reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kilolek a jaka maja moc bo moze sie tym roznia?
nie wiem jak ten lovi ale mój canpola ma 2400. Jak kupowałam to porównywałam w smyku oba i nie rózniły się wcale. Mój tez miał ta miseczkę i takie siteczko do wyjmowania mniejszych słoiczków i buteleczek i 2 łyżeczki ale z melaniny. To było z roku temu, więc ceny tez były inne, ale ja za swój zapłaciłam 70 zł a lovi wtedy kosztował 120.

Ostatnia edycja:
reklama
Rozpoczelam zakupy!!!!! :-)
od razu humor lepszy :tak:co prawda nie do konca dla dzidizi, bo kupilam meble do salonu ale tylko po to, żeby opróżnić gabinet i przenieść z niego wszystkie książki do salonu, a w gabinecie będzie teraz pokoik dla maluszka. Na razie stoją tam meble ze starego pokoiku synka, obecnie pełne książek. W środę powinni przywieźc nowe regały to już będę mogła zacząć przeprowadzkę i urządzać drugi pokoik.
Tak to jest, że mój Michaś dostanie duzo rzeczy, po braciszku, ale, ze braciszek zaczyna wyrastać to starszemu trzeba będzie nowe kupić np. łóżeczko, pościel...
pościel jjuż mam upatrzoną także na dniach też kupie i łóżeczko wybranne, ale z tym siię chyba jeszcze tydzień wstrzymam. Mąż obiecał, ze w przyszłym tygodniu pojedziemy do Warszawy na maraton po sklepach to może jeszcze coś znajdę.
Na razie mam wybrrane takie (sorki, wiem, że średnio Was to interesuje ale nie mam się gdzie wyborem pochwalić :zawstydzona/y::sorry:)
ŁÓŻECZKO DLA JUNIORA + BARIERKI 140/70 cm (689025448) - Aukcje internetowe Allegro
tylko kolor mi nie odpowiada i licze na to, że znajdę coś podobnego w kolorze olchy, ale szczerze mówiąc nie widziałam takiego w żadnym sklepie.

Mi przyszedł kocyk Disney z Kubusiem Puchatkiem i Prosiaczkiem, jest słodki, polarowy- trochę cienki, myślałam, że grubszy będzie, ale po domu czy do wózka jak będę mieć śpiworek idealny. Bardzo mi się podoba:tak:

wcześniej przez głupotę napisałam to na wątku o wózkach:zawstydzona/y:

Mi przyszedł kocyk Disney z Kubusiem Puchatkiem i Prosiaczkiem, jest słodki, polarowy- trochę cienki, myślałam, że grubszy będzie, ale po domu czy do wózka jak będę mieć śpiworek idealny. Bardzo mi się podoba:tak:

wcześniej przez głupotę napisałam to na wątku o wózkach:zawstydzona/y:
o to fajnie nawet jak cienki to na wierzch zarzucić na śpiworek bo w sumie w śpiworku kocyk i jeszcze te ochronne na gondole hehe :) oby sie nie przegrzały nasze dzieci a pozatym pozniej bedzie sliczny mial kocyk dzidzius latem nawet okrywac... :)

w sumie to zastanawia mnie po co kupowac wypełnienia i posciele jak i tak z doswiadczenia wielu mam wiemu ze do roku dziecko spi przewaznie pod kocem bez poduszki hehe

Kasiula - moja Zuzia nie lubiła spac pod kocem, ale rzeczywiscie nie uzywalam kolderki do ponad roku, przykrywałam rożkiem. Wiec teraz mam zamiar kupic posciel do wózka i uzywac jej w domku.

Kilkolek - sliczne to Twoje łózeczko, ja zamierzam kupic wieksze dopiero za rok, mam nadzieje ze Zuzia przespi ten rok w swoim a mały w łózeczku turystycznym. Pozniej małego przeniose do łóżeczka a Zuzi kupie wieksze. Chcialabym jakies tanie bo wiadomo ze to rozwiązanie na góra 3 lata a potem musze pomyslec o wspolnym spaniu, łózku pietrowym albo kanapce rozkladanej bo maluchy bedą mialy jeden pokoik i to nie za duży.
Ja sobie upatrzyłam takie bo tanie i nie zaduze
ŁÓŻKO ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE TELETUBISIE K-ÓW (697030607) - Aukcje internetowe Allegro
albo cos podobnego tylko drewniane.
Ale Twoje łózeczko wiesz do jakiej wagi jest??

Kilkolek - sliczne to Twoje łózeczko, ja zamierzam kupic wieksze dopiero za rok, mam nadzieje ze Zuzia przespi ten rok w swoim a mały w łózeczku turystycznym. Pozniej małego przeniose do łóżeczka a Zuzi kupie wieksze. Chcialabym jakies tanie bo wiadomo ze to rozwiązanie na góra 3 lata a potem musze pomyslec o wspolnym spaniu, łózku pietrowym albo kanapce rozkladanej bo maluchy bedą mialy jeden pokoik i to nie za duży.
Ja sobie upatrzyłam takie bo tanie i nie zaduze
ŁÓŻKO ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE TELETUBISIE K-ÓW (697030607) - Aukcje internetowe Allegro
albo cos podobnego tylko drewniane.
Ale Twoje łózeczko wiesz do jakiej wagi jest??
nie mam pojęcia:-(

dziewczyny ja co prawda nie mam jeszcze bobasa ale duze lozko od razu kupujemy :) caly komplet i tak liczymy ze do ok 7 roku zycia mu/jej starczy :)
Kilolek dzieki za linka maja tam ciekawe mebelki :)
jak juz pisalam my sklaniamy sie ku gluckowi platanowi naturalnemu - ale musimy je zobaczyc :) oni tez maja od razu duze lozeczko... juz wiem gdzie mozna na zywo zobaczyc wiec luzik :) tylko od nas mamy chyba z 40 km :) ale moj juz namowiony - dostal ultimatum albo jedziemy tam albo on szuka gdzie indziej czegokolwiek w zestawie... a z racji ze wszedzie wszystko z katalogu zamawiaja wrrrr... wiec na razie jedziemy do salonu :)))) tylko pogoda musi mi sie zmienic... aby troche chlodniej bylo :)

Meble z Glucka są bardzo ładne ja mam komplet Wiktoria (chyba) dla mojej Zuzi to był prezent od teściów i właśnie łóżeczko jest z tych większych 140x70 w tej chwili przerobiliśmy je już na taki tapczanik bez szczebelków
dla kolejnej córki też oglądaliśmy mebelki ale raz że mamy teraz bardzo dużo wydatków w związku z domem a dwa stwierdziliśmy że na razie lepiej będzie odkupić od mojej kuzynki łóżeczko i komodę a za ok dwa lata mała dostanie mebelki Zuzi a Zuzia jakiś bardziej dorosły zestaw z już wymiarowym łóżkiem na 180

Ostatnia edycja:
reklama
Luandzia u nas w rodzinie 3 latka spi w takim lozeczku 90x200 i spi jej sie dobrze... :) wiec chyba zostaniemy przy opcji lozeczko 120x60 i od razu tapczanik :)

Milo slyszec pozytywna opinie o Glucku bo juz za duzo sie naczytalam :) na posciel narzekaja itp.

Jak przez neta zachorowalam na ich serie worner bross to teraz po obejrzeniu na zywo przeszlo mi :) wiec wazne jest sprawdzenie na zywca :)

Do góry