reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Miałam się Was jeszcze zapytać o rozmiar pieluszek tetrowych, bo widziałam że są różne rozmiary i rożek - z wkładem kokosowym, czy bez wkładu?

Co do wielkości pieluszek to nie wiem bo nie zamierzam używać, a jeśli chodzi o rożek to ja kupiłam z wkładem-jest sztywniejszy i lepiej będzie się trzymało dzieciaka,a jeśli uznasz że jest ci zbędny to można to wyjąć i będzie bez kokosu ;-) Decyzja należy do ciebie ;-):tak:

reklama
Co do tego czy będzie w kwietniu gorąco to.... hmmmm chyba nie można się tak nastawiać skoro dziewczyny mówią że w tamtym roku śnieg był :szok:
Ja sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Obserwuję kombinezoniki ale zastanawiam się czy nie kupić kurteczki :eek::confused:

Co do tego czy będzie w kwietniu gorąco to.... hmmmm chyba nie można się tak nastawiać skoro dziewczyny mówią że w tamtym roku śnieg był :szok:
Tu gdzie jestem to w tamtym tygodniu było -2 stopnie i wszyscy byli zszokowani bo u nich temperatura nie spada po niżej zera nawet zimą. Taki już region. Teraz za oknem mam +8. Dlatego pisze ze będzie ciepło. Ale też biorę pod uwagę ze może być chłodniejszy dzień dlatego przejrzę te swoje śpioszki i zobaczę czy się nadadzą. Jak coś to dokupię kombinezonik.

A więc kupię rożek z wkładem, bo pewnie na początku mąż będzie się bał, a drugi zwykły. Ja kombinezonik kupilam w ciucholandzie za 10zl, wiec jak nie założe synusiowi to niewiele stracę.
Pieluszki mają służyć do wycierania, kąpieli itp.
A jeszcze jeno, czy Pampersy 1 wszystkie mają wycięcie na pępuszek, czy trzeba kupić jakiś specjalny rodzaj?

Tu gdzie jestem to w tamtym tygodniu było -2 stopnie i wszyscy byli zszokowani bo u nich temperatura nie spada po niżej zera nawet zimą. Taki już region. Teraz za oknem mam +8. Dlatego pisze ze będzie ciepło. Ale też biorę pod uwagę ze może być chłodniejszy dzień dlatego przejrzę te swoje śpioszki i zobaczę czy się nadadzą. Jak coś to dokupię kombinezonik.

Ja też nie przypominam sobie aby pampersy miały wycięcie na pępek a używałam pampersów... z tego co kiedyś gdzieś czytałam to pieluszki happy maja takie wycięcie ale nie miałam ich. Co do rożków osobiście wolę te z wkładem jakoś czuje się pewniej...przy takiej maliźnie...

ja wczoraj zrobiłam sobie jedną listę rzeczy do kupienia, do tej pory miałam wszystko zapisane w różnych miejscach i nie zdawałam sobie sprawy ile tego wszystkiego jest.

dopiero teraz widzę, że to co mam - po 7 szt body z długim i krótkim rękawem, 4 pary skarpetek i 2 ręczniki z kapturkiem do kąpieli - to nic w porównaniu z resztą.
ale w weekend wybieram się na buszowanie po sklepach

też zastanawiałam się nad rożkiem z wkładem - chyba teżt aki kupię bo pewnie sama będę na początku w strachu o dzidzię, zawsze można go przecież wyjąć,

na stronie belli czytalam że ich Happy newborn 1 mają wycięcie na pępek, ale nie widziałam ich w żadnym sklepie jeszcze, w tym rozmiarze były tylko Pampers New Baby 1 newborn.

co do wyjścia ze szpitala - też będę się rozglądać za jakimś kombinezonem cieplejszym, ale już nie takim zimowym, może coś znajdę w second handzie, wolę kupić i mieć w zapasie na wszelki wypadek, niż wychłodzić maleństwo

reklama
Hej,ja też nie widziałam żadnego wycięcia w pampersach.Ale nie podkładałam żadnego gazika,ani nic,wsio było ok:sorry2:
Bubasek a to mnie zszokowałaś:szok: w polskim szpitalu,coś dają:szok:
U nas wszystko trzeba mieć swoje.Na porodówce położne ubrały dziecko w moje ciuszki i pieluszkę.A potem już wszystko robiłam sama.Tylko myły pod kranem,a ja już ubierałam.a teraz zamierzam się kłócić i nikomu nie dam dziecka tknąć.:-p
Zresztą ciuszków w szpitalu dużo szło,musieli mi donosić.M się bardzo przesikiwał,a byliśmy prawie 2 tyg.:zawstydzona/y:
Jak byłam potem z nim w szpitalu dziecięcym,to takie rózne porzucone dzieci dostawały ubranka szpitalne,które się wcześniej walały po podłodze wszędzie,także dziękuje bardzo:dry:
Ja od razu wyjęłam usztywnienie z rożka.Rożka używałam długo,ale raczej jako kołderki,albo pod spód do wózka.Raz,że były upały,a dwa,on nie lubił być niczym skrępowany.
A ja za 2 tyg.,po usg zacznę buszować po allegro.:cool2:

Do góry