reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Tak zgadzam się z skunkanką są takie gondole które można przypiąć pasami to nie mogą być takie miękkie gondolki wkładki do wózków... producenci wózków zawsze piszą że gondolę można przypinać pasami

No dobra gondola jest przypięta pasami, ale dziecko do tej gondoli nie jest przypięte? I w razie zderzenia leci przez całe auto.

reklama
są gondole z pasami w środku jak przy foteliku:happy:
inna sprawa, że te gondole to chyba nie mają robionych żadnych testów - a dla mnie to jest najważniejsze - teraz dlatego mam problem z wózkiem: bo w grę wchodzą tylko 2 foteliki: maxi cosi i roamer - a do tych fotelików tylko nieliczne wózki pasują:dry:

jakoś nie mogłabym wozić starszego w roamerze a młodszego w jakimś niesprawdzonym foteliku - po drogach różni ludzie jeżdżą - jakby co odpukać nigdy bym sobie nie wybaczyła

Ok. Nie znam się. Ja nie mam wypinanej gondoli w wózku.
Ale tak jak piszesz nie ufałabym takim gondolom. Dla mnie najważniejsze bezpieczeństwo, więc wybierając fotelik sprawdzałam jego ocenę w testach ADAC.
Fotelika nie mam wpinanego do wózka, bez tego można żyć ;-), ale za to mam porządny, bezpieczny fotelik.

No dobra gondola jest przypięta pasami, ale dziecko do tej gondoli nie jest przypięte? I w razie zderzenia leci przez całe auto.

są gondole z pasami w środku jak przy foteliku:happy:
inna sprawa, że te gondole to chyba nie mają robionych żadnych testów - a dla mnie to jest najważniejsze - teraz dlatego mam problem z wózkiem: bo w grę wchodzą tylko 2 foteliki: maxi cosi i roamer - a do tych fotelików tylko nieliczne wózki pasująjakoś nie mogłabym wozić starszego w roamerze a młodszego w jakimś niesprawdzonym foteliku - po drogach różni ludzie jeżdżą - jakby co odpukać nigdy bym sobie nie wybaczyła

Jeśli chodzi o gondole to pomimo spełniania różnych norm do wożenia niemowlaka
zapiętego w nich specjalnymi pasami podeszła bym do nich jako wyjścia awaryjnego tak jak mi podpowiedzieli w sklepie - tylko gdy np. maluszek jest bardzo obolały z powodu choroby i nie chcemy go męczyć w foteliku... u mnie problemu moja gondola jest nie dostosowana do wożenia Maksa w aucie.
Co do fotelików Maxi Cosi to rewelacyjny wybór - z tego co udało mi się wyśledzić w testach to jedne z najlepszych. I mała podpowiedź - przy pomocy adapterów można je wpinać do wózków JEDO (Jedo - Producent wózków dziecięcych.) to jeśli byś szukała tańszego wózka niż te, do których się je wpina bez adapterów. (sprawdzaliśmy i wcale nie jest uciążliwe takie rozwiązanie). Niestety wkońcu padło na inny fotelik ale wzięły górę min. koszty i fakt, że wkońcu użyjemy go tylko kilka razy. Zamierzamy zainwestować w drugi fotelik jak tylko Maks będzie mógł się "przesiąść".

Ja mam fotelik z Tako, zakupiony razem z wózkiem no i przy nim pozostanę, cena zaważyła na wyborze. Tylko jeszcze musimy to odebrać, pan dzwonił wczoraj, że wszyściutko jest gotowe :-) Nawymyślaliśmy z kolorami i się krawcowe trochę motały, dlatego trwało to1,5 miesiąca ;-)

my się wreszcie zdecydowaliśmy i zamówiliśmy fotelik maxi-cosi citi :tak: teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, że zdąży do nas dotrzeć przed Szymkiem :-p
co do wózka to wahamy się między jedo bartatina (mój faworyt od początku) a jedo vedi (wybór M.) :-) w tej kwestii chyba jeszcze trochę ze sobą powalczymy ;-)

my się wreszcie zdecydowaliśmy i zamówiliśmy fotelik maxi-cosi citi :tak: teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, że zdąży do nas dotrzeć przed Szymkiem :-p
co do wózka to wahamy się między jedo bartatina (mój faworyt od początku) a jedo vedi (wybór M.) :-) w tej kwestii chyba jeszcze trochę ze sobą powalczymy ;-)
u nas byliśmy tego samego zdania co do modelu - na pocieszenie od zamówienia nie minęło 2 tyg. jak wózek zaczął na nas czekać na odbiór...

auliya a na który się zdecydowaliście? :-) widziałam na wątku wózkowym, że planowałaś kupić vedi (brązowy w kropeczki) :tak: zamawiałaś przez internet czy w sklepie? :-)

KOBIETY !

CZY JA MAM WSZYSTKO ?

niby nakupione
niby lezy . . . czeka

ale mam wrazenie ze jednak czegos nie mam
grrrrr Łeeeeeeee

reklama

"Co do fotelików Maxi Cosi to rewelacyjny wybór - z tego co udało mi się wyśledzić w testach to jedne z najlepszych. I mała podpowiedź - przy pomocy adapterów można je wpinać do wózków JEDO (Jedo - Producent wózków dziecięcych.) to jeśli byś szukała tańszego wózka niż te, do których się je wpina bez adapterów. (sprawdzaliśmy i wcale nie jest uciążliwe takie rozwiązanie). ".

Foteliki Maxi Cosi pasują również do wózków X-lander, oczywiście trzeba dokupić adaptery - sama tak zrobilam i jest ok :tak:

Do góry