reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

patrzcie kobietki :-)

kupiłam za 10zł z Carrefourze :-D
pomyslalam ze za taka cene waaarto, nawet jak sie okaze nie pierwszej jakosci :-)

20090116695tl0.jpg

20090116697hw5.jpg

20090116698ja9.jpg

reklama
Sylvii ( wg mnie oczywiście;-)) to zwykły termometr rtęciowy.Kilka innych (nie najtanńzych) do tej pory leży.A dziecko właśnie chore,więc potwierdzam,że tylko ten najzwyklejszy mnie nie oszukuje.
Wkładki używałam głównie bella,ze wzgl. na cenę,bo u mnie szło tego tony .A te majtki,podkłady, to bez znaczenia,i tak wywalasz,używasz krótko.I też tego dużo szło.Pierwsze dni to w ogóle co chwilę zmiana,więc bez znaczenia jaka podpaska,jak po pół godz. wywalasz.:dry:
Ja nie używałam żadnych płatków kosmetycznych (do czego?),jak coś trzeba było przemyć (oczka) to gaziki jałowe z apteki takie 10x10.

Płatki do przemywania oczów, no i cztałam że przy zmnianie pieluszki przez pierwsze dni lepiej przemywać pupcię za pomocą letniej wody i wacika, niż chusteczkami.

Ja oczka gazikami myłam.
Hmm,z tą wodą to sobie nie wyobrażam.Taki noworodek robi "ciapkę" kupkę i siku razem.Więc co-bierzesz wacik zmywasz,woda jest brudna,to zostawiasz rozebrane dziecko na przewijaku i lecisz wodę zmienić?
Chociaż coś mi tam świta,że w ciąży z m tez miałam takie zamiary i nawet miskę kazałam kupić w tym celu:sorry2:Ale nigdy tak nie robiłam.
Chusteczki naprawdę są praktyczne i delikatne (ja pampers sensitive na początek miałam).

Frezja,ta gra z dżunglą bardzo mi się spodobała,ciekawe jak przyjdzie.
Są o różnej tematyce,dla dziewczynek też z kubusiem,z księzniczkami itp.Wydaje mi się bardzo ciekawa.To takie plansze,układasz na tym mniejsze obrazki i dziecko zgaduje co się zmieniło.
Nazywa się "ukryj i znajdź".
Nie mogę się doczekac,hehehe.

dziewczyny
kurtka spoko bylam normalnie w szoku :szok::szok::szok: no lepiej w tej niz w kurtce M. chociaz ta ktora kupil to XXXL :sorry2::eek:
tylko w taka sie dopinam, na gorze troszke wyglada jak ze straszej siostry no ale to na chwilke

Frezja,ta gra z dżunglą bardzo mi się spodobała,ciekawe jak przyjdzie.
Są o różnej tematyce,dla dziewczynek też z kubusiem,z księzniczkami itp.Wydaje mi się bardzo ciekawa.To takie plansze,układasz na tym mniejsze obrazki i dziecko zgaduje co się zmieniło.
Nazywa się "ukryj i znajdź".
Nie mogę się doczekac,hehehe.

Poczekam aż dostaniesz i skomentujesz na żywca ;-) i chyba też się skuszę.

Hejka:-)
Dziewczyny a dajcie jakiegoś linka do rożków jakie kupiłyście, bo chcę zamówić na allegro ;-)
A moze macie jakiegos jednego sprzedawce,zaufanego, u którego mogę kupić parę drobiazgów takich jak: pieluszki tetrowe, termometr kąpielowy, rożek, może pościel, nożyczki itp.

Ja dziś z zakupów to kupiłam prześcieradełko, przewijak, pokrowiec frotte na przewijak, body i komode na rzeczy małego :sorry2: i mam niedosyt, dlatego siedzę na allegro :tak:
Buzka

reklama
Do góry