reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A przy okazji niedawno kupiłam taki termometr dla chłopaków.
4 W 1 TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ DO CZOŁA I UCHA (652132946) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajny, polecam. Przdtem używałam zwyklego elektronicznego, ale teraz juz Kuba nie daje sobie w dupkę wkładać
Czy mierzy dokladnie temperature? Ja mialam kiedys elektryczny to byl bardzo niedokladny w porownaniu do tradycyjnego, a teraz wlasnie choruje na taki elektryczny ale do ucha, tylko zastanawiam sie, jak wychodzi w mierzeniu temperatury w porownaniu do zwyklego...

Mamusie mam taki pytanko, wzięliśmy się za zakupki dla naszego syneczka . Z wózkkiem , łóżeczkiem damy radę , ale mam wątpliwości co do ciuszków. Najmniejszy rozmiar to 56 tak? Jak myslicie chyba na ten rozmiar ciuszków to dużo się nie kupuje chyba ? Koleżanka mówiła , żeby kupować najwięcej od 68 rozmiaru. Jak myślicie ? Chciałabym to jakoś rozsadnie zrobić:-)
Z rozmiaru 56 i 62 faktycznie dzieciatko szybciutko wyrasta, w 68 dluzej pochodzi a od 74 to juz fajnie-nie szkoda kupowac. Ale na 56 i 62 tez troszke musisz miec, a i tak prac bedziesz na okraglo;-):-)

reklama
Czy mierzy dokladnie temperature? Ja mialam kiedys elektryczny to byl bardzo niedokladny w porownaniu do tradycyjnego, a teraz wlasnie choruje na taki elektryczny ale do ucha, tylko zastanawiam sie, jak wychodzi w mierzeniu temperatury w porownaniu do zwyklego...
rtęciowego nie uzywam juz od lat więc nie porównam, ale jak porównywalam zwykly elektroniczny z ty do ucha to temperatura była bardzo podobna. Jedna albo dwie kreski różnicy ale podobno w uchu temperatura jest najdokładniejsza. No i największa zaleta - mierzenie trwa 2 sekundy!

kevinka...mi podoba sie wozie w tym drugim linku..wyglada bardzo ciekawie i wazy nie za duzo:)))co do ciuszkow to ja tez nie kupuje tych calkiem malych rozmiarow..56...bo moi chlopacy urodzili sie 58..takze kupuje od 58 wzwyz...najwiecej na 68 i nastepne...:)))
jesli chodzi o mierzenie temperatury to jakos jestem za tym najnormalniejszym..moim dzieciom mierzylam w pupie temperature i odejmowalam 3 kreski...a ponadto jak moi chlopcy mieli kolki..to czasem przez takie mierzenie jeszce pomagalam w oddaniu gazow..hehe..ale moze faktycznie skusze sie na ten do ucha..wydaje mi sie ze jest dosc szybki i dziecka nie trzeba rozbierac do mierzenia:))

Chcę zapytać już doświadczone mamusie - czy 1 rożek wystarczy czy lepiej kupić od razu 2?
Tak samo czy 2 kocyki kupić i jakie - polarowe?
Zastanawiam się nad pościelą, ale i tak maluszkowi poduszki nie trzeba na początku, więc wystarczyłaby sama kołderka, a może sam kocyk wystarczy? Albo śpiworek? Co się lepiej u Was sprawdziło?

Pozdrowionka ;-)

Chcę zapytać już doświadczone mamusie - czy 1 rożek wystarczy czy lepiej kupić od razu 2?
Tak samo czy 2 kocyki kupić i jakie - polarowe?
Zastanawiam się nad pościelą, ale i tak maluszkowi poduszki nie trzeba na początku, więc wystarczyłaby sama kołderka, a może sam kocyk wystarczy? Albo śpiworek? Co się lepiej u Was sprawdziło?

Pozdrowionka ;-)

ja mialam chyba z 3rozki i mysle ze 2to minimum,kocyk mialam jeden polarowy cieplutki,koldre i poduche dziecko uzywa dopiero pozniej...ja mialam becik z trawy trzcinowej wiazany i jeszcze nakrywalam Maje kocykiem bo malutkie dziecko potrzebuje ciepla...spiworek taki zapinany na zamek to dobre rozwiazanie plus kocyk:-)

reklama
Pyszczek Ja mialam jeden rozek,kolderki nieuzywalam wsadzalam do takiego worka do spania dalam zdjecie tylko ten byl cienki bo to juz cieplo bylo,na zime byly grubsze,bardzo wygodne i bezpieczne,dziecko sie nieodkrywa,i niezadusi bo sie np przykryje na twarz,Te worki kupowalam przewaznie w H&M polecam bardzo!!!
Co do kocykow napewno jeden grubszy,a ze dwa takie zwykle polarowe zawsze bedac gdzies mozesz podlozyc zeby przewinac itd,miesci sie w torbie.

Załączniki

• aDSC01198a.jpg
    aDSC01198a.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 39
Do góry