reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A jutro jadę z mężem do Warszawy na wielkie zakupy :-) Wózka pewnie jeszcze nie kupimy, ale mam nadzieję, ze wybierzemy chociaż. Ale łóżeczko mozę jjuż się uda, ajak nie to kupię na allegro zaraz po powrocie do domu :-) materacyki dla obu chlopaków, prrześcieradełka, troszkę ciuszków i drobiazgów.
A dzisiaj ponieważ rano spędziłam pół dnia na mieście (poszłam jeszcze raz zrobić glukozę. Tym razem 75, a więc 2 godziny cczekania) i wreszcie byłam sama, bez marudzącego w sklapach malucha kupiłam trochę drobiazgów dla siebie do spzitala i po porodzie. Kupiłam kosmetyki do szpitala (takie małe, zeby dużo miejsca nie zajmowały) podpaski, podkłady itp.

reklama
A jutro jadę z mężem do Warszawy na wielkie zakupy :-)

To pewno masz już upatrzone miejsca ale polecam Wam sklep Eurobaby na ul. Puławskiej 430 (między Wyścigami a Auchan w Piasecznie). Są o tyle fajni, że tam w jednym miejscu jest wszystko - wózki, mebelki, ciuszki, foteliki, kosmetyki dla mamy i dziecka itp. Podobny wybór jest w Świecie Dziecka np. w Jupiter Centrum ale tam jest dużo drożej.

To pewno masz już upatrzone miejsca ale polecam Wam sklep Eurobaby na ul. Puławskiej 430 (między Wyścigami a Auchan w Piasecznie). Są o tyle fajni, że tam w jednym miejscu jest wszystko - wózki, mebelki, ciuszki, foteliki, kosmetyki dla mamy i dziecka itp. Podobny wybór jest w Świecie Dziecka np. w Jupiter Centrum ale tam jest dużo drożej.
Myslałam wlasnie o Świecie Dziecka i Smyku. Słyszałam tez że na al. Solidarnosci jest kilka sklepów z wózkami. Niestety więcej nie znam. Możesz mi moze coś zaproponować?
niestety do Eurobaby mam za daleko, bo nie mam samochodu, musze dojechac do Warszawy pociagiem, więc własciwie tylko Centrum wchodzi w grę, ewentualnie coś niedaleko centrum.

ja kupiłam dziś 8 par body dla mojego małego w Realu (w Koronie we Wrocławiu) za 1,99, bawełniane, ładne w promocji, ale trzeba było mocno w koszu kopać i przebierać, żeby coś fajnego znaleźć
oczko.gif
a takie body to pod pajacyki zimą będę zakładać, zawsze to wygodnie w kroku rozpiąć i nic się nie podwija, plecki nie marzną
usmiech.gif

Myslałam wlasnie o Świecie Dziecka i Smyku. Słyszałam tez że na al. Solidarnosci jest kilka sklepów z wózkami. Niestety więcej nie znam. Możesz mi moze coś zaproponować?
niestety do Eurobaby mam za daleko, bo nie mam samochodu, musze dojechac do Warszawy pociagiem, więc własciwie tylko Centrum wchodzi w grę, ewentualnie coś niedaleko centrum.

Faktycznie na Solidarności sa dwa duże sklepu z wózkami ale ja byłam tylko w tym bliżej Pl. Bankowego - duzy wybór, gorsza obsługa, a ceny w Warszawie sa raczej wszedzie takie same (chyba, że gdzies trafisz na jakąś promocję). Ostatnio pisałam, że co do ciuszków to teraz jest duża wyprzedaż w Motherecare ale ja ten skelep najczęściej odwiedzam w C.H. Reduta bo tam jest mało ludzi i wolnie wyprzedają sie towary w przeceny. Tam jest też H&M i Kaap Ahl gdzie tez sa fajne kolekcje dla dzieci i 5-10-15 ale tam nie było ostatnio nic ciekawego. To samo dotyczy sklepów w Blue City, który jest na przeciwko Reduty, ale tam jest w sumie tylko Smyk, C&A i Cubus.
W Świecie Dziecka jest duży wybór ubranek tylko, że sa raczej drogie, ale jak macie jeździć komunikacją miejską to może nie ma sensu tak się tłuc po Warszawie - wybór nalezy do was. Jak kiedyś byś chciała to moge z tobą pojezdzic za ciuszkami - napisz mi prywatna wiadomość to może sie umówimy.

No właśnie tez za bardzo nie możemy po całej Warszawie wędrować, bo w domu będzie na nas czekal synek. Slyszałam, ze Mothercare jest tez w alejach, ale nie wiem w którym miejscu. A przde wszystkim zależy nam na pooglądaniu wózków i łóżeczek. Głownie oglądaniu, bo pewnie jak już przetestujemy wózek to będziemy szukać tanszy w internecie.

No właśnie tez za bardzo nie możemy po całej Warszawie wędrować, bo w domu będzie na nas czekal synek. Slyszałam, ze Mothercare jest tez w alejach, ale nie wiem w którym miejscu. A przde wszystkim zależy nam na pooglądaniu wózków i łóżeczek. Głownie oglądaniu, bo pewnie jak już przetestujemy wózek to będziemy szukać tanszy w internecie.
To koniecznie podjedzcie do Świata dziecka w Centrum Jupiter na Towarowej - blisko centrum. Tam jest duży wybór wózków, można spokojnie przetestować.

Dziewczyny, czy taki spiworek dla dziecka jest przydatny? One sa sliczne, ale wydaja mi sie jakies takie sztywne i nie wiem czy to sie w ogole przydaje..

reklama
Tu sa przykładowe ale poszukaj jeszcze w necie bo nie wszystkie sa mi znane. Aktualności, KLUBBEN - Aqua aerobic, ArmaSport, Gymstick, Ledraplastic, Torby, Odżywki, Odzież, gadżety, Reebok Fitness, GAIAM, GYMSTICK, KLUBBEN, MAXIM, MED-TRONIK, NMC, REEBOK
Na pewno to co pisza na początku jest nie dobre tzn. absolutnie nie należy podskakiwać. Inne dobre to robienie ósemek biodrami, ćwiczenie mięsni kegla, napinanie pośladów i ud.

Dziekuje, chyba sie zaopatrze w taka pilke i moze zmusze sie wkoncu do jakis cwiczen. ;-)

też mam taka piłkę. Niestety nie mam zapalu do ćwiczeń. :dry:

Hehe to jest wlasnie najgorsze, moj zapal tez nie jest najwiekszy :tak:

ja kupiłam dziś 8 par body dla mojego małego w Realu (w Koronie we Wrocławiu) za 1,99, bawełniane, ładne w promocji, ale trzeba było mocno w koszu kopać i przebierać, żeby coś fajnego znaleźć
oczko.gif
a takie body to pod pajacyki zimą będę zakładać, zawsze to wygodnie w kroku rozpiąć i nic się nie podwija, plecki nie marzną
usmiech.gif

Madziu sliczne te body, ja tez ostatnio pokupilam dla Olivierka troszke. Udalo mi sie kupic kilka z dlugim rekawkiem, a tak to tez tylko krotki :dry: no ale wsumie napenwo lepsze to niz nic.

Do góry