reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Gabi super leżaczek, aha83 słodkie takie małe łóżeczko - ja zamiast małego łóżeczka będę miała kołyskę na pierwsze mc. A łóżeczko też mam zamówione.

reklama
Ja tak policzyłam,że się mądrzę,ale prawie po 2 tyg. wyszliśmy.Ale tak nam w szpitalu zeszło:wściekła/y: Po powrocie do domu to chyba na 3 dzień wyszłam,jak się sama zebrałam do kupy:dry: Dodam,M się a maju urodził.
A potem moje dziecko to już ile się dało spędzało czas na dworku,jako niemowlak to prawie cały dzień.A potem zależnie od pory roku to obowiązkowo 2-3 spacery,ale nigdy przed upływem 3 godz. nie wracaliśmy do domu.Takiego bzika miałam.:-p Ale dziecko nie chorowało długo wcale,a teraz tylko czasami troszkę:tak:

... Auliya,jak jest ciepło (a mam nadzieję,ze będzie) to nie trzeba kisić dziecka dwa tyg w domu:sorry2: Jak temp. podobna na dworku,a świeże powietrze zawsze zdrowsze:tak:
W sumie racje jakoś tak zaokrągliłam uznając, że do werandowania nie potrzeba wózka i zamiast tygodnia wpisałam dwa... tym bardziej musimy wózeczek zamówić wcześniej :D tak żeby mały nie musiał się męczyć w domku.
A leżaczek świetny :D

Pochwalę się wam dziewczynki moimi ostatnimi zdobyczami :-)

Załączniki

• CIMG0568.jpg
    CIMG0568.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 56
A ja dostalam dzisiaj jeszcze 5 pieluszek fanelowych, dwa dwupaki chusteczek bambino i dwa reczniczki z myjkami. Termometry dam kuzynkom M, tez sa w ciazy, jedna rodzi na dniach, druga w marcu. Jedna 20 lat i 2 dziecko, druga 18....czuje sie jak emerytka:-)

Z mężusiem się wybraliśmy na Walentynkowe zakupy dla maluszka :-)
Kupiłam:
- wkładki laktacyjne NUK każda pakowana oddzielnie w foliowe torebeczki i z paskiem klejącym ( dostałam do tego taka saszetkę na wkladki by módz zabrac ze sobą, miły dodatek :-))
- laktator AVENT cały zestaw ( był w promocji ) latktator reczny, butelka ze smoczkiwm 125ml, 2 zakretki na butelke, dodatkową zakrętke z smoczkiem, 2 szt. wkładki laktacyjniem i 2 części takie dodatkowe do laktatora ( ktorych nie umiem nazwać :-) )
- wannienke
- karozele z projektorem, taka jak ta tylko ze nasza jest zielona nie biała jaktu na zdjęciuch
FISHER PRICE KARUZELA RAINFOREST +PROJEKTOR +PILOT (555215756) - Aukcje internetowe Allegro
- 2 czapeczki bez troczków
- 2 szczoteczki do masowania dziąsełek
- termometr elektroniczny z mięką końcówką
- wkładki żelowe na piersi ( kiedyś Gabi wstawiala aukcjie z podobnymi )
- stanik do karmienia
- taką malutką lampeczke do kontaktu co bym w nocy nie musiala zapalac światla a trafila do dziecka
- przypinke do smoczka

Ja tez nie kupuje pościeli do wózka. Mam kocyki i rożki i z nich będe kozystać. Pościel do łożeczka tez już kupiłam. Zobaczymy czy będe jej używac, ale jak coś to mam w torbie schowaną. I 2 zmiany nawleczek na pościel i 2 prześcieradła forete. I nie wiem czy 2 prześcieradła to nie za mało ?? Moze jeszcze dokupić na częstrze zmiane ??

A ja mam taki lezaczek. Dostał maluszke na gwiazdke :-) Tylko straszono mnie by nie wkładac malucha przed ukonczeniem 3 miesięcy do niego. I nie wiem sama. Jak w robiłyście z swmymi małymy pociechami ??
Leżaczek-Bujaczek Link a Doos FISHER-PRICE (549426743) - Aukcje internetowe Allegro

Ja nie robie zapasów pieluch. Kupie na początek a potem jak sie sprawdzą to będę dokupować . Sklepy są codzinnie otwarte i czy sie chce czy nie to po pieczywko iśc trzeba to i mozna kupic pieluszki. A nie wiem które będa dla mojego malucha dobre. Na poczatek zaczne od Pampersow, ale czy nie uczulą to zobaczymy.

reklama
Do góry