reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Tez polecam prozniowki. Mam wszystko popakowane juz chyba od dwoch miesiecy, teraz nie dalabym rady poprac i poprasowac, a tak mam swiety spokoj i czyste sumienie. I oszczednosc przestrzeni.

reklama
Dzięki za szybką odpowiedź - chyba zamówię od razu... tylko dopytam się czy mają też troszkę mniejsze...
mam jeszcze pytanie o zakup do torby szpitalnej... jakiej firmy udało wam się kupić majtki siateczkowe...widziałam ostatnio canpola poporodowe majtki ale nie ma nigdzie informacji czy są flizelinowe czy siateczkowe stąd moje pytanie...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak to jest z tą podusią klin, od razu ją zakładacie do łóżeczka, czy dopiero jak maluch bedzie mial problemy z oddychaniem np. przeziębienie?

Ja klina jeszcze nie nabyłam.
Synowi podkładałam...segregator pod materacyk:-p
On miał kolki potworne,ulew itp.więc lepiej jak tak pod kątem leżał:tak:
W szpitalu dziecięcym wszystkie łóżeczka są pod sporym katem ustawione.
Dziecko się nie zachłyśnie,jakby się cofnęło mleczko.Ja coś podłożę.

reklama
Natchnęłyście mnie z tymi workami prózniowymi - proste rozwiazanie, a zupełnie nie przyszło mi, sierotce, do głowy. :-)
Jeśli chodzi o zakupy, to został nam wózek i ewentualnie fotelik. Piszę ewentualnie, bo w sumie samochodu nie posiadamy, wiec nie wiem, czy i gdzie będziemy go używać (albo czy od razu).
A jeśli chodzi o wózek, to zastanawiam się między tako jumper a bebetto vulcano, ale jeszcze nie zdecydowałam.

Do góry