reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

reklama
te johansona sa takie same jak canpola i chyba w podobnej cenie, w belli to nawet pol nocy nie moglam przelezec, kiedys sie obudzilam i wszystko bylo mokre, az sie przerazilam co sie stalo i cala paczka wyladowala w koszu

A ja już niestety kupiłam wkładki belli, no cóż zobaczymy...
Co do kosmetyków to ja planuję kupić Nivea - oliwke, mydełko, krem przeciw odparzeniom, krem na każdą pogodę, chusteczki do pupy.
No i zastanawiam się nad czymś do kapieli, bo położna powiedziala nam ze najlepiej na początek samą wodą płukać ciałko, a główkę mydełkiem. Ja myślałam z kolei o Oilatum i teraz już sama nie wiem.:confused2:
Na odparzenia też sudocrem i linomag, bo podobno nim można u dziewczynek smarować zaczerwienienia i stany zapalne w środku miedzy wargami sromowymi. Na brodawki bepanthen.
Poza tym kupię sól fizjolgiczną do przemywania oczek i wodę morska do noska, no i oczywiście spirytus 96% do pępka.

mi przyszly 2 body
z metkami nowiutkie, jedno EXTRA a drugie z dziura
icon_evil.gif

a wiecie co najlepsze - dziura zaklejona TASMA KLEJACA ! ze niby nie widac bedzie czy jak?
w aukcji nic o dziurze nie wspomniano...
no nic, wystawilam neutralny komentarz za te body z dziura, bo szybko i sprawnie przyszlo, ale tak sie nie robi. Na szczescie nie jest az tak duza i zszyje sama..

ja uzywalam wkladek belli i bylam zadowolona i teraz tez sie znalazly w moim arsenale:-D na brodawki polecam krem MALATAN tez uzywalam i bylam zadowolona ale to zalezy wszystko przecierz od naszej skory, do pupy widze standardowo sudocrem naprawde swietny a kosmetyki Nivea.

Margaret80 ja slyszalam o Oilatum same dobre opinie i mysle, ze wlasnie sie w nie zaopatrzymy.. nawet ostatnio gadalam z zona mojego taty na ten temat i ona powiedziala mi, zeby na poczatek z kosmetykow kupic tylko to, bo oni nakupowali caly arsenal i nic nie uzywali, bo okazalo sie, ze mlody na wszystko uczulony.. nio i ich lekarka poradzila im wlasnie Oilatum i mu wszystko przeszlo jak reka odjal.. takze u nich nie sprawdzily sie mydelka, oliwki, kremy idt..

reklama
Do góry