reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

No,a jak wrócisz ze szpitala,piechotą?
Bo samochodem nawet nie swoim,to bez fotelika niebezpiecznie (pomijając mandat).:sorry2:

reklama
myślałam o taksówce dziecięcej (w Kraku można sobie zażyczyć z fotelikiem). Ale coś ostatnio J. przebąkuje, że może się usamochodzimy wkrótce, więc kto wie? na razie się wstrzymywaliśmy, bo na dniach chcemy wziąć kredyt mieszkaniowy.

obowiązek obowiązkiem, ale ja bym w życiu nie wiozła dzidzi bez fotelika....

może jak ktoś nie kupuje, to chociaż pożyczcie od kogoś na ten 1 dzień wypisu...

obowiązek obowiązkiem, ale ja bym w życiu nie wiozła dzidzi bez fotelika....
może jak ktoś nie kupuje, to chociaż pożyczcie od kogoś na ten 1 dzień wypisu...
W 100% się z Tobą zgadzam.
Tylko chodziło mi o ewentualne skutki finansowe jazdy bez fotelika.
Zresztą nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czasami widzę dzieciaki z tyłu, niby w fotelikach, ale nie zapięte - no bo po co - skaczą z jednej strony na drugą. Grrrr.

takim osobnikom, które nie zapinają dzidzi trzeba by kilka "mocnych" filmików pokazać co się dzieje z maluchem przy wypadku.

Jak dla mnie w samochodzie musi być wszystko cacy..od małego będę uczyć że Mała zawsze ma być zapięta i nawet do głowy niech jej nie przyjdzie wypiąć się z pasów.

Jazda w samochodzie bez fotelika nie wchodzi w rachube absolutnie. Mowie tylko o tym, jakie sa wymogi przynajmniej u nas, zeby dziecko ze szpitala odebrac. Ponadto sa gondole, ktore maja mozliwosc wpiecia w pasy i o takich gondolach mowie. Na wyjscie ze szpitala w zupelnosci wystarczy. A mandat dostaje sie wlasnie za nie wpiete i skaczace z jednej strony na druga dzieci. Pytalam kumpla z drogowki.

reklama
Teoretycznie możesz. A praktycznie to niebezpieczne i jak was zatrzymają to dostaniesz mandat.

Tak zgadzam się z skunkanką są takie gondole które można przypiąć pasami to nie mogą być takie miękkie gondolki wkładki do wózków... producenci wózków zawsze piszą że gondolę można przypinać pasami

Do góry