Piżama tak ogólnie napisałam.U nas nie ma takiego wymogu.Zresztą nikt po porodzie nie bada na sali podczas obchodu,jak to nie raz czytałam.Jak coś to proszą do gabinetu,to jak komu wygodnie się rozbierać.Mnie raz lekarka "tam" obejrzała,na moja prośbę,bo mnie bolało.I potem szwy w gabinecie miałam ściągane.Ale fakt chodziłam jeszcze sobie naświetlać krocze,żeby się szybciej goiło.Chyba jednak wygodniej koszulę,w toalecie i w ogóle.
reklama
malutka_z_krk23
kwietniowa mamusia '09
zabcia812 my wybralismy szpital na kopernika.. mimo, ze blizej mam ujastek i zeromskiego to juz od dawna wiem, ze wlasnie na kopernika bede rodzic;-) pewnie cie to zdziwi;-) hi hi nio a faktycznie tam nie trzeba nic brac ze soba, przynajmniej tak bylo w lipcu zeszlego roku, ale z tego co mowil nasz lekarz, ktory tam pracuje dalej tak jest..
malutka i miałaś racje zaskoczyłaś mnie szpitalem... choć pewnie wybierasz go dlatego że Twój lekarz tam pracuje. Nie byłam nigdy tam w środku jak jest ale jakoś odstraszały mnie pielgrzymki studentów choć wiem wiem w końcu muszą mieć możliwość oglądać różne przypadki ale jakoś niekoniecznie mam ochotę w tym uczestniczyć jakoś to dla mnie krępujące...choć pewnie i tak nie ma super szpitali w każdym się coś znajdzie ale co tam:-) coś trzeba wybrać! Pozdrawiam
Margaret80
1 kwietnia 2009 :)
Jak ja Wam zazdroszczę ze możecie sobie wybrać konkretny szpital, przynajmniej wiecie konkrenie jakie zasady panują i jaką wyprawkę przygotować.
We Wrocławiu niestety to jest loteria, mam 4 szpitale w mieście i biorę jeszcze jeden pod uwagę pod wroclawiem w odległości 25 km. A wszystko okaże się w momencie jak będę rodzić. Ile bedzie czasu na dojazd i gdzie bedzie wolne miejsce. Niektóre dziewczyny opłacają sobie konkretną położn do porodu w danym szpitalu i wtedy można mieć jakąś gwarancję że przyjmą ale to koszt od 600zł w górę
Tak wiec moja wyprawka musi być uniwersalna No i spiszę sobie nr tel do tych szpitali i jak się zacznie to będziemy dzwonić gdzie ewentualnie można przyjechać.
We Wrocławiu niestety to jest loteria, mam 4 szpitale w mieście i biorę jeszcze jeden pod uwagę pod wroclawiem w odległości 25 km. A wszystko okaże się w momencie jak będę rodzić. Ile bedzie czasu na dojazd i gdzie bedzie wolne miejsce. Niektóre dziewczyny opłacają sobie konkretną położn do porodu w danym szpitalu i wtedy można mieć jakąś gwarancję że przyjmą ale to koszt od 600zł w górę
Tak wiec moja wyprawka musi być uniwersalna No i spiszę sobie nr tel do tych szpitali i jak się zacznie to będziemy dzwonić gdzie ewentualnie można przyjechać.
Kamile85
Fanka BB :)
U mnie w Częstochowie wybór jest niewielki, a właściwie go nie ma. W jednym szpitalu wszystko idzie pod górkę, więc napewno tam nie pójdę, a jak zabraknie miejsca w tym drugim, to się wstrzymam ;-) Idę na szkołe rodzenia do tego fajnego szpitala, mam nadzieje, że dostane listę, co powinnam zabrać ze sobą :-)
No coś kupiłam,po długim przeglądaniu allegro
Może nie wprost dla dzidziusia,ale tytuł jest"zakupki dla mamy i dzidzi",więc teraz dla mamy,co by się w łóżku nie nudziła,a potem dla dzidzi,co by starszy brat się miał czym zająć i mama wolna była;-)
Memory Dżungla Ukryj i Znajdź MB HASBRO SUPER (531347416) - Aukcje internetowe Allegro
i
Scooby Doo Potworna ściana! Trefl dla 2os od 4+ (526897109) - Aukcje internetowe Allegro
A cieszę się jak głupia.
Może nie wprost dla dzidziusia,ale tytuł jest"zakupki dla mamy i dzidzi",więc teraz dla mamy,co by się w łóżku nie nudziła,a potem dla dzidzi,co by starszy brat się miał czym zająć i mama wolna była;-)
Memory Dżungla Ukryj i Znajdź MB HASBRO SUPER (531347416) - Aukcje internetowe Allegro
i
Scooby Doo Potworna ściana! Trefl dla 2os od 4+ (526897109) - Aukcje internetowe Allegro
A cieszę się jak głupia.
Ostatnia edycja:
sylvii
Fanka BB :)
Hej dziewczyny potrzebuję waszej opinii. Zaczynam powoli robić wyprawkę i przeglądając na rzeczy potrzebne, natrafiłam na różne firmy. Poradźcie mi co z jakiej firmy brać i ile sztuk:
-poporodowe majtki jednorazowe
-podkłady poporodowe
-płatki kosmetyczne dla dzieci
-wkładki laktacyjne
-termomet(elekt.z miękką końcówką, paskowy, itp.)
-poporodowe majtki jednorazowe
-podkłady poporodowe
-płatki kosmetyczne dla dzieci
-wkładki laktacyjne
-termomet(elekt.z miękką końcówką, paskowy, itp.)
Margaret80
1 kwietnia 2009 :)
Chodzi o to że wynajmujesz sobie jakby prywatnie położną do porodu, która pracuje w danym szpitalu, oczywiście wcześniej to z nią uzgadniasz i umawiasz się. Jak się zaczyna akcja to dzwonisz po nią i ona może Cię wkręcic do swojego szpitala no i masz zapewnioną jej opiekę podczas całego porodu. A ona za to kasuje 600zł.
reklama
wiesz co Margaret a nich te wszystkie polozne szlag trafi jak mozna w ten sposob zarabiac one dobrze widza za rodzaca kobieta zaplaci kazde pieniadze zeby dziecko bylo zdrowe i porod przebiegal ok
u nas w Lublinie sprawa zostala tak "zalatwiona" lekarz lub polozna jesli w dzien porodu nie maja dyzuru-nie moga rowniez ot tak pojawic sie w szpitalu.Porod przyjmyje duzurujacy lekarz i polozna.Wiem ze to tez sprawia pewne utrudnienia ale przynajmnuej nie zeruja jak sepy na naszych portfelach
u nas w Lublinie sprawa zostala tak "zalatwiona" lekarz lub polozna jesli w dzien porodu nie maja dyzuru-nie moga rowniez ot tak pojawic sie w szpitalu.Porod przyjmyje duzurujacy lekarz i polozna.Wiem ze to tez sprawia pewne utrudnienia ale przynajmnuej nie zeruja jak sepy na naszych portfelach