reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dzięki piękne, ale ja mam już wózeczek :-D U mnie był z tym dość poważny problem, bo mieszkam w wieżowcu z maleńką windą (wózek musi mieć max 120x70cm), a na dole, czy w piwnicy nie mam miejsca, żeby zostawić. Zresztą zaraz by mi ukradli! Przeszukałam chyba wszystkie możliwe fora, strony producentów itd i u mnie wchodziły w grę tylko 3 modele: Zoom, Jane TwinTwo i Bebe Confort Twin Club. Trafił się nam tanio (1000zł) Bebe Confort i dokonaliśmy zakupu :-) Wózeczek jest super, zwłaszcza, że siedziska spacerowe można dowolnie przekładać i oba rozkładają się na zupełnie płasko (nie wiem, czy jest jeszcze jakiś wózej, który tak ma), w tych siedziskach można wozić nawet noworodki, a dodatkowo mam jeszcze dwa foreliki (jeden tak kosztuje 600zł :szok:). Można zamontować tez jeden fotelik, albo jedno siedzisko, co jest tez fajnym rozwiązaniem, bo gdyby trzeba było gdzieś jechac tylko z jednym dzieckiem, to nie mam problemu z wielkim wózkiem. Poza tym jest lekki, łatwo się składa, właściwie można go obsługiwać jedną ręką. Jest w super stanie, więc jestem zadowolona. Nowy taki zestaw kosztowałby nas ponad 3000zł, więc myślę, że się opłacało. Widywałam te wózki na Allegro i tez kosztowały ok 1000zł, ale bez fotelików, folii, budek itd. Ja mam to wszystko. W razie potrzeby można tez dokupić do niego gondolki. Do tego dostaliśmy gratis całą siatę ślicznych zabawek dla dzidziusiów - gryzaczków, maskotek - wypiorę, wyszoruję i będę miała dla swoich :-)
masz juz wozek i sie jeszcze zdjeciem nie pochwalilas??nie ladnie:-)dawaj zdjecia:-)
Moja siostra mi takie cudeńka funduje, ma ciuchland pod blokiem i codziennie są dostawy ciuszków z zagranicy.Uwaga zabójcza cena w złotówkach-Krówka 2zł, a to różowe 1,5 :-D Tak naprawdę to nie wiem co mam kupić chyba tylko czapeczki i wózek.Myślę że wsklepach są o wiele droższe, bo niektóre ciuszki są znanych firm i z logo Disneya.Chyba nie było by mnie stać na takie wydatki. Także chwała ciuchlandom:-D
no ceny zabojcze..szkoda ze u mnie nie ma takich sklepow:-(

reklama
Bura Superowo :-):-):-) Wklej jakies zdjecia wozeczka no i do tego zabawki ekstra!!!!
Na razie jestem na etapie prania tapicerki, ale jak tylko poubieram siedziska i foteliki, to pstrykne fotki!
Te zdjęcia są ze strony jakiegoś sklepu. Mój też jest granatowy, zupełnie inaczej wygląda, jak założy się budki, czy zmieni kierunek siedzisk. szczerze mówiąc ładniejszy jest "na żywo" :-)

m_twin_club_night_blue.jpg
twinclub4.jpg

Ciuszki super ale to juz dla duzego chłopca - ja będe kupowac stopniowo bo nie wiem na jaki rozmiar bedę musiała kupowac jak przyjdzie lato....

A co do plażowania to dziewczyny uważajcie - koniecznie zaopatrzcie się w mocne filtry. Ja zawsze lubiłam wylegiwać się na słońcu ale teraz nawet jak wychodze na spacer to SPF 10 się smaruję. W ciązy wzrasta ilość pigmentu co powoduje nie tylko ciemnienie pieprzyków i blizn ale tez przebarwienia skóry i moga powstac plamy na całym ciele. które moga utrzymac sie do końca ciąży.
no bo większość ciuszków jest dla starszego synka.
Ja uzywam na słońce mleczka z spf50 tego samego co synka smaruję. Ale ja się smazyć na plazy nie będę, bo mój urwipołec nie usiedzi 5 minut w miejscu.

Ja już troszkę ciuszków mam.Ale ostatnio dostałam to no rozwaliło mnie :-D
no sliczne. Zwłaszcza te centki.
No to i ja sie pochwale mala kolekcja ciuszkow dla malucha. Wiekszosc rzeczy dla dziewczynki gdyz odziedziczylam je po coreczce kolezanki ale i tak pokaze. Mam nadzieje ze sie mi przydadza :-):-) inaczej beda musialy poczekac na nastepnego bobaska :-)

Moj faworyt, ostatnie zdjecie i szlafrok + kapcie po kapieli :-D:-D:-D:-D!!!!!
aż żal, ze u mnie nie dziewczynka :-(

krowkowe spodnie wypatrzylam w ciucholandzie z koszulka za 40 pensow:-):-)

Hehehe ja jak go zobaczylam to nie moglam wytrzymac ze smiechu z mama i musialam kupic :-) rowzniez z ciucholandu :-)

Ajjj ja chodze narazie tylko po ciucholandach bo nie oplaca mi sie kupowac takich malutkich ciuszkow w normalnych sklepach ale jak tylko wejde do nexta itp to oczy mi wylaza z podziwu :szok: :-) jak maluszek podrosnie to moze sie skusze na te drozsze ale wsumie w ciucholandach tez sa wlasnie z nexta itp
ja tez mam sporo ciuszkó nexta, ale większych. Niestety w używańcach ich u nas nie ma. ALe jedna moja znajomma sprząta u luudzi i oni jej często oddają ciuszki dla dzieci, więc mi przynosi.

