reklama
myślałam o taksówce dziecięcej (w Kraku można sobie zażyczyć z fotelikiem). Ale coś ostatnio J. przebąkuje, że może się usamochodzimy wkrótce, więc kto wie? na razie się wstrzymywaliśmy, bo na dniach chcemy wziąć kredyt mieszkaniowy.
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
Przeciez rownie dobrze mozesz dziecko miec w gondoli, wiec nie ma problemu. Kuzynka M tak wracala ze szpitala.
Teoretycznie możesz. A praktycznie to niebezpieczne i jak was zatrzymają to dostaniesz mandat.
W 100% się z Tobą zgadzam.obowiązek obowiązkiem, ale ja bym w życiu nie wiozła dzidzi bez fotelika....
może jak ktoś nie kupuje, to chociaż pożyczcie od kogoś na ten 1 dzień wypisu...
Tylko chodziło mi o ewentualne skutki finansowe jazdy bez fotelika.
Zresztą nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czasami widzę dzieciaki z tyłu, niby w fotelikach, ale nie zapięte - no bo po co - skaczą z jednej strony na drugą. Grrrr.
takim osobnikom, które nie zapinają dzidzi trzeba by kilka "mocnych" filmików pokazać co się dzieje z maluchem przy wypadku.
Jak dla mnie w samochodzie musi być wszystko cacy..od małego będę uczyć że Mała zawsze ma być zapięta i nawet do głowy niech jej nie przyjdzie wypiąć się z pasów.
Jak dla mnie w samochodzie musi być wszystko cacy..od małego będę uczyć że Mała zawsze ma być zapięta i nawet do głowy niech jej nie przyjdzie wypiąć się z pasów.
Jazda w samochodzie bez fotelika nie wchodzi w rachube absolutnie. Mowie tylko o tym, jakie sa wymogi przynajmniej u nas, zeby dziecko ze szpitala odebrac. Ponadto sa gondole, ktore maja mozliwosc wpiecia w pasy i o takich gondolach mowie. Na wyjscie ze szpitala w zupelnosci wystarczy. A mandat dostaje sie wlasnie za nie wpiete i skaczace z jednej strony na druga dzieci. Pytalam kumpla z drogowki.
reklama
Teoretycznie możesz. A praktycznie to niebezpieczne i jak was zatrzymają to dostaniesz mandat.
Tak zgadzam się z skunkanką są takie gondole które można przypiąć pasami to nie mogą być takie miękkie gondolki wkładki do wózków... producenci wózków zawsze piszą że gondolę można przypinać pasami