reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
my stoliczka nie kupujemy bo mamy muzyczny ocean :D fakt nie dawno przewróciłam go jako stoliczek ale Pawełek przy takim tez chwile postoi i sie pobawi :) wiecej robi u niecho za pchacz :D
NOWY LITTLE TIKES 160F MUZYCZNY OCEAN 3W1 GRATIS!! (1235528491) - Aukcje internetowe Allegro jak narazie najlepszy zakup :D bo z żyrafki ucieka na macie tez za duzo nie chciał lezec :) teraz poluje na jeździk jakis mam kilka typów moze pozniej pokaze wam to powiecie swoje opinie moze jakas mama miala z nimi stycznosc :) a no i na KOstke badz domek ale to czekam na Ule ;-)

edit:

no wiec mam :d

moj typ
http://allegro.pl/konik-baby-tipony-smoby-bujak-jezdzik-rowerek-i1223450303.html na lato byłby rowerek bo watpie ze beda dawaly jezdzic na tych wiekszych wiec zwykly bysmy na kolejne wakacje kopilibyśmy
a no i te jeszcze z tych co mi sie podobaja

http://allegro.pl/jezdzik-chodzik-maestro-5w1-hit-berchet-smoby-i1225608671.html
http://allegro.pl/berchet-chodzik-jezdzik-initio-ii-plus-balade-i1202801709.html
http://allegro.pl/smoby-maestro-ii-confort-jezdzik-chodzik-5w1-i1237966067.html
http://allegro.pl/jezdzik-bujadelko-mp3-prowadnik-kolyska-3kol-i1232455349.html

moze ktoras mama ma ? prosze o szczera opinie ;-)

Ostatnia edycja:
Kasiula ja tez mam muzyczny ocean, juz jakis czas temu zrobiony na stoliczek i Majka sie nim bawi-wiadomo z przerwami. Kupilam malej wczoraj klocki, 300 szt i musze powiedziec ze tak srednio sie zainteresowala. Bawila sie 5 sek . Czy wasze dzieci tez wola inne rzeczy zamiast zabawek?? Moja uwielbia bawic sie pilotem, telefonem, skarpetkami itp

Kasiula ja tez mam muzyczny ocean, juz jakis czas temu zrobiony na stoliczek i Majka sie nim bawi-wiadomo z przerwami. Kupilam malej wczoraj klocki, 300 szt i musze powiedziec ze tak srednio sie zainteresowala. Bawila sie 5 sek . Czy wasze dzieci tez wola inne rzeczy zamiast zabawek?? Moja uwielbia bawic sie pilotem, telefonem, skarpetkami itp
o tak wczoraj pol h siedzial i walił tarka do jabłka o mala miseczke plastikowa :D a kupa zabawek lezy rozrzuconych od okola :) dzis zrobie porządek polowe pochowam bo pełno ich a i tak sie nie bawi nimi yh

Klaudzia jeśli chodzi o te stoliki edukacyjne to też mamy w domku i mała go uwielbia:) również polecam:) Jeśli chodzi o te namiociki to u mnie niestety nie ma miejsca:(:(

U mnie tez nie ma miejsca ale co tam... pozbedziemy sie telewizora heheheh ja chce kupic taki ktory w sekunde zloze i schowam i bede wyciagac tylko na czas zabawy Olivera.

Wrzuce na dniach, jak zrobie. Ten namiocik jest maluski, jak na zdjeciu, ja z kolei nie chcialam wiekszego, bo one sa fajne do zabawy, ale zajmuja pol pokoju, a gdzie miejsce na inne zabawki? Tunelik tez nie jest solidny, mala go roznosi na boki, przechodzi, sklada, rozpucha sie... ale ona lubi sie pchac tu gdzie ciasno, w kazda szczeline wlezie.
W ikei jest taki tunel niebieski wiekszy, tamten juz dla troche wiekszych dzieciakow ale bardziej solidny.
Nic to, mala sie pobawi kilka m-cy i potem kupie cos innego:)

A na roczek poluje na bujak - pluszak, juz upatrzylam sobie kilka, nie moge sie tylko zdecydowac:)
Linki tez pozniej wkleje.
A najpierw to musze sprzedac nasza hustawke z fisher price, zawala tyle miejsca a mala nie uzywa juz tyle czasu.

Achhh... ja wczoraj przywiozlam cale 3 ogromne wory ubranek Olivera i zbieram sie za wystawienie je na ebaya tylko jakos mi to nie wychodzi, na razie wygrywa ciepla herbatka i tv :-)

Nie wiem czy w PL je sprzedaja ale my mamy taki ( link uzywanego z allegro) czarodziejski stolik leap frog inny niż fisher (1230291778) - Aukcje internetowe Allegro moge tylko powiedziec ze kolorki na zywo sa o wiele ladniejsze, u nas wygrywa ksiazeczka na srodku, zaba z gitara i mini schowek...
Sa 2 opcje glosnosci i 2 jezyki! Ja akurat mam angielski i francuski ale w PL pewnie beda sprzedawac pol-ang.
A ogolnie to chyba wszystkie sa fajne, najwazniejsze zeby byl na 4 nogach, no i fajnie gdy mozna odlaczyc nogi od stolika bo zawsze mozna gdzies zabrac lub dzieci ktore niepewnie stoja lub chwieja sie przy wstawaniu moga miec problem bo stoliczki sa lekutkie i przewracal sie gdy Oli sie na nim podnosil. ;-)

