reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
ja mam pytanie raczej do mam co maja starszaki w domu ;P

Bylismy ostatnio u znajomych i Paweł wział kredki Miłosza <syna koleżanki> i zaczał nimi mazac po kartce widzialam ze bardzo mu sie pdoobało chciałabym mu kupic jakies tylko jakie? wiem ze sa rozne moze sa takie dla takich maluchów co np ze stołu by sie dobrze zmyły ?? no i lekko malowały a nie jakies twarde drewniane ??? co myslicie o tym ???

a moze mate wodna ktos pokazywał kiedys ??

a wlasnie co do miski niewysypki ma ktos ??? Paweł ślicznie je paluszki i flipsy z miski zwyklej czesto wysypuje mu sie i ślicznie zbiera myslalam o kupnie takiej ale nei wiem czy faktycznie ona taka wspaniala :d
Miska-niewysypka Gyro Bowl

Dobre pytanie. Jakie kredki dla maluszków? może Farbki? Chociaż sama nie wiem , czy nie za dużo wymagam od roczniaka :)
Antek nie wykazywał zainteresowani kredkami ,gdy tata robił ostatnio dla siebie jakieś malunki , raczej brał je do buzi , co mu skutecznie utrudniałam

ja mam pytanie raczej do mam co maja starszaki w domu ;P

Bylismy ostatnio u znajomych i Paweł wział kredki Miłosza <syna koleżanki> i zaczał nimi mazac po kartce widzialam ze bardzo mu sie pdoobało chciałabym mu kupic jakies tylko jakie? wiem ze sa rozne moze sa takie dla takich maluchów co np ze stołu by sie dobrze zmyły ?? no i lekko malowały a nie jakies twarde drewniane ??? co myslicie o tym ???

a moze mate wodna ktos pokazywał kiedys ??

a wlasnie co do miski niewysypki ma ktos ??? Paweł ślicznie je paluszki i flipsy z miski zwyklej czesto wysypuje mu sie i ślicznie zbiera myslalam o kupnie takiej ale nei wiem czy faktycznie ona taka wspaniala :d
Miska-niewysypka Gyro Bowl
Polecam znikopis. Nie zje, nie udekoruje ścian, nie połamie i nie rozniesie po domu :) ... Marysia uwielbia go. Nauczyła sie nawet sama zmazywać obrazki.
Zastanawiałam sie tez nad matą wodną NOWOŚĆ! AQUADOODLE WODNA MATA DO MALOWANIA - HIT! (1403969377) - Aukcje internetowe Allegro, ale nie wiem czy warto. Może, któraś mama ma to cudo? Póki co znikopis wystarcza.

Martolinka - moja poki co pisze dlugopisem po kartce albo gazetach:) ale tez myslalam o farbkach, jesli juz to takich latwo zmywalnych z raczek i ubrania:) Mozna przeciez pomalowac z dzieckiem razem, bez brudzenia scian itp. a po zabawie wszystko schowac. Daj znac jak juz cos wymyslisz.
Kiedys ktos pokazywal takie farbki (pedzelki) nakladane na palce, macie jakies linki jak to wyglada?

dziewczynki pytanie za 100 pkt kupilam wczoraj w realu proszek ariel takie XXL w pudle (kupialm go bo mial niemieckie etykiety i widac ze nie pakowany w pl, te polskie proszki mnie dobijają i jak kupowalam niemiecki persil widzialam znaczną roznice, teraz mam vizir sensitive i nic mi nie dopiera ale piorę w nim malego rzeczy, nasze muszę zacząc prac w normalnym proszku bo nic nie schodzi) czy we wszytskich takiech duzych proszkach są miarki? Pmaietam ze kiedys dopiero miarkę znalazlam jak dno bylo widac w pudle, a teraz nie chce mi sie grzebac czy jest czy nie? wiecie ocb? ;p

Ja mam trójkątne kredki, które podobnież są polecane jako pierwsze, ma świecowe i zestaw długopisów.. Hanka maluje, Gośka czasami maluje długopisami... matę miałam, ale nie taką markową i Hanka była nią zainteresowana, Gośka nie przejawiała w oógle wtedy jeszcze zainteresowania ... mam zamiar im kupić własnie matę bo na serio fajna sprawa.

Martolinka - moja poki co pisze dlugopisem po kartce albo gazetach:) ale tez myslalam o farbkach, jesli juz to takich latwo zmywalnych z raczek i ubrania:) Mozna przeciez pomalowac z dzieckiem razem, bez brudzenia scian itp. a po zabawie wszystko schowac. Daj znac jak juz cos wymyslisz.
Kiedys ktos pokazywal takie farbki (pedzelki) nakladane na palce, macie jakies linki jak to wyglada?
FARBY DO MALOWANIA PALCAMI 8 KOLORÓW DUŻE!! (1417360415) - Aukcje internetowe Allegro ???

Ale ja mimo wszystko widze te farbki na ścianach, podłodze, meblach... i suficie :) Kupie je, jak zacznie odróżniać sos pomidorowy od czerwongo koloru farby :)

reklama
Fajna sprawa ta mata ,szkoda tylko , ze jest jeden kolor. Znikopis tez ciekawy . Musze cos wybrac :)
i chyba Nefre ma rację :) z farbkami trzeba jeszcze troche poczekac :)

Ula a probowałas prac w białym jeleniu? ja piore rzeczy nasze i młodego i jestem b. zadowolona.Jak cos nie zejdzie od razu to za 2-3 praniem na pewno

Do góry