reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Klaudzia watpie ze robia je w Pl po polsku ale bardzo mi sie podoba:-)

Naprawde polecam :tak: nad tym z fishera tez sie zastanawialam tyle ze Oli jest milosnikiem ksiazek i wszystkiego co sie otwiera i zamyka wiec wygral leap frog i ksiazeczka na srodku stoliczka no i tanszy byl od fishera a ze kupowalam nowy bo chcialam na szybkosci kupic bo juz nie wiedzialam co mam z Oliverem robic to bralam wszystkie wady i zalety ;-)

o rzeczywiście.. ale poczytałam trochę opinii i wiele osób narzeka że te stoliki bardzo głośne są, więc myślę, że jednak to trzeba w sklepie pooglądać i posłuchać.
zawsze można zakleic głosnik.

my stoliczka nie kupujemy bo mamy muzyczny ocean :D fakt nie dawno przewróciłam go jako stoliczek ale Pawełek przy takim tez chwile postoi i sie pobawi :) wiecej robi u niecho za pchacz :D
NOWY LITTLE TIKES 160F MUZYCZNY OCEAN 3W1 GRATIS!! (1235528491) - Aukcje internetowe Allegro jak narazie najlepszy zakup :D bo z żyrafki ucieka na macie tez za duzo nie chciał lezec :) teraz poluje na jeździk jakis mam kilka typów moze pozniej pokaze wam to powiecie swoje opinie moze jakas mama miala z nimi stycznosc :) a no i na KOstke badz domek ale to czekam na Ule ;-)

edit:

no wiec mam :d

moj typ
KONIK BABY TIPONY SMOBY - BUJAK JEŹDZIK ROWEREK (1223450303) - Aukcje internetowe Allegro na lato byłby rowerek bo watpie ze beda dawaly jezdzic na tych wiekszych wiec zwykly bysmy na kolejne wakacje kopilibyśmy
a no i te jeszcze z tych co mi sie podobaja

JEŹDZIK - CHODZIK MAESTRO 5w1 !HIT! BERCHET SMOBY (1225608671) - Aukcje internetowe Allegro
BERCHET CHODZIK JEŹDZIK INITIO II PLUS BALADE (1202801709) - Aukcje internetowe Allegro
SMOBY Maestro II CONFORT jeździk chodzik 5w1 (1237966067) - Aukcje internetowe Allegro
JEŻDZIK/BUJADEŁKO MP3 PROWADNIK KOŁYSKA 3kol (1232455349) - Aukcje internetowe Allegro

moze ktoras mama ma ? prosze o szczera opinie ;-)
my mamy taki
JEZDZIK SAMOCHODZIK CARS ZYGZAK MCQUEEN Wroclaw (1230015709) - Aukcje internetowe Allegro
i jest naprawde super

moje są oryginalne kosztowały ok 500 zł <moj maz pracowal w sklepie z damskimi butami wiec mial polowe ceny> sama w zyciu bym tyle nie dala mam je 4 lata są z tzw Membrana klimatyczna nie przepuszczaja wody zatrzymują ciepło i racja w najwieksze mrozy po najwiekszym sniego chodziłam a noga sucha i cieplutko w podkolanówce mozna w nich chodzic zaraz postaram zrobic foto mniej wiecej jak wygladaja co do Emu to nie wiem jakie one są ale mysle ze podróby to tylko wyglad dadza Ci bo w efekcie nic nie dadza

Zobacz załącznik 285887
ma zywo i na nodze wyglądają bardziej kobieco przez te koraliki z boku :) a pompona chowam zawsze do srodka :) puszke mozna wywinac badz schowac
dzięki Kasia"-) z tym że twoje buciki to są takie typowe śniegowce z nieprzemakalnego materiału a te EMU są ze skóry i zastanawia mnie czy przemakają bo podróby przemakają na 100% pomimo impregnacji bo koleżanka posiada

Aga a jakie chcesz dokladnie te buty emu??bo ja tez sie zastanawiam nad takimi...

na pewno któreś HI , Gosia to może pogadaj z Pawimi bo w USA one są dużo tańsze niż u nas to moze by zobaczyła zakupiła i przysłała :-) a przesyłka by nas wyszła na 1/2

Klaudzia - ten stoliczek z leapfrog kupi jej moja mama w prezencie jak przyleci:)
My na urodzinki kupujemy bujak z maskotka, tylko jeszcze nie zdecydowalam ktory:) za duzo mi sie podoba hehehe.