my stoliczka nie kupujemy bo mamy muzyczny ocean :D fakt nie dawno przewróciłam go jako stoliczek ale Pawełek przy takim tez chwile postoi i sie pobawi :) wiecej robi u niecho za pchacz :D
NOWY LITTLE TIKES 160F MUZYCZNY OCEAN 3W1 GRATIS!! (1235528491) - Aukcje internetowe Allegro jak narazie najlepszy zakup :D bo z żyrafki ucieka na macie tez za duzo nie chciał lezec :) teraz poluje na jeździk jakis mam kilka typów moze pozniej pokaze wam to powiecie swoje opinie moze jakas mama miala z nimi stycznosc :) a no i na KOstke badz domek ale to czekam na Ule ;-)

moze ktoras mama ma ? prosze o szczera opinie ;-)

Kasiu my mamy taki 4 w 1. Bujak, Samochod z raczka dla rodzica i zabezpieczeniami dla dziecka (te barierki po boczkach) No i pozniej mozna sciagnac te barierki dla starszego dziecka. Powiem jedno te barierki sa do d.... !!!! Oliver wyskoczyl z nich 2 razy oczywiscie upadajac na glowe :dry: pomimo ze caly czas go pilnowalam, podciagnal sie na nim w ciagu sekundy i tyle...
A wiec sciaglismy zabezpieczenia i raczke dla rodzica bo nie raz by se zeby na niej wybil i teraz sluzy mu jako chodzik pchacz... bo sama jazda na nim nie sprawia mu przyjemnosci nie wspominajac o fakcie ze ledwo co dotyka ziemi paluszkami.
Tak wiec wydaje mi sie ze taka zabawka jest dobra ale dla starszych dzieciaczkow 1+ jak nie wiecej i naprawde nie oplaca sie kupowac tych z zabezpieczeniami. Na lato Pawelek bedzie wystarczajaco duzy zeby jezdzic bez nich a teraz widzac jego charakterek na filmikach tlyko bedzie z niego wyskakiwal ;-)

taaa najlepsze sa kamyczki, komorki, telefon, piloty, odkurzacz itd... hehe ale swoimi zabawkami tez sie czesto bawi ;-)

Kasiu my mamy taki 4 w 1. Bujak, Samochod z raczka dla rodzica i zabezpieczeniami dla dziecka (te barierki po boczkach) No i pozniej mozna sciagnac te barierki dla starszego dziecka. Powiem jedno te barierki sa do d.... !!!! Oliver wyskoczyl z nich 2 razy oczywiscie upadajac na glowe :dry: pomimo ze caly czas go pilnowalam, podciagnal sie na nim w ciagu sekundy i tyle...
A wiec sciaglismy zabezpieczenia i raczke dla rodzica bo nie raz by se zeby na niej wybil i teraz sluzy mu jako chodzik pchacz... bo sama jazda na nim nie sprawia mu przyjemnosci nie wspominajac o fakcie ze ledwo co dotyka ziemi paluszkami.
Tak wiec wydaje mi sie ze taka zabawka jest dobra ale dla starszych dzieciaczkow 1+ jak nie wiecej i naprawde nie oplaca sie kupowac tych z zabezpieczeniami. Na lato Pawelek bedzie wystarczajaco duzy zeby jezdzic bez nich a teraz widzac jego charakterek na filmikach tlyko bedzie z niego wyskakiwal ;-)

wiem ze jest za maly na odpychanie wiec sa podnóżki moja siostra ma chicoo quatro i Paweł zadowolony jezdzil w nim jak mial pol roku zapiety i z barierkami ... wiadomo rączka do pchania dla rodzica jak na podwórko isc jest super bo w domu napewno nie chyba ze ktos chce w domu powozic a nie chce czepiac sznurka jak Cleo ;-) haha tak jak zabezpieczenia w domu mysle nie nadadza sie chyba ze szelki :) znam duzo dzieci co do 3 lat po domu szalały w samochodzikach :)

Tak Ilonka. Zabawkami mało się bawi chociaż dziś z 5 min posiedział przy szczeniaczku uczniaczku, przy żyrafie FP.
Najfajniejsze są skarpetki i majtki mamy i taty ściągnięte z suszarki, dziadek do orzechów drewniany grzybek, łyżki do zupki, wałek do ciasta babci, itd. ;D Poźniej nasze dzieci zaczną sie bawić zabawkami.

Kasia ja myslę ze te jeździki dla nasyzch dzieci z barierkami jeżeli chcesz kupić na potem będą już za małe, lepiej zainwestuj w rowerek bez tych ogranicznyków. Te autka sa dla malusich dzieci.

Ostatnia edycja:
wiem ze jest za maly na odpychanie wiec sa podnóżki moja siostra ma chicoo quatro i Paweł zadowolony jezdzil w nim jak mial pol roku zapiety i z barierkami ... wiadomo rączka do pchania dla rodzica jak na podwórko isc jest super bo w domu napewno nie chyba ze ktos chce w domu powozic a nie chce czepiac sznurka jak Cleo ;-) haha tak jak zabezpieczenia w domu mysle nie nadadza sie chyba ze szelki :) znam duzo dzieci co do 3 lat po domu szalały w samochodzikach :)

Szelki napewno by pomogly, bo u mnie niestety ich nie bylo i maly wyskakiwal... ale jak bedzie starszy to napewno bedzie chetniej w nim jezdzil ;-)

reklama
Do góry