reklama
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
na allegro nie ma juz jakis czas ;/ a ta strona co podalam to strona mlodych mam co sklep załozyly no i wysylaja ale ile kosztuje nie iwme byli jakis czas temu w DDTVN
na allegro nie ma juz jakis czas ;/ a ta strona co podalam to strona mlodych mam co sklep załozyly no i wysylaja ale ile kosztuje nie iwme byli jakis czas temu w DDTVN
Ja na innej stronie widzialam po 31zl
Martolinka nie polecam farbek dla roczniaka Kacper pierwsze co robi jak widzi farbki u Mai to pendzelek z farbkami do buzy kredki hmm ciezko powiedziec napewno nie bambino bo te to lanie na potege.
Ula ja tez kupuje proszek z niemiec i nie bylo miarki w moim:-(
Kasiu fajna ta miseczka:-)
Ula ja tez kupuje proszek z niemiec i nie bylo miarki w moim:-(
Kasiu fajna ta miseczka:-)
Martolinka - moja poki co pisze dlugopisem po kartce albo gazetachale tez myslalam o farbkach, jesli juz to takich latwo zmywalnych z raczek i ubrania
Mozna przeciez pomalowac z dzieckiem razem, bez brudzenia scian itp. a po zabawie wszystko schowac. Daj znac jak juz cos wymyslisz.
Kiedys ktos pokazywal takie farbki (pedzelki) nakladane na palce, macie jakies linki jak to wyglada?
Ja kiedys pokazywałam, znalazłam link: Wehfritz.pl Fingermax - pędzelki na palce
Ja póki co też sie wstrzymam w farbakami i na dzień dziecka zafunduje tą matę wodną
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
ja mam pytanie raczej do mam co maja starszaki w domu ;P
Bylismy ostatnio u znajomych i Paweł wział kredki Miłosza <syna koleżanki> i zaczał nimi mazac po kartce widzialam ze bardzo mu sie pdoobało chciałabym mu kupic jakies tylko jakie? wiem ze sa rozne moze sa takie dla takich maluchów co np ze stołu by sie dobrze zmyły ?? no i lekko malowały a nie jakies twarde drewniane ??? co myslicie o tym ???
a moze mate wodna ktos pokazywał kiedys ??
a wlasnie co do miski niewysypki ma ktos ??? Paweł ślicznie je paluszki i flipsy z miski zwyklej czesto wysypuje mu sie i ślicznie zbiera myslalam o kupnie takiej ale nei wiem czy faktycznie ona taka wspaniala :d
Miska-niewysypka Gyro Bowl
Fajna sprawa ta mata ,szkoda tylko , ze jest jeden kolor. Znikopis tez ciekawy . Musze cos wybrac
i chyba Nefre ma racjęz farbkami trzeba jeszcze troche poczekac
Ula a probowałas prac w białym jeleniu? ja piore rzeczy nasze i młodego i jestem b. zadowolona.Jak cos nie zejdzie od razu to za 2-3 praniem na pewno
Dziewczynki ja moze sie wypowiem na temat tych mat i kredek itp.
Co do farb to podzielam zdanie ze maluchy jeszcze za male. Mate kupilam mlodemu na swieta i zostala u mojej mamy bo Oli nie wykazuje zadnego zainteresowania nia, owszem "dlugopis" fajny ale sama mata juz nie. Jezeli chodzi o znikopis to takze mu kupilam najtanszy jaki znalazlam i jest czesto uzywany, jak nie do malowania to do noszenia i kombinowania z dlugopisem. Oli raczej nie odziedziczyl artystycznej duszy po mnie i woli po prostu pobiegac niz malowac, ale dla spokojniejszych dzieciakow ktore lubia zabawe na siedzaco to szczerze polecam!!!
Kasiula miseczka rewelacja! niestety u nas takiego bajeru nie widzialam
A ja mam pytanko dziewczyny. Nie wiem czy tu czy bardziej na mleko i papki ale jak juz zaczelam to napisze tutaj. Czy orientujecie sie moze czy sa jakies "srodki" do pobudzenia apetytu u takich maluchow? Wiem ze sa rozne syropki itp ale z reguly sa od 3 roku zycia. Ja wiem ze dziecko je wtedy kiedy chce itd ale Oliver nie je praktycznie nic :/ tzn podziubie np. 2 razy ugryzie kanapke, czy zje pol obiadku ze sloiczka, nasze obiady tez dziubnie 2 razy i tyle. jedyne co jada to mandarynki i winogrono plus mleko na noc i rano. Kaszki ostatnio sa be i mozna oszalec!!!!!! Wiem ze potrafi duzo zjesc ale zauwazylam ze jedyny czas kiedy wcina jak prosiaczek to przed jakas choroba/ przeziebieniem. Martwie sie bo on nic nie tyje, wazy tyle samo od 10 miesiaca zycia. Zawsze mial problemy z jedzeniem ale myslalam ze z wiekiem mu przejdzie.
Klaudia najlepiej bedzie jak zapytasz pediatre o jakis srodek na apetyt. Wiekszosc syropow jest od 3 roku życia. • Citropepsin / Acidum citricum, Pepsinum • Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie" , APETIZER syrop 100ml | Układ pokarmowy | Apetyt | i-Apteka.pl
Klaudzia - Hanka moja to taki niejadek.... w wieku naszych listopadowych maluchów jadała tylko papki... waży 10,6 kg ... a dzieci w jej wieku potrafią i 17 kg ważyć, mierzy ponad 86 cm... jak powiedziała pediatra jak się dobrze rozwija to ok.... a jak Ty i tata Olivierka jedliście?? Bo ja byłam taki niejad jak Hanka ;-)... mam apetizer , ale jeszcze nie stosowałam, bo Hanka ostatnio sama z siebie zaczęła więcej jeść. Po 2 roku już można go zastosować tak powiedziała pediatra.
Klaudzia ja stosowalam w przypadku Majki rozne sposoby aby pobudzic jej apetyt,suropki,witaminki to co w aptece bylo i niestety to jest wg mnie pic na wode. sa jakies witaminki zwiekszajace apetyk od roku chyba w aptece popytaj ale u nas nie zdaly egzaminu.
reklama
A
aga4444
Gość
A ja mam pytanko dziewczyny. Nie wiem czy tu czy bardziej na mleko i papki ale jak juz zaczelam to napisze tutaj. Czy orientujecie sie moze czy sa jakies "srodki" do pobudzenia apetytu u takich maluchow? Wiem ze sa rozne syropki itp ale z reguly sa od 3 roku zycia. Ja wiem ze dziecko je wtedy kiedy chce itd ale Oliver nie je praktycznie nic :/ tzn podziubie np. 2 razy ugryzie kanapke, czy zje pol obiadku ze sloiczka, nasze obiady tez dziubnie 2 razy i tyle. jedyne co jada to mandarynki i winogrono plus mleko na noc i rano. Kaszki ostatnio sa be i mozna oszalec!!!!!! Wiem ze potrafi duzo zjesc ale zauwazylam ze jedyny czas kiedy wcina jak prosiaczek to przed jakas choroba/ przeziebieniem. Martwie sie bo on nic nie tyje, wazy tyle samo od 10 miesiaca zycia. Zawsze mial problemy z jedzeniem ale myslalam ze z wiekiem mu przejdzie.
Klaudia Patrycja jest meeeega niejadkiem próbowałam różnych cudów ale nic nie daje po prostu taką ma urodę ma 9 lat i waży 22kg ale lekarz mówi że ok...