luandzia1
Entuzjast(k)a
ja chyba nie kupiłabym mebli tylko na podstawie zdjęcia z netu zwłaszcza takich drogich
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no ja właśnie tez chcę tak zrobić, za 2 lata zamianę. Poza łóżeczkiem to dla Kuby mam już taie dorosłe właściwie meble - szafy z BRW, moje panieńskie przyniesione od rodziców, bo tam stały nieużywane. Co prawda Kuba na wczasach spał juz na dużym łóżku i nie narzekał, ale to była wersalka, więc miał daleko do brzegu, a on się straszne wierci i boję się, ze z tapczana móglby spaść, no i lubi się w ochraniacz na szczebelkach wtulić. Tak słodko to wyglada, ze szkoda mi mu to odbierać :-)Meble z Glucka są bardzo ładne ja mam komplet Wiktoria (chyba) dla mojej Zuzi to był prezent od teściów i właśnie łóżeczko jest z tych większych 140x70 w tej chwili przerobiliśmy je już na taki tapczanik bez szczebelków
dla kolejnej córki też oglądaliśmy mebelki ale raz że mamy teraz bardzo dużo wydatków w związku z domem a dwa stwierdziliśmy że na razie lepiej będzie odkupić od mojej kuzynki łóżeczko i komodę a za ok dwa lata mała dostanie mebelki Zuzi a Zuzia jakiś bardziej dorosły zestaw z już wymiarowym łóżkiem na 180
no to fakycznie dość drogie, ale do przeżycia jak ktos lanuje taki wydatek. U mnie z kasą krucho, więc nie ma szans, z reszta sporo rzeczy mam, więc byłaby to już rozpusta ;-) a właśnie obliczyłam, ze w przyszłym tygodniu musze zostawić u lekarza 400zł i aż mi się słabo zrobiło. 150 wizyta i 250 usg 3d (o ile nie podrożało)no jak dla mnie to drogi ostatnio oglądałam taki zestaw komoda łóżeczko szafa za ok 2500 zł był przeceniony z ponad 3000 ale generalnie to zależy od modelu są droższe i tańsze
a więc tak, po kolejiPrzyszla wyplata, wiec nalezy zakupic kolejna czesc rzeczy dla malucha i jego mamy Na pewno pomozecie rozwiazac moje watpliwosci zakupowe:-)
Zastanawiam sie, czy kupowac wypelnienie koldry i poduszki. ktoras z was wspominala, ze do ok roku dziecko i tak tego nie uzywa (a pod czym w takim razie spi?pod kocykiem?spiworkiem?). Czy dwa komplety poscieli mi starcza?Plus ewentualnie 2 same przescieradla?
Ile rozkow mi potrzeba?Dwa czy jeden? A ile spiworkow?
Czy kupowac juz teraz butelke? Czy pozniej, jak by sie okazala, ze cycek nie daje rady. Czy kupujecie juz teraz staniki do karmienia? W szkole rodzenia wspominali, ze cycek karmiacy jest mniej wiecej dwa razy wiekszy niz normalny (nie wiem czy w ogole kupie taki stanior wielki;-)). Ale jak go kupic juz teraz? W ciemno?Bez przymierzania, bo przeciez teraz biust mam mniejszy niz po porodzie. Czy czekacie z tym az urodzicie?
Przepraszam, ze taki dlugi ten post i same pytania, ale wiem, ze tutaj uzyskam potrzebna pomoc.
Przyszla wyplata, wiec nalezy zakupic kolejna czesc rzeczy dla malucha i jego mamy Na pewno pomozecie rozwiazac moje watpliwosci zakupowe:-)
Zastanawiam sie, czy kupowac wypelnienie koldry i poduszki. ktoras z was wspominala, ze do ok roku dziecko i tak tego nie uzywa (a pod czym w takim razie spi?pod kocykiem?spiworkiem?). Czy dwa komplety poscieli mi starcza?Plus ewentualnie 2 same przescieradla?
Ile rozkow mi potrzeba?Dwa czy jeden? A ile spiworkow?
Czy kupowac juz teraz butelke? Czy pozniej, jak by sie okazala, ze cycek nie daje rady. Czy kupujecie juz teraz staniki do karmienia? W szkole rodzenia wspominali, ze cycek karmiacy jest mniej wiecej dwa razy wiekszy niz normalny (nie wiem czy w ogole kupie taki stanior wielki;-)). Ale jak go kupic juz teraz? W ciemno?Bez przymierzania, bo przeciez teraz biust mam mniejszy niz po porodzie. Czy czekacie z tym az urodzicie?
Przepraszam, ze taki dlugi ten post i same pytania, ale wiem, ze tutaj uzyskam potrzebna pomoc.
zawsze jak się robi zakupy to się humorekk poprawia....Rozpoczelam zakupy!!!!! :-)
od razu humor lepszy co prawda nie do konca dla dzidizi, bo kupilam meble do salonu ale tylko po to, żeby opróżnić gabinet i przenieść z niego wszystkie książki do salonu, a w gabinecie będzie teraz pokoik dla maluszka. Na razie stoją tam meble ze starego pokoiku synka, obecnie pełne książek. W środę powinni przywieźc nowe regały to już będę mogła zacząć przeprowadzkę i urządzać drugi pokoik.
Tak to jest, że mój Michaś dostanie duzo rzeczy, po braciszku, ale, ze braciszek zaczyna wyrastać to starszemu trzeba będzie nowe kupić np. łóżeczko, pościel...
pościel jjuż mam upatrzoną także na dniach też kupie i łóżeczko wybranne, ale z tym siię chyba jeszcze tydzień wstrzymam. Mąż obiecał, ze w przyszłym tygodniu pojedziemy do Warszawy na maraton po sklepach to może jeszcze coś znajdę.
Na razie mam wybrrane takie (sorki, wiem, że średnio Was to interesuje ale nie mam się gdzie wyborem pochwalić )
ŁÓŻECZKO DLA JUNIORA + BARIERKI 140/70 cm (689025448) - Aukcje internetowe Allegro
tylko kolor mi nie odpowiada i licze na to, że znajdę coś podobnego w kolorze olchy, ale szczerze mówiąc nie widziałam takiego w żadnym sklepie.
moja siostra kupiła takie łóżeczko 2 tyg temu....:-)Ja sobie upatrzyłam takie bo tanie i nie zaduze
ŁÓŻKO ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE TELETUBISIE K-ÓW (697030607) - Aukcje internetowe Allegro
albo cos podobnego tylko drewniane.
Ale Twoje łózeczko wiesz do jakiej wagi jest??