Klaudia rozwalasz mnie tymi cenami:)

wszystko sliczne:-)
j fakt! ceny super. U mnie średnio 50 zł za kilogram. A jak wycenią na wieszaki, to normalnie czasami taniej jest nowe w skllepie kupić.Może klaudia tam kupuj co ciw ręce wpadnie i wsatwiaj na allegro, a my będziemy od ciebie kupoować :-)

Mam pytanie do dziiewczyn, które kupiły dettektory tętna. Zadowolone jesteście? Słyszycie tętno?
Ja kupiłam taki:
KTG DETEKTOR TĘTNA PŁODU USG monitor oddechu (670301153) - Aukcje internetowe Allegro
dziś przyszedł i normalnie wpadlam w panikę, bo słychhać szymy i bulgotanie jak noralnie ale tętna wcale. Dobrze, ze maluch zaczął się ruszać, bo bym na zawał chba padła.

A przy okazji niedawno kupiłam taki termometr dla chłopaków.
4 W 1 TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ DO CZOŁA I UCHA (652132946) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajny, polecam. Przdtem używałam zwyklego elektronicznego, ale teraz juz Kuba nie daje sobie w dupkę wkładać

Na razie jestem na etapie prania tapicerki, ale jak tylko poubieram siedziska i foteliki, to pstrykne fotki!
Te zdjęcia są ze strony jakiegoś sklepu. Mój też jest granatowy, zupełnie inaczej wygląda, jak założy się budki, czy zmieni kierunek siedzisk. szczerze mówiąc ładniejszy jest "na żywo" :-)

m_twin_club_night_blue.jpg
twinclub4.jpg
Wow! ja myślałam, że wózek podwójny to musi być wielka kobyła, a ten naprawdę jest zgrabniutki. Rewelka. Gratuluję udanego zakupu :-)

Mam pytanie do dziiewczyn, które kupiły dettektory tętna. Zadowolone jesteście? Słyszycie tętno?
Ja kupiłam taki:
KTG DETEKTOR TĘTNA PŁODU USG monitor oddechu (670301153) - Aukcje internetowe Allegro
dziś przyszedł i normalnie wpadlam w panikę, bo słychhać szymy i bulgotanie jak noralnie ale tętna wcale. Dobrze, ze maluch zaczął się ruszać, bo bym na zawał chba padła.

A przy okazji niedawno kupiłam taki termometr dla chłopaków.
4 W 1 TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ DO CZOŁA I UCHA (652132946) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajny, polecam. Przdtem używałam zwyklego elektronicznego, ale teraz juz Kuba nie daje sobie w dupkę wkładać
Próbuj dalej z tym detektorem, pewnie trzeba nabrać wprawy... hmmmm...

Wow! ja myślałam, że wózek podwójny to musi być wielka kobyła, a ten naprawdę jest zgrabniutki. Rewelka. Gratuluję udanego zakupu :-)
Właśnie chodziło mi o to, żeby był jak najmniejszy i jak najlżejszy. Ten w wersji spacerowej waży tyle, co niektóre pojedyncze i jest naprawdę nieduży, jak na podwójny wózek. Pewnie i tak nie będę sama wychodzić na spacery, ale chcę dążyć do samodzielności, bo gdyby zdarzyła się jakaś awaryjna sytuacja, to muszę sobie jakoś sama poradzić. Oczywiście w wersji z fotelikami i tak nie zmieszczę się do windy, będę musiała jeden fotelik ściągnąć i na czas jazdy ułożyć bokiem, albo go trzymać, ale i tak jest nieźle - większość wózków bym nie upchnęła do windy. Na razie sobie tego nie wyobrażam, ale nie będę miała wyjścia!

Bura, a gdzie udalo ci sie kupic tak tanio caly taki zestaw? Ten wozio jest naprawde bardzo fajny.
Szkoda, ze u mnie tez nie ma takich tanich ciucholandow. Jak jest cos fajnego to kosztuje sporo kase.
xxxklaudziaxxx, moze naprawde bedziesz nam sprzedawala jakies ciuszki na allegro:) Zrobilabys pewnie z nami niezly interes:-)

Ja kupiłam taki:

Ja ostatnio jak byłam na wizycie i położna badała tętno dzidziusia to też nie mogła złapać a to dlatego, że odwróciło się kręgosłupem i zaczeło wiercić.Musiała mi brzuch przytrzymać i się udało. Może i u Ciebie niunio robi Ci psikusa, a Ty sie nie potrzebnie denerwujesz.Głowa do góry:-)

reklama
ja będę pierwszym klientem!!

Wkurza mnie ten detektor. Od rana się z nim męczę i nic

Do góry