reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Bura, a gdzie udalo ci sie kupic tak tanio caly taki zestaw? Ten wozio jest naprawde bardzo fajny.:-)
Znalazłam na Allegro :-) Był wtedy jeszcze jeden, tylko coś tam miał ułamane, do tego był bez fotelików - sama spacerówka. Kosztował 900zł (mój 1000zł). Poszedł zaraz po tym moim, więc chyba miałam szczęście. Wiem, że to jeszcze trochę wcześnie na wózek, ale to był naprawdę dla nas wielki problem, a skoro trafiała się okazja, to postanowilismy skorzystać. Mam nadzieję, że było warto! Zobaczymy za 3 miesiące :happy2:

reklama
Dlatego nie kupuję takich rzeczy, to samo się tyczy niani elektrycznych i innych takich wynalazków.Oszaleć można z nerwow.Podziwiam Cię.
ja kupiłam tylko dlatego, ze gin mi powiedziała, ze tętno ginie i kazał co drug dzień przychodzic na badanie a ja mam daleko i myslalam ze sie z nia dogadam jak kupię.
A dlaczego jestes przeciw niani?
Ja mam babyono i bardzo sobie chwalę. Ale ja mam spory dom i ogród, więc u mnie się bbardzo przyydaje

A ja sobie słucham tętna przez stetoskop - trudno jest wyłapać i jeszcze słabo słychać, ale zawsze coś :-)
Bura a mi niunia fika w brzucholu to znaczy że wiem że wszystko jest ok.
Wcześniej nie czułam ruchów, gdzie wsyscy już w 17-19 tyg mieli i się martwiłam.A teraz fiku miku prawie non stop.Z tym stetoskopem fajny pomysł:-)

A ja sobie słucham tętna przez stetoskop - trudno jest wyłapać i jeszcze słabo słychać, ale zawsze coś :-)
no widziisz! a ja myslałam, ze jeszcze przez stetoskop nie słychać, a wyszedłby taniej :-( z reszta ten mój detektor jest stetoskpowy, ale doczyytałm o dopiero w gwarancji. Jak w ciagu 2 dni nie dojdę z nim do ładu to go zwrocę.

Mamusie mam taki pytanko, wzięliśmy się za zakupki dla naszego syneczka . Z wózkkiem , łóżeczkiem damy radę , ale mam wątpliwości co do ciuszków. Najmniejszy rozmiar to 56 tak? Jak myslicie chyba na ten rozmiar ciuszków to dużo się nie kupuje chyba ? Koleżanka mówiła , żeby kupować najwięcej od 68 rozmiaru. Jak myślicie ? Chciałabym to jakoś rozsadnie zrobić:-)

KTG DETEKTOR TĘTNA PŁODU USG monitor oddechu (670301153) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
dziś przyszedł i normalnie wpadlam w panikę, bo słychhać szymy i bulgotanie jak noralnie ale tętna wcale. Dobrze, ze maluch zaczął się ruszać, bo bym na zawał chba padła.
ja mam właśnie ten detektor i tętna nie słyszę! ale co się dziwić, jak dziś ginka miała problem, żeby mi tętno wyłapać :-( dopiero tym przyrządem do usg znalazła mi tętno małej!

Mamusie mam taki pytanko, wzięliśmy się za zakupki dla naszego syneczka . Z wózkkiem , łóżeczkiem damy radę , ale mam wątpliwości co do ciuszków. Najmniejszy rozmiar to 56 tak? Jak myslicie chyba na ten rozmiar ciuszków to dużo się nie kupuje chyba ? Koleżanka mówiła , żeby kupować najwięcej od 68 rozmiaru. Jak myślicie ? Chciałabym to jakoś rozsadnie zrobić:-)
a 56 uzywałam jakies 3 tygodnie. 62 do około konca 3 miesiąca. a 68 już dużo dłużej dlatego najwięcej się tego kupuje.

ja mam właśnie ten detektor i tętna nie słyszę! ale co się dziwić, jak dziś ginka miała problem, żeby mi tętno wyłapać :-( dopiero tym przyrządem do usg znalazła mi tętno małej!
ja do tej pory nie miałam zadnych problemów. Ale swojego tętna też nei mogę złapać, więc albo jakas wyjątkowo tepa jestem albo coś z nim nie tak

reklama
oj jak ja wam zazdroszcze tych ciucholadw na zachodzie albo gield gdzie za grosze mozecie cos kupic!!a jaki wozek chcesz??

hehe juz niedlugo sobie bedziesz pracowac ciuszki:-)

Wsumie niejestem pewna jeszcze jaki chce,napewno z obrotowymi przednimi kolamiZakochalam sie w maxi cossi murat4 ale odkochalam sie po tym jak zobaczylam ,ze w spacerowce niejest obnizane oparcie,a jednak dziecko musi czuc sie w nim komfortowo.Podoba mi sie BABY ACTIVE JET ale niema pompowanych przednich kolek,a jednak w zime moze niezdac to egzaminu.
Mysle nad TAKO JUMPER X
Ten tez niejest glupi Wózek wielofunkcyjny V-TRAVEL HIT! + FOTELIK 3w1 (667559595) - Aukcje internetowe Allegro
No i ten NOWY Matrix na pompowanych kołach +Fotelik GRATIS (676617677) - Aukcje internetowe Allegro
Wsumie patrzac na nie nieroznia sie:baffled:
Ale cos w tym stylu chce

Tak na 68 najwiecej rzeczy no i wieksze tez na dluzej starczaja.Te na 56 mozesz kupic pare rzeczy bo naprawde starczaja na chwile,albo mozesz odrazu kupowac na 62 na poczatek podwijac rekawki skarpetki zakladac na stopy zeby sie spioszki niesciagaly bo i tak zimno juz w listopadzie bedzie.Trzeba wziasc pod uwage,ze czasem dzieci rodza sie wieksze okolo 60 cm i sie wcale te male nieprzydadza.

Do góry