reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

U nas tez foteliki,wybrane wg testów.Zaoszczędzić można na wszystkim innym dziewczyny.Bo jakby co to czasem te kilkaset zł może zaważyć na życiu dziecka...
My mamy mały Graco logico a duży Kiddy (nowość,bardzo fajny).

reklama
są gondole z pasami w środku jak przy foteliku:happy:
inna sprawa, że te gondole to chyba nie mają robionych żadnych testów - a dla mnie to jest najważniejsze - teraz dlatego mam problem z wózkiem: bo w grę wchodzą tylko 2 foteliki: maxi cosi i roamer - a do tych fotelików tylko nieliczne wózki pasują:dry:
Ja od początku wiedziałam, że ma być fotelik Maxi Cosi Cabrio, bezpośrednio wpinają się chyba tylko do stelaży Quinny i Mury. Na szczęście do Teutonii można dokupić adaptery wpiąć i po problemie. :tak:

auliya a na który się zdecydowaliście? :-) widziałam na wątku wózkowym, że planowałaś kupić vedi (brązowy w kropeczki) :tak: zamawiałaś przez internet czy w sklepie? :-)

wybraliśmy VEDI tylko jeszcze nie odebrany bo po co ma stać w domu - im później tym dłuższa gwarancja będzie i dokładnie ten w kropki...
\my kupiliśmy "na żywo" w sklepie ONO są też dostępne w dino sklep dla dzieci : wózki, foteliki, maxi cosi,jane, mutsy, casualplay, łóżeczka w obu sklepach trzeba się mailem pytać bo na stronach ich nie ma (nie wiem dlaczego w DINO ale ONO ma w miarę nową stronę)
w dino robiłam zakupy przez interenet i byłąm bardzo zadowolona.

Foteliki Maxi Cosi pasują również do wózków X-lander, oczywiście trzeba dokupić adaptery - sama tak zrobilam i jest ok :tak:

tylko X-landery troszkę droższe były z tego co pamiętam...

Wczoraj kupiłam w końcu staniki do karmienia. :-p
Przed ciążą miałam 75B lub C (w zależności od firmy), stanik ciążowy mam 80C (elastyczny i „rosnący“). Wzięłam kilka rozmiarów i w przymierzalni okazało się, że pasuje tylko 80E. :confused2: Jestem w szoku, bo jakoś nie zauważyłam, że aż tyle mnie tam przybyło. :szok:

auliya - dzięki za wskazówkę, o JEDO nie wiedziałam! a rzeczywiście szukam tańszego wózka i w ogóle to kupimy wózek używany - wygląd wózka jakoś nie ma dla mnie zupełnie znaczenia byleby materiał nie był jakoś wielce zniszczony - najczęściej jednak gondole wyglądają jak nowe, zwłaszcza po jednym dziecku

w sumie szukamy znowu quinnego speedy - fajnie się składa nie jest zbyt duży, ale polskie wózki muszę przyznać też są bardzo fajne - widział naprawdę świetny cocneco - niestety do niego tylko foteliki coneco, które nigdy nie miały robionych testów - mimo, że bardzo ładne - odpadają - przez jakiś czas jak byłam w sądzie to naoglądałam się spraw o śmiertelne wypadki drogowe, do nich robiona jest bardzo szczegółowa dokumentacja zdjęciowa ......... od tego czasu jeżdżę ostrożniej, już prędkość 60 km/h bywa niestety zabójcza :-(, dobry fotelik to podstawa ! a my z racji wyprowadzki na wieś sporo będziemy jeździć:happy:
choć większość fotelków wygląda podobnie - ich budowa i wewnętrzne wzmocnienia to przy maxi cosi i innych testowanych - lata testów i prób

sorki, że się tak rozpisałam ...

adaptery to rzeczywiście żaden problem:happy:

auliya - dzięki za wskazówkę, o JEDO nie wiedziałam! a rzeczywiście szukam tańszego wózka i w ogóle to kupimy wózek używany - wygląd wózka jakoś nie ma dla mnie zupełnie znaczenia byleby materiał nie był jakoś wielce zniszczony - najczęściej jednak gondole wyglądają jak nowe, zwłaszcza po jednym dziecku

w sumie szukamy znowu quinnego speedy - fajnie się składa nie jest zbyt duży, ale polskie wózki muszę przyznać też są bardzo fajne - widział naprawdę świetny cocneco - niestety do niego tylko foteliki coneco, które nigdy nie miały robionych testów - mimo, że bardzo ładne - odpadają - przez jakiś czas jak byłam w sądzie to naoglądałam się spraw o śmiertelne wypadki drogowe, do nich robiona jest bardzo szczegółowa dokumentacja zdjęciowa ......... od tego czasu jeżdżę ostrożniej, już prędkość 60 km/h bywa niestety zabójcza :-(, dobry fotelik to podstawa ! a my z racji wyprowadzki na wieś sporo będziemy jeździć:happy:
choć większość fotelków wygląda podobnie - ich budowa i wewnętrzne wzmocnienia to przy maxi cosi i innych testowanych - lata testów i prób

sorki, że się tak rozpisałam ...

adaptery to rzeczywiście żaden problem:happy:

Oj oglądaliśmy foteliki CONECO i mój mąż na pierwszy rzut oka stwierdził, że nie wsadzi w ten fotelik swojego syna...
co do fotelika z JEDO to porównywał go z MaxiCosi no i padliśmy... Z wyglądu różnią się właściwie tym, że w JEDO nie ma schowka.
W aucie siedział tak samo dobrze... nigdy nie był testowany w ADACu - za te testy producent musi płacić niestety.
Wkońcu się złamałam i zamówieliśmy ten z JEDO. Wolałabym MaxiCosi dla spokoju własnego sumienia ale sam fotelik był droższy + adapter co dawało różnice ponad 300zł...

reklama
KOBIETY !

CZY JA MAM WSZYSTKO ?

niby nakupione
niby lezy . . . czeka

ale mam wrazenie ze jednak czegos nie mam
grrrrr Łeeeeeeee
Kochana nie martw sie, na szczescie to nie czasy kryzysu octowo serowego z lat 80-tych, zawsze mozesz malza wyslac zeby dokupil a i on chetnie sie wyrwie z chalupy;-) moj sie upiera przy malych paczkach pampresow, chce czesciej cwaniak z domu sie wyrywac, jak juz maly bedzie:-)
A ja sobie tez cos dzisiaj kupilam - paczke delicji w kiosku pod lab. i wlasnie leza i na mnie patrza:-):-)

Do góry