reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
mary super kiecka
a jeśli chodzi o zakupy dla małej.. to ja mam już dość do samej zimy;-)
nie dość że z pl pełne walizki jej prawie ciuszków to jeszcze musieliśmy wysłac paczkę 10kg z jej ciuchami
trochę tego się nazbierało... hihih
a jeśli chodzi o zakupy dla małej.. to ja mam już dość do samej zimy;-)
nie dość że z pl pełne walizki jej prawie ciuszków to jeszcze musieliśmy wysłac paczkę 10kg z jej ciuchami
trochę tego się nazbierało... hihih
D
dziunka24.
Gość
Fotelik super i bardzo podobny do jednego z naszych (bebe confort) tylko my tych wewnętrznych podtrzymywaczy głowy nie mamy...
A mi wczoraj udało się kupić sukienke na wesele kuzynki Ł w czerwcu a może i na sierpien na wesele jego brata...
Ta zeszłoroczna za duża była bo przeciez w ciązy wtedy byłam...
Nooo właściwie to nie MI się udało kupić bo ostatecznie okazała się prezentem od mojego Ł...
alez byłam/jestem wniebowzięta :-)
Kolory troche fałszywie wyszły bo całość jest w fiolecie a nei niebieskościach...
Zdjęcia były robione po całym dniu w terenie wiec lekko "niezrobiona" jestem ;-)
Śliczna suknia! Faktycznie pierwsze i drugie zdjęcie-jak dwa rózne kolory. Mnie też czeka zakup sukni, dwóch właściwie, bo poprawiny jeszcze, do tego sukienki dla dziewczyn, buty dla Julki i koszula z krawatem i buty dla A. Aż nam się iść odechciało No ale to ślub brata A więc trzeba. Chustę muszę też jakaś dorwać ale to jak już kupię sobie kreacje.
Kochana, na sam dol kladziesz mieso i ryby, zeby sok z nich nie kapal na inna zywnosc. Na drugi poziom warzywa, ktore sie dluzej gotuja (ziemniaki, marchewke, fasolke szparagowa), a najwyzej warzywa, ktore szybko dochodza (kalafior, brokuly). Miesko i ryby mozesz wczesniej przyprawic (polecam rybke posypana sola i pieprzem cytrynowym na pol godzinki przed parowaniem albo do wody do gotowania dodac ziola, wino itd....
A co do czasu parowania, to musisz sprawdzac czy warzywka miekkie i wyczuc swoj parowar. Mnie srednio miesko (piersi, udka) parowalo sie 30 min., ziemniaki ok. 20-30, ryba 15, brokuly 10...
Polecam wyprobowanie zawijaskow z piersi: piersi rozbijasz i smarujesz lekko musztardka, posypujesz vegeta, w srodek marcheweczka, cebulka i co tam tylko chcesz jeszcze (moze byc galazka tymianku), zawijasz, przekluwasz wykalaczka i na pare
Dzięki wielkie. Jak to jest z tym przyprawianiem? Bo w mojej instrukcji pisze że nie można przyprawiać ani własnie dolewać wina.
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Dzięki wielkie. Jak to jest z tym przyprawianiem? Bo w mojej instrukcji pisze że nie można przyprawiać ani własnie dolewać wina.
Mysle, ze mozesz spokojnie przyprawic potrawy a jaki masz parowar? bo ja mialam elektryczny, wode sie wlewalo do oddzielnego pojemnika a na 3 tackach zywnosc... co do warzyw to ja sole po ugotowaniu, ale miesko i ryby lepiej przyprawic przed, wiadomo
D
dziunka24.
Gość
No tak tak, na dół wodę a potem są tacki.
Dziewczyny, tak myśląc o wakacyjnym wyjeździe zastanawiam sie jak zorganizować kąpiel? Wiadomo, że wszędzie są prysznice ale nie mam zamiaru brać normalnej wanienki. Wiem, że są te dmuchane firmy Jane ale jak dla mnie zbyt drogie. Myślę o czymś takim: - BASENIK DZIECIĘCY 91x66x25 cm / owalny / 51034 (1034364871) - Aukcje internetowe Allegro Jak na same wyjazdy to chyba taki basenik byłby dobry. Co o tym sądzicie? A może macie lepsze rozwiązania?
Dziewczyny, tak myśląc o wakacyjnym wyjeździe zastanawiam sie jak zorganizować kąpiel? Wiadomo, że wszędzie są prysznice ale nie mam zamiaru brać normalnej wanienki. Wiem, że są te dmuchane firmy Jane ale jak dla mnie zbyt drogie. Myślę o czymś takim: - BASENIK DZIECIĘCY 91x66x25 cm / owalny / 51034 (1034364871) - Aukcje internetowe Allegro Jak na same wyjazdy to chyba taki basenik byłby dobry. Co o tym sądzicie? A może macie lepsze rozwiązania?
Jak Amelka była mała, to ja właśnie taki basenik brałam na wyjazdy i teraz też zamierzam.
W hotelach/pensjonatach/domkach sa łazienki i wtedy taki basenik to zbedny bagaż. Można wziasc prysznic razem z dzieckiem. To moje zdanie;-)
W
wyjatkowaonaa
Gość
Hej.
Wiecie co, nie mam pomysłu na sukienkę.
Wesele mojego B siostry we wrześniu a a już płacze i marudzę bo nie wiem w co się ubrać. Nienawidzę takich imprez ale na tą muszę iść.Chcę lepiej od panny młodej wyglądać(haha).Doradzcie mi coś.Te co mają mnie na nk lepiej wiedza jak wyglądam...
Ehh jak ja nie lubie wesel... ;/
Wiecie co, nie mam pomysłu na sukienkę.
Wesele mojego B siostry we wrześniu a a już płacze i marudzę bo nie wiem w co się ubrać. Nienawidzę takich imprez ale na tą muszę iść.Chcę lepiej od panny młodej wyglądać(haha).Doradzcie mi coś.Te co mają mnie na nk lepiej wiedza jak wyglądam...
Ehh jak ja nie lubie wesel... ;/
reklama
W hotelach/pensjonatach/domkach sa łazienki i wtedy taki basenik to zbedny bagaż. Można wziasc prysznic razem z dzieckiem. To moje zdanie;-)
Ale jak pod prysznicem? Trzymać na kolanach dziecko czy jak?