reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

To samo Julia, ma 6 lat i wazy 18 kg. Są dni że jest na jednym jogurcie. I nic nie poradzisz.Lekarka mówi że ok, wyniki w normie. Gorzej z ubraniami, bo cieżko coś dostać zeby na niej nie wisiało. Także Klaudziu poradź się pediatry, nie stosuj nic na własną rękę. A jak to jest w Waszej rodzinie? Bo Julia to typowo genetycznie, po rodzinie jej taty. Mamy też znajomych, którzy są niscy, chudzi, ich Nadia ma 2 lata i jest wzrostu Asi, waży 9kg. Tak samo starsza córka. I też prawie nic nie jedzą. A wyniki super.

Dla mnie nie ma lepszych kredek od BAMBINO ale takich: Kredki bambino 24 kolory w drewnie grube HIT 2009 (5280358)
Wystarczy lekko dotknąć papieru i już rysują. Co do ścian - Julia mi akurat nie porysowała nigdy żadnej ściany, podłogi, stołu, bo jak rysowała to ze mną ;-) Trochę kredek już wypróbowałyśmy, mamy ich całą szufladę, i Bambino wygrały, także polecam.
Co do farbek, maluchy mają na nie jeszcze czas :tak:

reklama
potwierdzam najlepsze kredki to bambino, ewentualnie pastele ale to dla starszych, strasznie brudza ale pieknie rysuja:) na farby jeszcze czas

u nas ignas niestety pcha te kredki do buzi wiec na razie sa na polce wysoko

tylko bambino sa od 3 lat. Toksyczne nie są ale drowe też (a przynajmniej moje dzieci lubią kredki ssać). Nie jestem pewna czy te w drewnianej oprawie tak samo ale te bez oprawy mają na opakowaniu zastrzeżnie by nie podawać dzieciom poniżej 3 r.ż. ja w papierniczym kupiłam kredki dla dzieci po 1 roku, drewniane

Faktycznie masz rację, sprawdziłam , są od 3 roku życia. No ale z drugiej strony większość zabawek jest od 3 roku, a dziecko kilogramami jeść kredek nie będzie...U nas w każdym razie Asiula jeszcze nie rysuje, ewentualnie trochę długopisem. A te kredki od 1 roku fajne?

laseczki a ja od dluzszego czasu mysle nad kompletem dla dzieci typy krzesełka+stoliczek. Bardzo mi sie podoba z ikei seria mamut. Dokladnie taki IKEA Mammut.Stolik+2 krzesełka Mamut.NOWE KOLORY! (1409860409) - Aukcje internetowe Allegro + takie półeczki - pewnie bedziecie wiedziały jakie :) No i teraz pytanie..........od jakiego wieku najlepiej ich uzywać? od 2 lat? wczesniej? wiecie chodzi o to ze ja potrzebuje troche czasu zeby uzbierać te kase, z obliczen wyszło mi ze powinnam kupic w wakacje lub po wakacjach. Mamy różne skarbonki i jak do kazdej cos wrzuce to masakra :D tak po 30 zł na jedna to akurat. Nie chce tez zeby one sie okazaly dla niego za małe ;/ Macie jakies doswiadczenia na jaki wiek one beda OK? A moze polecacie cos innego? Takiego zeby troche posłuzyły....

laseczki a ja od dluzszego czasu mysle nad kompletem dla dzieci typy krzesełka+stoliczek. Bardzo mi sie podoba z ikei seria mamut. Dokladnie taki IKEA Mammut.Stolik+2 krzesełka Mamut.NOWE KOLORY! (1409860409) - Aukcje internetowe Allegro + takie półeczki - pewnie bedziecie wiedziały jakie :) No i teraz pytanie..........od jakiego wieku najlepiej ich uzywać? od 2 lat? wczesniej? wiecie chodzi o to ze ja potrzebuje troche czasu zeby uzbierać te kase, z obliczen wyszło mi ze powinnam kupic w wakacje lub po wakacjach. Mamy różne skarbonki i jak do kazdej cos wrzuce to masakra :D tak po 30 zł na jedna to akurat. Nie chce tez zeby one sie okazaly dla niego za małe ;/ Macie jakies doswiadczenia na jaki wiek one beda OK? A moze polecacie cos innego? Takiego zeby troche posłuzyły....

ja mam taki zestawik dla Mai i ona smialo go uzywa od 1,5roku:-)jest rewelacja jak dla nas. kacper tez ma takie krzeselko ale to zywiol i w miejscu nie usiedzi:-)

mhm czyli jakbym kupila na wakacje to akurat, a powiedz do jakiego wieku ten zestaw wystarcza??

tak mysle ze wakacje beda w sam raz:-) a do kiedy moja Maja ma juz 4lata i spokojnie sie miesci na krzeselku planuje go uzywac dopuki do szkoly nie pojdzie i nie bedzie miala biurka wiec min 2lata jeszcze:-)

reklama
Ja właśnie też chciałbym kupić ten stolik z krzesełkiem ale jestem zła bo zmienili kolor zielonego krzesełka i jest teraz taka zegniła zieleń a chciałam pod kolor półek czyli taka soczysta zieleń... stolik musze mieć prostokątny a są tylko niebieskie więc nie chciałam brać też krzesełek niebieskich tylko te zielone a tu taki psikus... Chyba troche namieszałam hehe :))) Może w następnym katalogu wrócą do tamtej zieleni ;)))

Do góry