reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Nasza torba się wysłóżyła a kilka ładnych lat miała i latem ją wyżuciłam:sorry: Czas na nową.

Ja wlasnie szukam kołyski dla małego, bo jednak to nasze mieszkanko jest malutkie , wiec na początek coś mniejszego by się przydało. :tak:

A więc teraz mam pytanko do doświadczonych mam, albo dziewczyn które kołyskę już kupiły ( bo wiem , że są takie :-)) Jak długo dzidzia może w takiej kołysce spać ????

Z tego co kiedyś dziewczyny pisały to do jakichś 5 miesięcy ;-)

reklama
hej dziewczyny!!!

Ja jak zwykle zielona we wszystkim jestem :eek: i kurcze siedzę teraz w kosmetykach dla siebie i dzidzi i zgłupiałam juz od tego czytania. :baffled:

Kochane powiedzcie mi , co kupujecie dla siebie na brodawki popękane??? najlepiej byłby jakis krem , którego nie trzeba zmywać :tak: Jakiej firmy wkładki laktacyjne polecacie?? aa i jaki krem na odparzoną pupcie dzidzi kupić ??

No i ogólnie jakiej firmy kosmetyki dla dzidzi kupujecie??

Kurcze ale ze mnie 'zielona matka' się szykuje!!!:szok:

hej dziewczyny!!!

Ja jak zwykle zielona we wszystkim jestem :eek: i kurcze siedzę teraz w kosmetykach dla siebie i dzidzi i zgłupiałam juz od tego czytania. :baffled:

Kochane powiedzcie mi , co kupujecie dla siebie na brodawki popękane??? najlepiej byłby jakis krem , którego nie trzeba zmywać :tak: Jakiej firmy wkładki laktacyjne polecacie?? aa i jaki krem na odparzoną pupcie dzidzi kupić ??

dzien dobry - ja to samo

na niczym sie nie znam
juz narzekalam swojej mamie i mojemu K.
nie wiem NIC :szok:

hej dziewczyny!!!

Ja na brodawki mam maść MALATAN, stosuje się ją już 2 miesiące przed porodem, w celu ,,hartowania" brodawek, wkładki mam z Bella, na odparzenia to chyba niezastąpiony jest Sudocrem, a kosmetyki kupiłam Penaten

mi położna na zajęciach szkoły rodzenia poleciła maść CASTOR EQUI lub PURALEN na brodawki... zaleciła smarowanie po 36 tyg ciąży żeby je uelastycznić przed karmieniem i uniknąć pękania - muszę się jednak dopytać którą bo w necie znalazłam tylko takie które trzeba zmywać przed karmieniem.

Do pupy mam już próbkę sudokremu i myślę że to będzie mój wybór bop jest sprawdzony w rodzinie i nie znalazłam niezadowolonej osoby

Jeśli chodzi o firmę produkującą kosmetyki to nie zdecydowałam się jeszcze na żadną.
Dowiedziałam się ostatnio, że emulsje do kąpieli (te dolewane do wody) firm Oilatum i Balneum to lekarstwa (!!!) i nie powinny być stosowane na co dzień w pielęgnacji, jeśli skóra dziecka nadmiernie się nie łuszczy... także odpadają a co będzie to jeszcze nie wiem :D

wkladki bella(mama mi wysle), sudocrem a dla dzidzi jonhson naturals. brodawki nie wiem zalezy co tu znajde a jeszcze nie rozgladalam sie

Ja mam na brodawki maść Bephanten (nie trzeba jej zmywać przed karmieniem) i można ją też wykorzystywać do pupy dziecka:) Od koleżanki z kolei dostałam maść Medela - podobno świetna (można ją kupić np. w Świecie Dziecka oraz w sklepach, gdzie sprzedają laktatory Medela). Do pupy malucha (prócz Bephantenu) położna polecała Linomag, Tormentiol (ale to już na odparzoną pupcię), Sudocrem, a profilaktycznie jakąś masć-krem przeciw odparzeniom. Podobno dobra jest zielona seria Johnsona i niebieski krem Pentanen.

reklama
aha ja do pupy dla olka uzywalam sudocrem zwany przez nas cudokrem, do brodawek bepanten, nie uzywalam wogole nakladek na piersi, chociaz polozna w szpitalu je proponowala:tak:, a najlepsze wedlug mnie wkladki to te z canpola i johanson a, mi naprzyklad te beeli ciekly

Do góry