reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A ja właśnie zamówiłam piłkę do ćwiczeń i już się nie moge doczekać bo jak ćwiczę na krześle to moje 4litery strasznie sa obolałe ;-) Na początku wydawała mi się zbędna ale znalazłam niedrogo na allegro z pompką, i w szkole rodzenia mówią, że później świetnie słuszy też dzieciaczkowi do ćwiczeń :-)

reklama
A ja właśnie zamówiłam piłkę do ćwiczeń i już się nie moge doczekać bo jak ćwiczę na krześle to moje 4litery strasznie sa obolałe ;-) Na początku wydawała mi się zbędna ale znalazłam niedrogo na allegro z pompką, i w szkole rodzenia mówią, że później świetnie słuszy też dzieciaczkowi do ćwiczeń :-)
a co to za piłka?

PILKA GYM BALL FITNESS PILATES 65 CM + POMPKA S06 (695883945) - Aukcje internetowe Allegro

Można ja wykorzystywać do ćwiczeń przed i po ciąży i tak jak pisałam też maluszek może na niej ćwiczyć. Myślałam, że kosztuje przynajmniej 100 zł ale w sumie zapłaciłam 41.9 zł. Ćwiczę na niej w szkole rodzenia i jest super - takie same sa na większości porodówek i można a nawet nalezy na nich ćwiczyć w pierwszej fazie porodu.

też myślałam o tej piłce, ale znam swój zapał i wiem że nie będzie mi się chciało ćwiczyć :)) zrobiłam parę fotek ciuszków :)) wszystko śliczne ale jeśli będę miała dziewczynkę bo dla chłopca się nie nadaje za bardzo. Z resztą same oceńcie.

Załączniki

• DSCN1293.jpg
    DSCN1293.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 34
  • DSCN1295.jpg
    DSCN1295.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 32
  • DSCN1296.jpg
    DSCN1296.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 36
  • DSCN1297.jpg
    DSCN1297.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 28
  • DSCN1298.jpg
    DSCN1298.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 32
  • DSCN1299.jpg
    DSCN1299.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 32
  • DSCN1300.jpg
    DSCN1300.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 32
To pierwsze i ostatnie może rzeczywiscie bardziej dziewczęce, ale reszta wydaje mi się i dla chłopca odpowiednia - nie ma co przesadzać, jak coś jest jasno różowe to nic się nie stanie jak chłopca się w to ubierze.

A co do piłki, to ja ćwiczę, więc wiem, że mi sie przyda - a jak juz nie będzie potrzebna to spuszcza się powietrze i do szafy. Zresztą jak bedzie stała na srodku pokoju to bedzie mi przypominać o cwiczeniach, które nawet przed telewizorem mozna robić :-)

też myślałam o tej piłce, ale znam swój zapał i wiem że nie będzie mi się chciało ćwiczyć :)) zrobiłam parę fotek ciuszków :)) wszystko śliczne ale jeśli będę miała dziewczynkę bo dla chłopca się nie nadaje za bardzo. Z resztą same oceńcie.

Myślę, że spokojnie można ubrac nawet chłopca w te ciuszki.

Ladne ciuszki i mysle tak samo, moze oprocz tej sukieneczki chlopca spokojnie mozna w spioszki ubrac chociaz po domku albo na noc do spania. Przynajmniej sie nie zmarnuje :) :-)

Riolcia fajna ta pilka, a nie wiesz czy sa jakies stronki z cwiczeniami na niej bo ty pewnie pamietasz je ze szkoly rodzenia a ja kupujac taka pilke jedyne co to moglabym na niej usiasc hehe ;-)

Riolcia fajna ta pilka, a nie wiesz czy sa jakies stronki z cwiczeniami na niej bo ty pewnie pamietasz je ze szkoly rodzenia a ja kupujac taka pilke jedyne co to moglabym na niej usiasc hehe ;-)

Tu sa przykładowe ale poszukaj jeszcze w necie bo nie wszystkie sa mi znane. Aktualności, KLUBBEN - Aqua aerobic, ArmaSport, Gymstick, Ledraplastic, Torby, Odżywki, Odzież, gadżety, Reebok Fitness, GAIAM, GYMSTICK, KLUBBEN, MAXIM, MED-TRONIK, NMC, REEBOK
Na pewno to co pisza na początku jest nie dobre tzn. absolutnie nie należy podskakiwać. Inne dobre to robienie ósemek biodrami, ćwiczenie mięsni kegla, napinanie pośladów i ud.

reklama
PILKA GYM BALL FITNESS PILATES 65 CM + POMPKA S06 (695883945) - Aukcje internetowe Allegro

Można ja wykorzystywać do ćwiczeń przed i po ciąży i tak jak pisałam też maluszek może na niej ćwiczyć. Myślałam, że kosztuje przynajmniej 100 zł ale w sumie zapłaciłam 41.9 zł. Ćwiczę na niej w szkole rodzenia i jest super - takie same sa na większości porodówek i można a nawet nalezy na nich ćwiczyć w pierwszej fazie porodu.
też mam taka piłkę. Niestety nie mam zapalu do ćwiczeń. :dry:

Do góry