reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Maja dostała wózek dla lalek na roczek i cieszyła sie chwile. Teraz stoi i sie kurzy-dosłownie. Myśle ze na wiosne bedzie nim bardziej zainteresowana, teraz jest jeszcze za mała.

Na świeta kupie małej ta koste edukacujna co ma Dziunka, Ula i pewnie jeszcze ktoś, ale mam problem co kupić innym. Pomożecie??
Dziewczynka 18m-cy - myślałam o narzedziach do majsterkowania, podobno lubi tacie zabierac
Dziewczynka 6 lat - ????
Chłopiec 6 lat - klocki
Dziewczyna 13 lat- moze jakiś fajny szal, lub torbe
Dziewczynka 10 lat- gre na kompa??
Babcia 2x-????
Dziadek- dobry alkohol
Prababcia-????
No i mój przyszły mąż ;-) - myślałam o golarce

Myslałam zeby babciom zamówić takie albumy ze zdjeciami Majki, ale nie wiem czy nie lepiej coś co im sie przyda. Myślalm też zeby babci i dziadkowi kupić bilety do kina/teatru ??

Ratunku jak ja nie lubie wymyślać prezentów.

reklama
Bilety do kina lub teatru super sprawa :)

Golarka dla przyszłego męża - myśle że rzecz która zawsze się przydaje, lub jakies perfumy... koszula, pasek do spodni??
Dziewczynka lat 6 - w Auchan są takie zestawy miniaturowych filizanek talerzyków i dzbanuszków z porcelany z farbami to samodzielnego pomalowania :) fajna sprawa
Dziewczynka 10 lat - jak lubi grac to gra fajna sprawa, lub mata do tanczenia :)

My na pierwsze święta dziadkom daliśmy limitowaną wersję kalendarza,, wykonanie było nasze, więc trochę pracy i podobało się... wiem, że gażety z wnukami bardzo są na topie... kubeczki, fotoalbumy, kalendarze itp.

no z miejscem u nas tez coraz gorzej...:/ po Hani urodzinach to juz wogóle..:/
Jeszce na gwiazdke dojdzie ten wózek, i tesciowa chce kupić Hani kołyske dla lalek.. a ja jej nie odwiode od tego pomyslu.

Kolyska do lalek-drewniana, my mamy, Asia już sobie nabiła na niej kilka guzów, bo włazi na nią albo podnosi i chodzi, a ta ma kanty rózne. Więc od miesiąca kołyska jest na szafie dla bezpieczństwa :D

Hanka na 2 urodziny dostała łóżeczko dla lalek, sama w nim siedziała, aż wreszcie się rozlazło.... woli lalki usypiać w łóżeczku Gośki.

Maja dostała wózek dla lalek na roczek i cieszyła sie chwile. Teraz stoi i sie kurzy-dosłownie. Myśle ze na wiosne bedzie nim bardziej zainteresowana, teraz jest jeszcze za mała.

Na świeta kupie małej ta koste edukacujna co ma Dziunka, Ula i pewnie jeszcze ktoś, ale mam problem co kupić innym. Pomożecie??
Dziewczynka 18m-cy - myślałam o narzedziach do majsterkowania, podobno lubi tacie zabierac
Dziewczynka 6 lat - ????
Chłopiec 6 lat - klocki
Babcia 2x-????
Dziadek- dobry alkohol
Prababcia-????

Myslałam zeby babciom zamówić takie albumy ze zdjeciami Majki, ale nie wiem czy nie lepiej coś co im sie przyda. Myślalm też zeby babci i dziadkowi kupić bilety do kina/teatru ??

dziewczynka 6 lat proponuję perfumy z Hanny Montany(koszt od 5-25 zł) lub Seleny Gomez ale myślę że 6-7 lat to jeszcze Hana Montana
dziewczynka 10 lat moja córa będzie miała 9 i zażyczyła sobie the sims (jeśli ma już to możesz kupić dodatki do gry)
dziewczya lat 13 możesz kupic chustę typu arafatka bądź komin (rodzaj szala teraz bardzo na topie)

Kilolek ja mam zwykłe z bazaru i małej nie spadaja z raczek. Zazwyczaj ma cieplutkie -)
ale zwykłe to jakie?
Ja ma takie milutkie. Dla kuby ok, ale Michas ma strasznie zimne łapy, a te od kombinezonu albo inne takie śniegowe wszystkie spadają, bo nie mają ściągaczy tylko dleikatne gumki

Dziewczynka 6 lat - ????
Chłopiec 6 lat - klocki
Babcia 2x-????
Dziadek- dobry alkohol
Prababcia-????

babciom mozesz kupić to samo tylko w różnych kolorach - szal i rękawiczki pod kolor?
Dziewczynce 6 lat tez mozesz kupić klocki tak jak chłopcu tylko dziewczęce. Lego ma takie edycje dla dziewczynek - lego bellevile albo pet shopy

reklama
ja tez zamierzam niekapek aventu na mikolaja kupic. A Kubie plecaczek do przedszkola

Michasiowi strasznie marzna ręce. Możecie polecić jakieś ciepłe rękawiczki, ale takie ktore nie będą z rąk spadać?
my mamy te z kompletu H&M H&M ZIMOWE RĘKAWICZKI NA POLARZE 74/80 (1330466368) - Aukcje internetowe Allegro odwijam ten kawałek podwinięty i zakładam na sweterek no i mocno musi ciągnąć żeby spadły , a ostatnio kupiłam coś takiego tylko granatowe i bez futerka Śliczne rękawiczki firmy CUBUS roz. 6-12 m NOWE! (1328262184) - Aukcje internetowe Allegro
no i też są spoko i nie spadają

Do góry