reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny - czy te śpiworki do spania nie krępują dzieciom ruchu za bardzo? Chodzi mi o takie naprawdę ruchliwe w nocy dzieci :)

Bo zastanawiam się nad kupieniem, boję się,że Alicja marznie. Niby jest 24 stopnie w sypialni, ona śpi w body z długim i pajacu, ale ma wiecznie zimny kark i ciągle odkrywa się z koca.
Tylko, że Ala tak rzuca nogami i turla się, że nie wiem czy nie będzie się w nim zaplątywać...
mój się nei zpalątuje, czasem jak sie milion razy okręci to trochę pokręcony ten spiworek ale generalnie wstawać i łazić w nim już się nauczył.

Podłaczam sie pod pytanie, mnie bardziej interesuje ten na czolo.
ja mam obecnie taki
TERMOMETR GERATHERM DUOTEMP CYFROWY (1244644928) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo dobry moim zdaniem. Tylko ja w uchu mierzę wszytskim, W aptece kupiłam

reklama
Magda a masz ten stolik w j.polskim??duzo melodyjek ma??

Sorki, że dopiero dzisiaj ale nie miałam dostępu do neta. Mój jest w języku angielskim ale dostalismy go od kolezanki z USA. Małej to nie przeszkadza, bo ma bardzo duzo melodyjek, jest przełącznik nauka/zabawa. Gdy dasz na nauka śpiewają np. alfabet i licza od 1-10, jest tam oczywiscie tego wiecej ale nie pamietam, co jeszcze:)

Dziewczyny - czy te śpiworki do spania nie krępują dzieciom ruchu za bardzo? Chodzi mi o takie naprawdę ruchliwe w nocy dzieci :)

Bo zastanawiam się nad kupieniem, boję się,że Alicja marznie. Niby jest 24 stopnie w sypialni, ona śpi w body z długim i pajacu, ale ma wiecznie zimny kark i ciągle odkrywa się z koca.
Tylko, że Ala tak rzuca nogami i turla się, że nie wiem czy nie będzie się w nim zaplątywać...
Paweł jest Mega ruchliwy :D i nakładałam mu go wczesniej i wstawał w nim :D a ruchów nie krepował bo nawet w nim potrafił cale łożko zwiedzic przez sen :D którejś nocy było zimno i dałam mu kołdre i jestem mega zadowolona bo wczesniej kopal sie strasznie i rozkryty ciagle a teraz jak nakryje to tak spi :) pewnie za ciezko pod ta kołda sie krecic :)

ooo nie wiedzialam ze tk maxie buty maja dla dzieci. Nigdy nie widzialam a czesto tam jestem. U nas sa owszem ubranka itp ale bucikow naprawde nie widzialam. Zerkne nastepnym razem gdy bede. A one sa na dziale dzieciecym czy przy obuwiu?

U nas na obuwiu, na polkach poukladane rozmiarami, ale ogolnie to jest bajzel w tym sklepie i ciezko cos znalezc, to taki ''grzebak'':) u was pewnie tak samo:)

Agrafka - moja jak sie tak zaczela wiercic kilka m-cy temu, siadac w nocy itp. to spiworek ja budzil. Ale teraz nie probowalam, a mala tez skacze po calym lozku i nie zawsze zauwaze ze jest odkryta. Spi w samych spiochach, bez body. Chyba wygrzebie spiworek i tez sprobuje, bo u nas juz zimno czasem, zwlaszcza nad ranem.
Mysle, ze tez powinnas sprobowac, zima przydalby sie spiworek:)

Ostatnia edycja:
Cleo ja mam i bardzo ją lubię ;D Oliwierek mało bawi sie zabawkami ale zawsze do niego do środka sięga, wyciąga klocuszek i go gryzie. Narazie nie potrafimy jeszcze wkładać kształtów. Jest bardzo fajny, ma dwie ładne pioseneczki i ogólnie mamy sobie go bardzo chwalą ;D
Też kupiłam używany z allegro, ale nie widać żadnych śladów. Jest nie do zdarcia :-)

Ile dałaś?

38 zł

Kasia doszła do mnie kostka, bardzo fajna, dość duża itd.
Kasia bardzo solidna zabawka, nie wiem czy Oli będzie się nią dłuzej bawił ale ma dużo pierdołek.
Jeże;li zastanawiasz się nad kostką a domkiem: ja sądzę ze domek jest troszkę dla starszyc dzieci chociaż troszkę żałuję ze i jego nie kupiłam bo on służy do wkładania klocuszków, do wkłądania rączki do środka i do liczenia a nasze maluchy jescze są troszkę za małe, będzie na później.

EDIT. Kasia i ta ciuchcia u tego sprzedawcy też bajer. Jeździ sama i zmienia kierunek jazdy jak tylko czegoś dotknie-bajer!

Ostatnia edycja:
Więcej napisałam na privie, mam tą kostkę, dośc spora jest, może potem zrobię zdjęcia małego i jej i wam wrzucę, dość spora i ciężkawa, taka full wypas. Maż się smiał ze FP to pewnie kosztowałaby 260 zł ;D

reklama
Więcej napisałam na privie, mam tą kostkę, dośc spora jest, może potem zrobię zdjęcia małego i jej i wam wrzucę, dość spora i ciężkawa, taka full wypas. Maż się smiał ze FP to pewnie kosztowałaby 260 zł ;D

Ula to ja tez poprosze o recenzje tych zabawek co kupilas:-)mozesz dac jeszce raz linka do tej kostki i ciuchci??

Do góry