reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

bubasku ja tez bym sie wku....... delikatnie mowiac, a co do komentarza to wystawilabym negatywa. zrozumialabym gdyby przyszlo bez tej tasmy, malenikiej dziurki mogliby nie zauwazyc, ale z ta tasma to juz przegiecie!

reklama
Poczytałam troche w necie o Oilatum i na prawde jest polecane od pierwszych dni życia, nawet przez lekarzy i położne, niekoniecznie leczniczo. Tak więc zostanę przy tym kosmetyku do kąpieli, bo później już nie trzeba smarować ciałka oliwką, jedynie pupę czymś przeciw odparzeniom. No i znalazłam informację, że do mycia główki i włosków lepiej tylko użyć mydełka.

A co do allegro to ja też wczoraj dostałam sukienkę (używaną) tą co Wam wklejałam kilka dni temu i okazało się, że jeden zatrzask przy szyjce jest zepsuty (i to tak że chyba nie da się naprawić), a na aukcji nie było o tym mowy. No i nie wiem czy wystawiać neutralny czy skontaktować sie ze sprzedawca... chociaż nawet jak sie skontaktuję to co mi to da przeciez im nie odeslę do naprawy...hmm

ja olilatum uzywalam tylko do kapieli bo potem niemusialam smarowac J oliwka i teraz tez mam plyn do kapieli olilatum, powiem ze latem sama go uzywam bo jestem alergiczka i strasznie skora mi sie wysusza a to jest swietne naprawde.

Na szczęście każda z nas może wybrać to co uważa za słuszne... ja osobiście będę troszkę mądrzejsza jak będziemy po nauce kąpieli maluszków w szkole rodzenia...

Witam serdecznie:-)
Co do kosmetyków to tak jak malutka pisała nie ma sensu kupować nie wiadomo ilu rzeczy bo się i tak większości nie używa. Oilatum polecała położna kupić jak urodziłam Gabi i jest bardzo dobrym kosmetykiem choć niestety nie tanim. Warto popatrzeć po różnych aptekach bo są dość duże różnice cenowe. Sądzę że lepiej kupić jeden a konkretny niż mnóstwo tego. A co do chusteczek na początku miałam pampersa ale teraz używam z rossmana białych babydream są dużo tańsze i na szczęście Gabi nie ma na nie uczulenia ale to już każda dzidzia inaczej reaguje...a odradzam Wam chusteczki huggis zupełnie im nie wyszedł ten produkt. Rwie sie w rękach przy wyciąganiu i jak zaczełam ich używac to nie mogłam doprowadzić jej pupki do normalnego stanu:-(
Choć pewnie każda z Was będzie zadowolona z czegoś innego.
Pozdrawiam

Nam pediatra poleciła stosować oliatum jak Natala miała problem ze suchą skórą. Zdecydowałam i kupię penatena, chusteczki nivea toddis używamy i są bardzo fajne no i do ubikacji można ich wrzucać ja osobiście też ich używam dla siebie :blink:

Dziś nabyłam sól fizjologiczną, wodę morską, i nasączone spirytusem gaziki.

reklama
ja polecam bubchena - płynu do kąpieli używałam też do mycia głowy niemal do skończenia 2 lat
słyszałam, że oilatum jest super, ale postanowiłam zacząć od zwykłych kosmetyków i na wszelki wypadek ten "apteczny" mieć w odwodzie

Do góry