reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny, tak myśląc o wakacyjnym wyjeździe zastanawiam sie jak zorganizować kąpiel? Wiadomo, że wszędzie są prysznice ale nie mam zamiaru brać normalnej wanienki. Wiem, że są te dmuchane firmy Jane ale jak dla mnie zbyt drogie. Myślę o czymś takim: - BASENIK DZIECIĘCY 91x66x25 cm / owalny / 51034 (1034364871) - Aukcje internetowe Allegro Jak na same wyjazdy to chyba taki basenik byłby dobry. Co o tym sądzicie? A może macie lepsze rozwiązania?
ja uważam ze to niekonieczne.. po co wydawać pieniądze..
możesz zamówić w hotelu łazienkę z wanną i masz z głowy lena81 tak robiła..
po 2 możesz wykąpać się z dzieckiem pod prysznicem..
ja tu sie kąpałam z małą pod prysznicem przez jakiś czas a jutro dostaniemy wanienkę z pl bo tu są malutkie a w pl kupiłam na 100cm dł
i mała nie narzekała;-)
wanienkę co mieliśm na początku musiałam oddać siostrze i kąpałam w wnnie ale w tym domu tyklko prysznic byl

reklama
ja uważam ze to niekonieczne.. po co wydawać pieniądze..
możesz zamówić w hotelu łazienkę z wanną i masz z głowy lena81 tak robiła..
po 2 możesz wykąpać się z dzieckiem pod prysznicem..
ja tu sie kąpałam z małą pod prysznicem przez jakiś czas a jutro dostaniemy wanienkę z pl bo tu są malutkie a w pl kupiłam na 100cm dł
i mała nie narzekała;-)
wanienkę co mieliśm na początku musiałam oddać siostrze i kąpałam w wnnie ale w tym domu tyklko prysznic byl

Nas niestety na hotele nie stać, myślimy szybciej o jakimś pokoikach a w takich to zawsze jest prysznic. Kurcze, nie moge sobie wyobraźić jak kąpiecie pod prysznicem. Trzymacie pod pachą dziecko a druga ręką myjecie czy jak?

ja zawsze na wyjazdach kąpałąm dzieci w miednicy. A jak jeszcze nie siedziały to tylko myłam mokrą pieluchą..

mozna kupic gąpke co dziewczyny maja i w prysznicu umyc ... w brodziku przeciez nie trzeba lac wody nei wiadomo ile .... albo pod prysznic z tatusiem i dzieckiem ;) haha nie no ja kąpałam sie pare razy pod prysznicem z Pawłem pare miesiecy temu i jakos dalismy rade jedna trzymam druga myju myju spłukujemy i dla tatusia podajemy :)

Nas niestety na hotele nie stać, myślimy szybciej o jakimś pokoikach a w takich to zawsze jest prysznic. Kurcze, nie moge sobie wyobraźić jak kąpiecie pod prysznicem. Trzymacie pod pachą dziecko a druga ręką myjecie czy jak?
ja najczęściej przekładałam małą z ręki na rękę i obmywałam pieluszką tetrową
albo np kucałam i sadzałamją na kolanie ale później to kładliśmy w brodziku (wyczyszczonym żeby ktoś się nie doczepił że bakterie) ręczniki (kilka) no i mała siedzi i się ją myje... pod bierząą wodą
niestety inaczej się nie dało no ale na szczęcie jutro znów w wanience
wcześniej ją kąpliśmy w normalnej wannie

Sorry dziewczyny ale ja nie wyobrazam sobie wykapac dziecko pod obcym prysznicem/wanna - niech by nawet w najdrozszym hotelu byla. Sama sie brzydze, kapie sie w klapkach i staram nie dotykac scianek a co dopiero dziecko tam wkladac :O ja mysle ze basenik super, 19 zl to nie duzo a i na wakacje na plaze czy do ogrodu dobry ;)

No tak na 2, 3 dni to myślę, że w rękach pod prysznicem można pokąpac ale kilka dni chyba nie dam rady :-) Co do posadzenia w brodziku to bym tak zrobiła ale w swoim własnym a w takich wynajetych pokojach to też się brzydze... Więc chyba kupie basenik, jak Dziunka mówi mała kwota a się przyda w różnych sytuacjach.

Hej.

Wiecie co, nie mam pomysłu na sukienkę.

Wesele mojego B siostry we wrześniu a a już płacze i marudzę bo nie wiem w co się ubrać. Nienawidzę takich imprez ale na tą muszę iść.Chcę lepiej od panny młodej wyglądać(haha).Doradzcie mi coś.Te co mają mnie na nk lepiej wiedza jak wyglądam...

Ehh jak ja nie lubie wesel... ;/
może coś takiego ;-)

Załączniki

• DSC_4547.jpg
    DSC_4547.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 34
No tak na 2, 3 dni to myślę, że w rękach pod prysznicem można pokąpac ale kilka dni chyba nie dam rady :-) Co do posadzenia w brodziku to bym tak zrobiła ale w swoim własnym a w takich wynajetych pokojach to też się brzydze... Więc chyba kupie basenik, jak Dziunka mówi mała kwota a się przyda w różnych sytuacjach.
może zamiast baseniku kup malutki materacyk lub pontonik ponton dziecięcy materac NA BASEN I DO DOMU TANIO (1007826188) - Aukcje internetowe Allegro , *BK* MATERAC DMUCHANY firmy INTEX 59160 (1030348621) - Aukcje internetowe Allegro możesz wtedy posadzić małego w brodziku na takim materacu lub gąbke w końcu to tylko kilka dni

reklama
mozna kupic gąpke co dziewczyny maja i w prysznicu umyc ... w brodziku przeciez nie trzeba lac wody nei wiadomo ile .... albo pod prysznic z tatusiem i dzieckiem ;) haha nie no ja kąpałam sie pare razy pod prysznicem z Pawłem pare miesiecy temu i jakos dalismy rade jedna trzymam druga myju myju spłukujemy i dla tatusia podajemy :)
a u nas czasem było też tak że ja wchodziłąm wykąpalam się a potem tatuś z małą do mnie i kąpaliśmy razem i ja wychodziłam, tatuś z małą czekął aż się wytrę i ubiorę i dawał mi małą wtedy ja szłam wycierać małą a tatuś się kąpał...:-p

Sorry dziewczyny ale ja nie wyobrazam sobie wykapac dziecko pod obcym prysznicem/wanna - niech by nawet w najdrozszym hotelu byla. Sama sie brzydze, kapie sie w klapkach i staram nie dotykac scianek a co dopiero dziecko tam wkladac :O ja mysle ze basenik super, 19 zl to nie duzo a i na wakacje na plaze czy do ogrodu dobry ;)
pod obcym prysznicem jeszcze można... bo dziecko na ręce trzymasz...:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry