reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

No,a jak wrócisz ze szpitala,piechotą?
Bo samochodem nawet nie swoim,to bez fotelika niebezpiecznie (pomijając mandat).:sorry2:

reklama
myślałam o taksówce dziecięcej (w Kraku można sobie zażyczyć z fotelikiem). Ale coś ostatnio J. przebąkuje, że może się usamochodzimy wkrótce, więc kto wie? na razie się wstrzymywaliśmy, bo na dniach chcemy wziąć kredyt mieszkaniowy.

obowiązek obowiązkiem, ale ja bym w życiu nie wiozła dzidzi bez fotelika....

może jak ktoś nie kupuje, to chociaż pożyczcie od kogoś na ten 1 dzień wypisu...

obowiązek obowiązkiem, ale ja bym w życiu nie wiozła dzidzi bez fotelika....
może jak ktoś nie kupuje, to chociaż pożyczcie od kogoś na ten 1 dzień wypisu...
W 100% się z Tobą zgadzam.
Tylko chodziło mi o ewentualne skutki finansowe jazdy bez fotelika.
Zresztą nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czasami widzę dzieciaki z tyłu, niby w fotelikach, ale nie zapięte - no bo po co - skaczą z jednej strony na drugą. Grrrr.

takim osobnikom, które nie zapinają dzidzi trzeba by kilka "mocnych" filmików pokazać co się dzieje z maluchem przy wypadku.

Jak dla mnie w samochodzie musi być wszystko cacy..od małego będę uczyć że Mała zawsze ma być zapięta i nawet do głowy niech jej nie przyjdzie wypiąć się z pasów.

Jazda w samochodzie bez fotelika nie wchodzi w rachube absolutnie. Mowie tylko o tym, jakie sa wymogi przynajmniej u nas, zeby dziecko ze szpitala odebrac. Ponadto sa gondole, ktore maja mozliwosc wpiecia w pasy i o takich gondolach mowie. Na wyjscie ze szpitala w zupelnosci wystarczy. A mandat dostaje sie wlasnie za nie wpiete i skaczace z jednej strony na druga dzieci. Pytalam kumpla z drogowki.

reklama
Teoretycznie możesz. A praktycznie to niebezpieczne i jak was zatrzymają to dostaniesz mandat.

Tak zgadzam się z skunkanką są takie gondole które można przypiąć pasami to nie mogą być takie miękkie gondolki wkładki do wózków... producenci wózków zawsze piszą że gondolę można przypinać pasami

Do góry