reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

uh... a ja sie wnerwiłam bo zamowilam w sklepie tchibo instrumenty dla Alicji i dostalam dzis - tylko, ze nie instrumenty a jakas durna torbe. pomylili sie w paczce, musze odeslac ale na urodziny juz i tak nie dojdzie :/.

Dziewczyny przy okazji pytanie o fotelik - pamietam ze któraś z was ma Cybex. Czy te foteliki z takim "stoliczkiem" do trzymania pasa z przodu są wygodne dla dziecka ? Czy Cybex i Kiddy mają możliwośc rozlozenia do spania ? nie moge sie tego doczytac... :/

reklama
Nasza Julia w styczniu urodziny i też przerażona jestem.

kochana to jest pikuś u nas to wygląda tak:

11.11 URODZINY IGORKA
06.12 MIKOŁAJKI
19.11 UR TEŚCIOWEJ
24.11 WIGILIA-PREZENTY (a już nie wspomnę o tych wszystkich daniach wypiekach etc etc)
27.12 URODZINY PATRYSI
15.01 MOJE URODZINY
31.01 URODZINY MOJEGO BRATA
05.02 URODZINY MOJEGO TATY
... no i spokój do końca marca

jeszcze o SYLWESTRZE zapomniałam w międzyczasie

Dziewczyny u mnie wyglada tak:

13.10 moje ur
17.10-urodziny mojej siostrzenicy
15.11-urodziny córki
20.11-urodziny chrześnicy
21.11-urodziny mojego N
2.12-urodziny mojego chrzesniaka
mikołajki
świeta/sylwester
styczeń-urodziny mojej siostry
luty-moja mama

Koniec roku jest poprostu booossssskiiiiii ;-)

Tyle że ja od września jestem już po 8 imprezach urodzinowych, a do stycznia czeka mnie jeszcze 5 w tym święta i sylwester.
A wtedy w każdym miesiącu po kolei do września imprez średnio 2 w miesiącu.

19.01.

W Lidlu są świetne kredki-ale już dla starszych, z drewna naturalnego, 36 sztuk, za 3,99 zł. Ludzie brali po kilka pudełek :D Też Julce kupiłam.

Nie wiem co dla Asi na Mikołaja. Na gwiazdkę dostanie te drewniane klocki co są od dziś w Biedronce.

Za to Julka na Mikołaja mikrofon , a co na gwiazdkę? MACIE POMYSŁ?

Tak rozprawiacie o tych mikołajkach, ze aż zerknęłam na datę ;P eee daleko jeszcze do 6 grudnia!!!
Ja tak daleko nie myślę jak Wy. Na mikolajki kupowałam sobie coś z mężem jak jeszcze chodzilismy ze sobą a ja chodziłam do szkoły sredniej ;P Teraz jakoś te święto nie wywołuje na mnie jakiegoś napięcia. Mały jest na bierząco obkupowany, zabawek to cały pokoj, stanowczo za dużo, a ja z mężem sobie darujemu. No chyba ze jako prezent można zaliczyć cały remont góry, ja mu panele do pokoju a on mi do sypialni ;P albo ja mu sprzątnę kuchnię (został syf po rodzicach na górze, i nie bedzie remontowana narazie), a mąz mi sprzątnie na górze łazienkę (po remoncie aż błaga się o szorowanie) Poza tym remont góry chłonie nasze pieniążki bardzo szybko. Moje uzbierane pieniążki z pensji za zwolnienie w ciąży, za urlop, za wychowawczy zaraz stopnieją jak będę musiala zrobic przelew za remont góry majstrowi :/ ech....

Dziunka twoja Julka z tego samego dnia co moja siostra, a już nie wspomne o urodzinach Joasi-ten sam dzien co moj N. Czy to nie jest podejrzane heheheheheh

reklama
uh... a ja sie wnerwiłam bo zamowilam w sklepie tchibo instrumenty dla Alicji i dostalam dzis - tylko, ze nie instrumenty a jakas durna torbe. pomylili sie w paczce, musze odeslac ale na urodziny juz i tak nie dojdzie :/.

Dziewczyny przy okazji pytanie o fotelik - pamietam ze któraś z was ma Cybex. Czy te foteliki z takim "stoliczkiem" do trzymania pasa z przodu są wygodne dla dziecka ? Czy Cybex i Kiddy mają możliwośc rozlozenia do spania ? nie moge sie tego doczytac... :/
agrafka ja mam cybex pallas i można go rozłożyć :)

Do góry