Dziewczyny z UK, bylam wczoraj w Nexcie, sa piekne czapki jesienne i zimowe dla dzieciakow, ja kupilam jedna na jesien na razie z polarku, musze jeszcze kupic jesienna na zmiane i zimowa, ale dopiero jak bede miala kurtke na zime, bo nie wiem jaki kolor teraz:) hehehe pewnie jakis roz lub fiolet, bo tu 80% to roze dla dziewczynek przeciez:) no i oczywiscie ciezko o czapki wiazane, ale ta jesienna co kupilam ma np. takie przedluzenia na uszkach i ladnie lezy, mysle wiec ze wystarczy.
Jutro tez pojade do Asdy i sprawdze co tam maja.

Acha, gdzie kupujecie buty dla maluchow w UK?

dzięki Kasia"-) z tym że twoje buciki to są takie typowe śniegowce z nieprzemakalnego materiału a te EMU są ze skóry i zastanawia mnie czy przemakają bo podróby przemakają na 100% pomimo impregnacji bo koleżanka posiada

Aga pytalam wczoraj meza o te EMU on mowi ze przemakaja itp ... tylko ze sa tez te ORYGINALNE ale one kosztuja kupe kasy :o;o;o i tamte są na snieg :) bo te podróby nie nadaja sie:)

Klaudzia - ten stoliczek z leapfrog kupi jej moja mama w prezencie jak przyleci:)
My na urodzinki kupujemy bujak z maskotka, tylko jeszcze nie zdecydowalam ktory:) za duzo mi sie podoba hehehe.

Dziewczyny z UK, bylam wczoraj w Nexcie, sa piekne czapki jesienne i zimowe dla dzieciakow, ja kupilam jedna na jesien na razie z polarku, musze jeszcze kupic jesienna na zmiane i zimowa, ale dopiero jak bede miala kurtke na zime, bo nie wiem jaki kolor teraz:) hehehe pewnie jakis roz lub fiolet, bo tu 80% to roze dla dziewczynek przeciez:) no i oczywiscie ciezko o czapki wiazane, ale ta jesienna co kupilam ma np. takie przedluzenia na uszkach i ladnie lezy, mysle wiec ze wystarczy.
Jutro tez pojade do Asdy i sprawdze co tam maja.

Acha, gdzie kupujecie buty dla maluchow w UK?

Pianistka ja kupilam wiazana czapke na jesien w h&m dzieciecym. Musialam wiazana bo Oli pierwsze co robi jak poczuje czapke to sciaga na sile hehe. wiec pewnie dla dziewczynek tez maja wiazane tam!

Co do butow to jak na razie kupilam Oliverkowi 2 pary typowych bucikow z twarda podeszwa do chodzenia. Jedna pare adidaskow w h&m za 4.99 a druga uzywane Adidasy z ebaya tez z twarda podeszwa. Ciezko kupic mi jakiekolwiek inne buty bo Oli ma rozmiar stopy 2- 2.5 (18-18.5) a wszystkie butki typowe do chodzenia sa od 3-4 wiec na razie poczekam az mu stopa urosnie i pewnie na zime buty zakupimy w nexcie. Bylam tez w Clarksie ale tam cena okolo 30 funtow. Sama tyle za buty swoje nie dam a co dopiero dziecku ktore ponosi je moze ze 3 miesiace, nie wspominajac ze wygladowo byly OKROPNE- przynajmniej dla chlopcow!

reklama
Pianistka ja kupilam wiazana czapke na jesien w h&m dzieciecym. (...)

Dzieki.
Sprawdz malemu buty w TK Maxie, tam jest wybor i buty solidne, niestety adidaski dla chlopcow a takie zimowe widzialam sliczne dla dziewczynek, ale duzo za duze no i lepiej kupic blizej zimy, bo nie wiadomo jaka nozka bedzie duza za kilka m-cy.
W Clarksie nie pomyslalam nawet sprawdzic, ale w tych ciuchowych to maja takie ''baletki'' jak dla starszych, a one sie nie nadaja do chodzenia ani ciepla nie daja. Beznadzieja. Nic, bede jeszcze szukac.

Do góry