reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Z racji tego, ze u nas zacznie sie niedlugo sezon deszczowy i wietrzny, nie zawsze bedziemy mogly wyjsc na dwor i chcialabym malej urzadzic kacik zabaw, zeby mogla sie troche poruszac. Chce kupic taki mini namiocik z tunelikiem dla malych dzieci, cos takiego:
Pink Pop Up Tunnel & Tents : play tents & tunnels : Early Learning Centre UK Toy Shop

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3498671/c_1/1|category_root|Nursery|14417537/c_2/3|cat_15701330|Baby+toys|14417556.htm?_$ja=tsid:11527|cc:|prd:3498671|cat:toys+%26+games+%3E+pre-school+toys+%3E+baby+toys

Co o tym myslicie? Miala ktoras cos takiego? Jak to zdaje egzamin?
ja mam taki DUŻY NAMIOT OGRODOWY DLA DZIECI LACZONY TUNEL 10 (1211741141) - Aukcje internetowe Allegro u mnie zdaje super egzamin. Gnaiaja się obaj. Tylko jak stał caly to zainteresowanie bylo przez 1 moze 2 dni. Potem byla posucha, az jeden wynioslam do ogrodu a drugi stoi w domu wypelniony pluszakami. Chlopaki chodza sobie tam i lezakują w pluszakach, a jak maja ochotę to wyciagają rurę i się w niej ganiają

reklama
bardzo fajny [pomysl. ale czy to nie jest dla starszych dzieci? tzn. tak 2-3 lata?

ja mam taki DUŻY NAMIOT OGRODOWY DLA DZIECI LACZONY TUNEL 10 (1211741141) - Aukcje internetowe Allegro u mnie zdaje super egzamin. Gnaiaja się obaj. Tylko jak stał caly to zainteresowanie bylo przez 1 moze 2 dni. Potem byla posucha, az jeden wynioslam do ogrodu a drugi stoi w domu wypelniony pluszakami. Chlopaki chodza sobie tam i lezakują w pluszakach, a jak maja ochotę to wyciagają rurę i się w niej ganiają

No wlasnie widzialam te laczone, ale chyba zajmuja caly pokoj razem z tunelem:) ale dobrze wiedziec, ze dzieciaki to lubia.
Jutro chyba sie przejde po ten mniejszy z jednym namiocikiem (z drugiego linku). Na teraz bedzie jak znalazl:) No a producent poleca po roczku (pierwszy od 2 lat).

To ja się pochwale, kupiłam 2 czapeczki na jesień bo w sumie nie mam za bardzo co ubierać:
Super Czapka raster KROKODYL 46-50 JESIEŃ 1-3l (1216224711) - Aukcje internetowe Allegro
Super Czapka raster pilotka 47-51 JESIEŃ 1-3l (1211774555) - Aukcje internetowe Allegro
i przesyłka gratis :))) Miałyście rację, zimowych czapek w sklepach pełno a jesiennych znikome ilości. Dziś kupiłam też w Rossmanie zabawke do kąpieli za 15 zł, jest to żółw, który świeci, kręci się i robi fontanne. Mam nadzieję, że się małemu spodoba...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie już kombinezony zimowe dla maluchów?
Ja oglądałam na razie Marquitta, ale dla dziewczynek są same jakieś różowe landryny :/.

Możecie polecić jakąś inną firmę ?

I jak myślicie, lepiej kupić jedno czy dwuczęściowy? Jednoczęściowe mają takie odpinane buty, a Alicja raczej dopiero bliżej końca zimy zacznie chodzić, więc chyba taki byłby lepszy, bo tak to bez sensu jakieś buty zakładać....

Mnie sie wydaje ze nie ma różnicy, tzn jednoczesciowy i dwu-czesciowy jest tak samo praktyczny bo jesli sa spodnie z szelkami to i tak wiatr plecków nie podwieje, ewentualnie te buty doczepiane hm.... Osobiscie bardziej mi sie podobaja komplety dwu-czesciowe, dzieciaczek chodzący wyglada wg mnie super :-) tak jakos w jednoczesciowym kojarzy mi sie z wyrośnietym bobaskiem a to juz sa/beda chodzace dzieciaczki :-D Kwestia gustu.

Z jednoczęściowym jest problem jak dziecku po ubraniu zachce się siusiu :) Trzeba wtedy rozbierac całe dziecko, a tak tylko spodenki można. Ja jestem za dwuczęściowym :)

Ilonko Spodnie od kombinezonu są bardzo przydatne, po pierwsze ciepłe, po drugie w sam raz na śnieg i sanki. Sama kurtka na zimę nie zdaje egzaminu przy takich maluchach.

reklama
Z jednoczęściowym jest problem jak dziecku po ubraniu zachce się siusiu :) Trzeba wtedy rozbierac całe dziecko, a tak tylko spodenki można. Ja jestem za dwuczęściowym :)

Ale nasze roczniaki jeszcze chyba nie beda wolaly siuuuu :D niemniej dwuczesciowy wydaje mi sie faktycznie bardziej praktyczny, bo nie zawsze trzeba malucha gacić od stop do głów :)

Do góry