reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

krowkowe spodnie wypatrzylam w ciucholandzie z koszulka za 40 pensow:-):-)
Klaudia rozwalasz mnie tymi cenami:)
Tutaj też można czasami w ciuchlandzie trafić coś np. właśnie z nexta, ale to rzadko...Po drugie u mnie na osiedlu jak jest dostawa i otwierają o 9:00 to o 6:00 rano potrafią się już babki ustawiać gotowe do boju:cool2::-)

A to moje ostatnie nabytki :
Zobacz załącznik 146820 Zobacz załącznik 146821
Zobacz załącznik 146822
te pierwsze to 62rozmiar, a z polską już w ogóle na 6msc dziecko. Stwierdziłam, że trzeba kupować przyszłościowo ;)
Te dostałam od kuzynki(nie wiem czy ubiorę w to dzidzie bo bodziaki są super małe, do 3,4kg!)
Zobacz załącznik 146823
A to komplet zrobiony na drutach przez babcię mojego P, czyli niuńki prababkę :-)
Zobacz załącznik 146825

wszystko sliczne:-)

reklama
A w Anglii to na wagę czy wycenione na sztuki ? W moim ulubionym w poniedziałki cena jest 45zł/kg, a z dnia na dzień coraz taniej.

Raczej we wszystkich jest wszystko wycenione, nie spotkalam sie tu jeszcze z ciuchami na wage :)

Klaudia rozwalasz mnie tymi cenami:)

Hehe no to przyjezdzaj i kupuj :-D:-D Mysle ze w Londynie bedzie troszku drozej ale tez napewno znalazlabys super ceny :-)

ja kupiłam majtki poporodowe, wkładki laktacyjne, ceratki pod prześcieradło, zabezpieczenia na narożniki,
szczotkę do mycia butelek, szczoteczka do włosów, termometr do wanny, łyżeczke silikonową do witamin, nożyczki do paznokci,
kocyk, okrycie kąpielowe z myjką, 2 prześcieradła i leżaczek do wanienki, termoopakowanie, smoczek uspokajający silikonowy, butelkę antykolkową z odpowietrzaczem i smoczek do butelki do mleka silikonowy z małym otworkiem :)) to tyle i jedyne 250 zł
a gdzie reszta???
A gdzie robiłaś zakupy? Właśnie się zastanawiałam, czy jest u nas jakiś sklep z normalnymi cenami, bo jak kiedyś weszłam do tego dziecinnego w Europie, to myślałam, że padnę trupem!

ja miałam kupować przez internet ale na Gorzkowie w Pasażu Gorzków na 1 piętrze jest sklep z dziecinnymi rzeczami i niektóre rzeczy mieli tańsze niż na internecie albo w podobnej cenie. Nawet wózek tam będę kupować :)) Wczoraj widziałam tam nawet wózek dla bliźniaków :)) ceny są ok a takie body czy inne ciuszki są tanie na hali gorzkowskiej.

bura w europie jest masakra, tam mają straszne marże
a ten sklep na Pasażu Gorzków jest jeszcze taki sam na Długosza niedaleko medikoru :)) nie wiem jakie mają ceny na Długosza ale powinny być podobne do tych na Gorzkowie w końcu to jeden właściciel. Jak będziesz szła do lekarza to sobie zajrzyj :))

Z jednej strony zazdroszcze wam tych zakupow dziecieco poporodowych,ale z drzgiej ciesze sie,ze mam praktycznie wszystko,problem mam z wyborem wozka :/
Mi udalo sie w niedziele na flomarkcie (targ z uzywanymi rzeczami )kupic dla siebie az 4 pary spodni 3 lniane jedne eleganckie firmy H&M mama za jedyne 5,50€
Ja nieumiem sie doczekac kiedy bede wszystko prac,prasowac ukladac dla dzidzi :D
A tak mysle ,ze w pazdzierniku wezme sie za to,zeby i lozeczko i posciel sie juz wywietrzyly bo stoja na strychu.

Dziewczyny ciuszki slodkie,jeszcze slodziej beda wygladaly na niunkach :D

bura w europie jest masakra, tam mają straszne marże
a ten sklep na Pasażu Gorzków jest jeszcze taki sam na Długosza niedaleko medikoru :)) nie wiem jakie mają ceny na Długosza ale powinny być podobne do tych na Gorzkowie w końcu to jeden właściciel. Jak będziesz szła do lekarza to sobie zajrzyj :))
Byłam na Długosza tam jak się schodzi w dół obok medikoru (tak jakby od tyłu) - nie wiem, czy o ten sklep Ci chodzi? Znalazłam tam łóżeczka za 109zł, jak na razie to najtańsze ze wszystkich, które widziałam. Na Gorzkowie jest też podobno jakaś hurtownia z rzeczami dla dzieci, ale nie wiem dokładnie w którym miejscu i co tam mają. Wiem, że na pewno są tam wózki. Trzeba się będzie rozejrzeć :tak:

Z jednej strony zazdroszcze wam tych zakupow dziecieco poporodowych,ale z drzgiej ciesze sie,ze mam praktycznie wszystko,problem mam z wyborem wozka :/
Mi udalo sie w niedziele na flomarkcie (targ z uzywanymi rzeczami )kupic dla siebie az 4 pary spodni 3 lniane jedne eleganckie firmy H&M mama za jedyne 5,50€
Ja nieumiem sie doczekac kiedy bede wszystko prac,prasowac ukladac dla dzidzi :D
A tak mysle ,ze w pazdzierniku wezme sie za to,zeby i lozeczko i posciel sie juz wywietrzyly bo stoja na strychu.

Heh ja ostatnio popralam kilka ciuszkow dla przyjaciolki z Polski (tez jest w ciazy) i wyprasowalam bo nie moglam sie powstrzymac hehe Super uczucie :-):-)

ja też już nie mogę się doczekać aż zacznę układać wszystko ale na razie jeszcze nie wiem co mam bo wszyscy składują mi rzeczy po swoich dzieciach na budowie a ja nie mam kiedy tam zajrzeć. Wszystkie ciuszki są po dziewczynkach, bo u mnie nikt z rodzeństwa nie ma synka więc jak będzie chłopczyk to i tak będę musiała pewnie trochę pokupić żeby nie ubierać mu body z księżniczkami :))

reklama

oj jak ja wam zazdroszcze tych ciucholadw na zachodzie albo gield gdzie za grosze mozecie cos kupic!!a jaki wozek chcesz??
Heh ja ostatnio popralam kilka ciuszkow dla przyjaciolki z Polski (tez jest w ciazy) i wyprasowalam bo nie moglam sie powstrzymac hehe Super uczucie :-):-)

hehe juz niedlugo sobie bedziesz pracowac ciuszki:-)

Do góry