystywać i koniec

a laktator kupię po porodzie, tzn. wybiorę przed a zlecę mojemu M. jak się okaże że mam pokarm i mogę karmić, chyba wybiorę ręczny bo boję się siły tego elektrycznego troche

nie będę chować się z karmieniem piersią, mam raczej niewyparzony język i prędzej powiem komuś czego się lampi niż będę pajacować z zakrywaniem... co prawda nie zamierzam też siadać gdzieś w centrum i się ekshibicjonować :-)

reklama
co do wałeczków ja podkładałm za pleckami zrolowany kocyk;-) - ale generalnie nie należy kłaść noworodka na boku bo to b. źle wływa na bioderka - mnie położna opieprzyła nawet za ten wałeczek za plecami - już sama nie wiem pewnie znowu będę mieć dylemat:baffled:

wiecie co, nam położna powiedziała że maluszka lepiej klasc na pleckach, ale tak na 2 minutki przekrecac na boczki co by mu główka sie nie zdeformowała, nojakoś tak to ujęła :)
a co do tych płynów olliatum, hmm. te pewnie wyjdzie w praniu, bo po co uzywac cos leczniczego, jak nic sie nie bedzie dzialo, tak na moje oko :) a położna cos mówiła o sudocremie, zeby uzywać dopiero jak pupa czerwona, a tak, to takie tanie masci jak Altantan lub F18, takie jak w szpitalu.
ehhhh, niezły mętlik już mam w głowie, i przez to nie potrafie sie zdecydować co mam kupywać :( i w końcu nic nie kupuje, no ale trzeba sie zmobilizować :)

U nas w rodzinie zawsze się maluchy kładzie na boku i problemów raczej z niczym nie mają. Dlatego też będę częściej na boku kładła. Co do kremów do pupci to ja póki nie będzie żadnych problemów będę używała nivea na odparzenia i styknie. A jak się pojawi problem to wtedy będziemy myśleć :-) Podobnie z kąpielą :-)

U nas w rodzinie zawsze się maluchy kładzie na boku i problemów raczej z niczym nie mają. Dlatego też będę częściej na boku kładła. Co do kremów do pupci to ja póki nie będzie żadnych problemów będę używała nivea na odparzenia i styknie. A jak się pojawi problem to wtedy będziemy myśleć :-) Podobnie z kąpielą :-)

U mnie tak samo :-)

reklama
wiecie co, nam położna powiedziała że maluszka lepiej klasc na pleckach, ale tak na 2 minutki przekrecac na boczki co by mu główka sie nie zdeformowała, nojakoś tak to ujęła :)
a co do tych płynów olliatum, hmm. te pewnie wyjdzie w praniu, bo po co uzywac cos leczniczego, jak nic sie nie bedzie dzialo, tak na moje oko :) a położna cos mówiła o sudocremie, zeby uzywać dopiero jak pupa czerwona, a tak, to takie tanie masci jak Altantan lub F18, takie jak w szpitalu.
ehhhh, niezły mętlik już mam w głowie, i przez to nie potrafie sie zdecydować co mam kupywać :( i w końcu nic nie kupuje, no ale trzeba sie zmobilizować :)

Co do Olliatum zwykłego to ja też mam takie podejście, ale teraz zrobili wersję Soft, która nie jest lecznicza, można ją stosować codziennie.

Do góry