reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

ja wczoraj zrobiłam u tego samego sprzedawcy butelkowe zakupy i inne rzeczy, żeby na jedną przesyłkę się załapać
też nie będę kupować podgrzewaczy i sterylizatorów- nie mam na to miejsca w kuchni, garnek i wrzątek będę wykorzystywać i koniec

a laktator kupię po porodzie, tzn. wybiorę przed a zlecę mojemu M. jak się okaże że mam pokarm i mogę karmić, chyba wybiorę ręczny bo boję się siły tego elektrycznego troche

nie będę chować się z karmieniem piersią, mam raczej niewyparzony język i prędzej powiem komuś czego się lampi niż będę pajacować z zakrywaniem... co prawda nie zamierzam też siadać gdzieś w centrum i się ekshibicjonować :-)

reklama
co do wałeczków ja podkładałm za pleckami zrolowany kocyk;-) - ale generalnie nie należy kłaść noworodka na boku bo to b. źle wływa na bioderka - mnie położna opieprzyła nawet za ten wałeczek za plecami - już sama nie wiem pewnie znowu będę mieć dylemat:baffled:

wiecie co, nam położna powiedziała że maluszka lepiej klasc na pleckach, ale tak na 2 minutki przekrecac na boczki co by mu główka sie nie zdeformowała, nojakoś tak to ujęła :)
a co do tych płynów olliatum, hmm. te pewnie wyjdzie w praniu, bo po co uzywac cos leczniczego, jak nic sie nie bedzie dzialo, tak na moje oko :) a położna cos mówiła o sudocremie, zeby uzywać dopiero jak pupa czerwona, a tak, to takie tanie masci jak Altantan lub F18, takie jak w szpitalu.
ehhhh, niezły mętlik już mam w głowie, i przez to nie potrafie sie zdecydować co mam kupywać :( i w końcu nic nie kupuje, no ale trzeba sie zmobilizować :)

U nas w rodzinie zawsze się maluchy kładzie na boku i problemów raczej z niczym nie mają. Dlatego też będę częściej na boku kładła. Co do kremów do pupci to ja póki nie będzie żadnych problemów będę używała nivea na odparzenia i styknie. A jak się pojawi problem to wtedy będziemy myśleć :-) Podobnie z kąpielą :-)

U nas w rodzinie zawsze się maluchy kładzie na boku i problemów raczej z niczym nie mają. Dlatego też będę częściej na boku kładła. Co do kremów do pupci to ja póki nie będzie żadnych problemów będę używała nivea na odparzenia i styknie. A jak się pojawi problem to wtedy będziemy myśleć :-) Podobnie z kąpielą :-)

U mnie tak samo :-)

reklama
wiecie co, nam położna powiedziała że maluszka lepiej klasc na pleckach, ale tak na 2 minutki przekrecac na boczki co by mu główka sie nie zdeformowała, nojakoś tak to ujęła :)
a co do tych płynów olliatum, hmm. te pewnie wyjdzie w praniu, bo po co uzywac cos leczniczego, jak nic sie nie bedzie dzialo, tak na moje oko :) a położna cos mówiła o sudocremie, zeby uzywać dopiero jak pupa czerwona, a tak, to takie tanie masci jak Altantan lub F18, takie jak w szpitalu.
ehhhh, niezły mętlik już mam w głowie, i przez to nie potrafie sie zdecydować co mam kupywać :( i w końcu nic nie kupuje, no ale trzeba sie zmobilizować :)

Co do Olliatum zwykłego to ja też mam takie podejście, ale teraz zrobili wersję Soft, która nie jest lecznicza, można ją stosować codziennie.

Do góry