reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Dzięki.To chyba będzie ta fontanna.
Koga,ja mam masę drewnianych (klocki z literkami jeszcze po...mojej mamie:szok:)Ale raz miałam wstrząśnienie mózgu jak drewnianym zegarkiem/sorterem dostałam od syna:dry:
Ja tez mam słabość do książek.Ostatnio fajne baśnie z czterech stron świata kupiłam starszakowi.
Dla starszaka będzie zestaw lego (używanych bo teraz takich nie ma) tych małych,ufo i stacja marsjańska:-) No i licytuje maskotkę E.T.kurcze,kurcze,jak bym chciała:sorry2:
My zabawek mamy sporo,ale jeśli chodzi o starszaka to 90% zabawy to lego duplo i co raz częściej te małe.I w to warto inwestować;-)Klocki niezniszczalne.I zbudować można wszystko,bo przeciez tematyka zabaw z wiekiem się zmienia:-D

reklama
Patewka tez mam ten blender, jest fajny, w sam raz do miksowania zupek.:-)
tyle, ze ja to praktycznie od samego poczatku robie sama zupki, po prostu te domowe lepiej je, słoiczki tylko jak nie mam czasu.

Wiem, ze watek nie dotyczy tego, ale mam pytanko
gosiakma
z czego robisz zupki? jakich skladnikow używasz, wiesz szukam natchnienia...

o jejciu ja to dużo mam pomysłów, w zależności co mi w rączki wpadnie.
wypisałam sobie taką liste z neta co dziecku można w jakim miesiącu wprowadzać z jedzonka i tak sobie kombinujemy.
dzis np. mateuszek jadl taka zupke ala potrawke z kurczaczkiem
ziemniaczek, poltora marchewki, troszke groszku zielonego z puszki bonduelle dla dzieci, kawałeczek pora i kawałeczek piersi z kurczaka,troszke maselka prawdziwego zero przypraw( ale z takiej ilości to starcza na dwa dni i nawet czasami zostaje) :-) czasami zamiast masełka dodaje mu też oliwe z oliwek
i smakowalo mu bardzo
np moj Mateuszek lubi tez zupki z brokułem badz fasolka szparagową czy buraczkiem.
no ale ostatnio zupką pomidorową też nie pogardził a z mięska to najbardziej lubi cielęcinke

reklama
ja juz sobie drugi tydzien obiecuje ze zaczne sama zupki i obiadki dla malej robic, i póki co to jakoś mi to nie idze.. ale bede musiała spróbowac, bo może moich wiecej zje. tych słoiczkowych to maks poł sloiczka wciągnie ;//

Do góry