reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

reklama
widze że wy jeszcze w miare spokojnie z zakupami, ja juz dosc troche poszalałam.
Zaczęłam od 4 pizamek , bo sobie uświadomiłam że nie mam żadnej i jakby mi przyszło pójść do szpitala to nie mam w czym ;/
3 pary spodni ciążowych dresowych, w tym jeden kombinezon - super wygodny, mięciutki.
Sklep internetowy bon prix - Na sportowo - Kombinezon sportowy
Marszczone czarne botki na płaskiej podeszwie, bo u mnie to same buty na min.. 7 cm szpilce.
W H & M Mamma kupiłam jeden swterek w kolorze fuksji i jedna płócienną bluzke w kolorze khaki.
Staniczek bezfiszbinowy i bezszwowy - polecam mam podobny nie ciążowy i sjest super wygodny.
ROSNĄCY I DO KARMIENIA ALLES MAMA II - 90D / MK (442116621) - Aukcje internetowe Allegro

spodnie dżinsowe 1 długie i 2 pary na 3/4
ciążowe spodnie jeans FLIRT R 46 (434484613) - Aukcje internetowe Allegro
ciążowe Rybaczki OLA R 46 (430985147) - Aukcje internetowe Allegro

a ponieważ mam problemy z kręgosłupem to zakupiłam jeszcze wprawdzie dosć drogi, no ale zobaczymy jak sie sprawdza pas ciążowy:
Pas ciążowy NOWOŚĆ! KONIECZNIE WEJDŹ I ZOBACZ (428801677) - Aukcje internetowe Allegro

To w sumie tyle, pogrzebałam w szafie w poszukiwaniu dłuższych swetrów i bluzek, w miare rozciągliwych no i znalazłam dość sporo, wiec ciuszków mam już teraz pod dostatkiem. Dla maleństwa nic jeszcze nie kupuje, zaczne dopiero pod koniec 5 miesiąca. Zreszta nie bede musiała duzo kupować bo u mnie w rodzince duzo maluszków przez ostatnie pare lat sie rodziło. Kupie tylko kilka słodkich ubranek bo tej przyjemnosci sobie nie odmówie ;-)

Pozatym polecam wszystkim elektroniczny nawilżacz do sypialni. Miałam duze problemy ze snem i jeszcze drugi tydzien zmagam sie z katarem. Wczoraj mi przyszedł i na całą noc go włączyłam i spałam jak kamień pierwszy raz od tygodni.
Ja mam ten, jest cichutki i ma duzy pojemnik na wode no i dośc ładny:
==NAWILŻACZ POWIETRZA HB UH 1040 OD SS,POZNAŃ== (439926521) - Aukcje internetowe Allegro
Przyda sie później jak juz bedzie maluszek.

uh ale sie rozpisałam ;-) ale moze ktos skorzysta
pozdrawiam

W sobotę kopiłam sobie pierwsze spodnie ciążowe. Bo moje dżinsy zrobiły się całkowicie za ciasne.
Jean stretch 5 poches Maternité - KIABI
bardzo fajne bo nie dość ze maja ta kieszeń na brzucho, są nisko wykrojone to z tylu maja regulacje gumki. teraz wzięłam specjalnie ciut luźniejsze, bo jestem przekonana ze za jakiś czas pupa też mi się powiększy :-)

Ja to nie mogę z domu wychodzić w ogóle, tylko do dzidziowych sklepów mnie ciągnie, tak baardzo bym już chciała pokupować trochę tych śliczności maleńkich, albo zabaweczek, niestety muszę jeszcze z miesiąc poczekać, ach ta kasa.....

dziewczyny a myślałyście już o łóżeczkach i wózkach? To moja pierwsza dzidzia i w ogóle pierwsza w mojej rodzince wiec nawet nie mam obeznania w tym temacie. I aż się zmartwiłam z co ze mnie za mama skoro nie wiem w jakim łóżeczku moje dziecko będzie miało wygodnie i bezpiecznie. :-(
Poradźcie co wy będziecie wybierać. Na co się decydujecie?

Ja będę rodziła chyba w Polsce ale nie wiem jak długo tam zostanę więc przeglądając aukcje zobaczyłam takie o to łóżeczka np.
& ŁÓŻECZKO DREAM BABY DREAMS+MOSKIT.+UCHWYT (447359417) - Aukcje internetowe Allegro
Ale nie wiem czy to jest bezpieczne i czy ten poziom wyższy to ten materacyk będzie dobry? On podwieszony jest ale chyba na jakiś gumach. To kręgosłup dziecka będzie w odpowiednie pozycji ? Czy uważacie ze lepsze są klasyczne łóżeczka? Wtedy jest ten materac twardszy i na bank to się nie przemieści. Ale takie łóżeczko ciężko zabrać ze sobą za granice.

Będę kupować również wózek. I z racji tego ze dzidzia będzie wiosenna to pomyślałam ze nie trzeba kupować klasycznej gondoli. Tylko taki wielofunkcyjny i
WOZEK 3W1 BREVI BMAX BASIC niższa cena!!!! (444904858) - Aukcje internetowe Allegro
Oczywiście te aukcje to są przypadkowe. Chciałam tylko wam pokazać o co mniej więcej mi chodzi. o jako laik w tym temacie nawet nie umiem się wysłowić. A też gdzieś kiedyś słyszałam rozmowę dziewczyn o firmach produkujących takie rzeczy dla dzieci i wymieniały się miedzy sobą doświadczeniami która jest lepsza i godniejsza zaufania. Ale ze wtedy nawet nie myślałam o dzidzi to nic nie zapamiętałam. Wiedź drogie mądrzejsze koleżanki podzielcie się swymi doświadczeniami i obserwacjami :-)

i uległam pokusie tych wszystkich pieknych ciuszków ... :D Moje dzisiejsze zakupki :D
exBmwRsG2vvZZO8hJB.jpg

Ja swoja szafę wzbogaciłam o dwie bluzeczki i tunikę - wszystko przyszłościowe z miejscem na powiększający się brzuszek. W końcu nabyłam buty na płaskim obcasie i będąc u rodziców wygrzebałam z szafy dwie pary moich starych ogrodniczek.
Dla maluszka jeszcze nic nie kupiłam i cierpliwie czekam bo znając życie to mnóstwo rzeczy dostanę.

reklama
Co za porażka!!!

Przeszłam się wczoraj po sklepach ciążowych w Krakowie...
pewna , ze wybiorę sobie jakieś odjechane bojówki,
albo chociaż niezłe dżiny... a tu wszędzie jakieś wory na kobiety po 60tce..
Przecież w ciąży są młode laski, nie czaj
ę!!! :szok:
Zostają zakupy przez internet,
ale tu zawsze ryzyko, ze coś nie spasuje....

Na razie
łażę w dawnych dzinsach biodrowkach troche elastycznych,
wiec zawsze mozna sobie pod brzuszek opuscic...

Jak te pasy z Allegro?
napiszcie jakies opinie, pliz

Do góry