reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Kamile widzisz, ja pościel do łóżeczka miałam od razu, ale nigdy nie kupiłam pościeli do wózka. Dla mnie kompletnie zbędna rzecz. Wystarczy kocyk. Na tym byś oszczędziła.

A ja nie kupuje dużego zapasu pieluch i chusteczek dla dzidzi, bo wole najpierw sprawdzic jak bedzie reagowac na dany produkt.
No i pytanie do Was bo mam dylemat dotyczacy fotelika samochodowego.

Bardzo mądre podejście. Osobiście znam dziecko uczulone na pieluchy firmy Pampers. :szok: Inne dobrze znosiło.
Co do fotelika my mieliśmy Chicco. Polecam.

mając 9-10 miesięcy absolutnie nie chciał jeździć w takiej leżącej pozycji i zmieniliśmy.A mam chudziaka i wagowo to on się nadal kwalifikuje do fotelika dla niemowlaków (bo są 0-13 kg,a on 12,5waży):rofl2::-p
Faktcznie chudziak. Moja Ania młodsza, a cięższa. Ania jeździła w tym pierwszym foteliku do pierwszych urodzin.

Dzięki za przypomnienie wątku. Wchodziłam tam dawno temu a tu widzę są nowe wypowiedzi... na pewno warto poczytać... od razu nasuwa mi się jedna rzecz czyli termometr do kąpieli który był odradzany jako zbędny.

Po przeczytaniu tego wątku doszłam tlko do wniosku, że każda mama i dziecko jest inne. To co jednym wydawało sie zbędne, mnie było potrzene. To co innym potrzebne mnie zbędne. :-)
Termometr do kąpieli używałam codziennie przez długi czas. Z tym łokciem to rzecz względna. Mój mąż woli lekko ciepłą wodę i dla niego wda by była za ciepła. Ja lubię sie kąpać w gorącej wodzie i dla mnie by była za ciepła. A z termometrem mieliśmy pewność, że jest ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Po przeczytaniu tego wątku doszłam tlko do wniosku, że każda mama i dziecko jest inne. To co jednym wydawało sie zbędne, mnie było potrzene. To co innym potrzebne mnie zbędne. :-)
Termometr do kąpieli używałam codziennie przez długi czas. Z tym łokciem to rzecz względna. Mój mąż woli lekko ciepłą wodę i dla niego wda by była za ciepła. Ja lubię sie kąpać w gorącej wodzie i dla mnie by była za ciepła. A z termometrem mieliśmy pewność, że jest ok.

Właśnie dlatego pomimo czytania trzeba jeszcze pomyśleć i dostosować do siebie... ja prawie też z termometru zrezygnowałam ale po rozmowie z położną stwierdziłam, że dla bezpieczeństwa dziecka nie warto oszczędzać tych 6zł :D też mi się wydawało, że łokciem sobie dam radę zmierzyć i po co wydziwiać i zbierać graty... A wątek jeszcze raz przeczytam tym bardziej, że są jakieś nowe wpisy i pomyślę bo na pewno nie będę ślepo stosowała wszystkich rad... jak już któraś z was zauważyła - każde dziecko i rodzice są inni i mają inne potrzeby :D

poscieli do wózka jakos nie kleje, ale sama posciel do łóżeczka mam -pewnie ja wykorzystam na jesien bo na poczatek planuje sam kocyk dziecko na plaskim itp. ale była z apołowe ceny bo kupowałam łóżeczko na allegro i była promocja

termometr też uznałam za zbędny -ale kupie to kilka zł a ja robie gorące kapiele a tak bede miec pewnosc ze nie zrobie krzywdy

tez bede kupowac majtki siatkowe-kolezanki chwala a szkoda swojej bielizny...

zastanawiam sie nad zabaweczkami do wózka takimi zawieszanymi-nie wiem czy to nie zbędne...czy stymuluje -zobacze jak sie mała urodzi i jaka bedzie;-)

Ja do wózka mam tylko kocyk i styknie. A jeżeli chodzi o zabawki do wózka to zacznę kupować dopiero jak już mały będzie z nami.

Pościeli do wózka nie miałam nigdy w planie i na pewno się na nią nie zdecyduję natomiast chyba się wstrzymam z kupnem pościeli do łóżeczka ale to zależy od tego jak dogadamy się w sklepie przy zakupie wózka bo może okazać się korzystne kupienie jej teraz... a teraz mąż pogania więc kończę

do wozka to myslalam o kocyku ale tylko na jesien zime no i moze wiosne zalezy od temp. zabawek jeszcze nie mam zadnych ani do wozka ani do pokoiku

A ja tak myślę,że jak przyniosę niemowlęce zabawki (do tej tony co jest w domu) to się chyba wyprowadzić będziemy musieli:sorry:

reklama
wrzucam nasz najnowszy nabytek - wózek JEDO VEDI CLASSIC - sponsorami są moja mama i siostra.
Nawet podoba mi się wykonanie, przede wszystkim gondola jest długa i obszerna, budka cichutko się składa, jest przekładana rączka, i można regulować jej wysokość, kosz na zakupy jest duży i jest dobry dostęp do niego, nie jest zbyt ciężki, no i daje się go kierować w mieszkaniu jednym paluszkiem. Mamy dwa mankamenty - w torbie zrobili niepraktyczne zapięcie na guzik z pętelką, już teraz ledwo mogłam to odpiąć, więc musimy znależć inny patent na zamykanie. No i nie zapina nam się w jednym miejscu osłonka na gondolę, źle zrobili jeden zatrzask, jutro będę dzwonić do producenta i pewnie trzeba będzie im wysłać tę część żeby jeszcze raz zrobili, poza tym SUPER!!!

kupiliśmy też łóżeczko i pościele,ale prezentacji dokonam jak złożymy bo na razie nie ma jak

Do góry