reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny super te jeździki Fisher Price'a:
FISHER PRICE Chodzik Jezdzik Pchacz 2w1 LEW kurier (1025309869) - Aukcje internetowe Allegro
JEŹDZIK CHODZIK GADAJĄCY PO POLSKU! FISHER-PRICE (1027367821) - Aukcje internetowe Allegro
jestem zdecydowana na nie, tylko muszę wybrać który model.

Azza ten Wasz nóżki ma rozjechane na boki jeżeli dziecko chce chodzić a jeżeli chce jeżdzić składa sie je na środek? Nie za cienkie to miejsce na siedzenie?

Ja uważam ze te chodziki są super, funkcja chodzenia będzie służyła na długi czas a autkiem dziecko będzie pomykać baaardzo długo.

reklama
ja to bym chciala wlasnie taki co dziecko moze pchac moze siedziec jak w samochodziku no i dobrze by bylo zebym mogla prowadzic czyli z raczka ... w tym quatro jest jeden minus bo pchac moge ale nie moge skrecac i jak dziecko kierownice przekreci to odrazu w bok skreca auto ciekawa jestem jak to jest w tym modelu Smoby jeździk Maestro Comfort 5w1 HIT NAJTANIEJ (1023766601) - Aukcje internetowe Allegro
czy za pomoca raczki rodzic moze skrecac

Jeżeli chodzi o prowadzenie i skręcanie ja kupię rowerek z bajerkami z przodu, i z tyłu jest rączka dla rodziców do prowadzenia i skręcania, ale to troszkę później.

Jeżeli chodzi o prowadzenie i skręcanie ja kupię rowerek z bajerkami z przodu, i z tyłu jest rączka dla rodziców do prowadzenia i skręcania, ale to troszkę później.
no taki tez chce ale dopiero na nasteone wakacje a tak teraz fajny by taki samochod był wyjsc pod blok chociazby dziecko pewnei frajde miałoby

Dziewczyny super te jeździki Fisher Price'a:
FISHER PRICE Chodzik Jezdzik Pchacz 2w1 LEW kurier (1025309869) - Aukcje internetowe Allegro
JEŹDZIK CHODZIK GADAJĄCY PO POLSKU! FISHER-PRICE (1027367821) - Aukcje internetowe Allegro
jestem zdecydowana na nie, tylko muszę wybrać który model.

Azza ten Wasz nóżki ma rozjechane na boki jeżeli dziecko chce chodzić a jeżeli chce jeżdzić składa sie je na środek? Nie za cienkie to miejsce na siedzenie?

Ja uważam ze te chodziki są super, funkcja chodzenia będzie służyła na długi czas a autkiem dziecko będzie pomykać baaardzo długo.
Jak dla mnie to nie jest za małe. Mały elegancko ma nóżki na boki i bez problemu może sie odpychać... :)))

Co do rowerka to ja planuje później kupić taki: ROWER ROWEREK ROWERKI ZE STROWANIEM DASZEK 5 KOLOR (1024115001) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Uleńka tez nad takim czyms myślałam ale moja koleżanka ma i w sumie to małą nie interesowało to co jest z przodu tylko świat dookoła :-) Fajne sa te rowerki ale ja jednak zdecyduje sie na coś mniej dziecięcego aby dłuzej miał...

Ja nie jestem za szelkami. Mama ma dla Miłka- w efekcie ten ma 13 miesiecy i nie chodzi, a za raczki go prowadza juz 5 miesiecy i za jedna idzie mu swietnie. Ale boi sie upasc - bo szelki niestety nie ucza dziecka upadania tak aby nic mu sie nie stalo. Zawsze rodzic je podtrzyma. Miłosz jak leci to jak kłoda i niewatpliwie krzywde moze sobie wyrzadzic. Mysle ze gdyby nie szelki, a podloga i chodzenie przy meblach dawno sam by dreptal.

a możecie mi doradzić z krzesełkiem do karmienia
Emilka już zaczyna siadać więc niebawem będzie można ją wsadzić do krzesełka a jest tak ogromny wybór krzesełek że nie wiem co wybrać
nie wiem czy już macie krzesełka,nie jestem w stanie przeczytać tyle stron więc pytam.

i jeszcze jedno pytanko,czy kupujecie dla maluszków chodziki

Ja mam takie i jestem baaardzo zadowolona, ale to jest krzeslo duze wiec jak ma sie miejsce w domu to jest super. Potem rozklada sie na stolik i krzeslo. Krzesełka plastikowe do karmienia i zabawy - Krzesełko + stolik Baby Mix - Alexis

Lepiej zamiast chodzika kup jej jeździk-pchacz, taki jak dziewczyny linki wklejaja :)

reklama
Ja nie jestem za szelkami. Mama ma dla Miłka- w efekcie ten ma 13 miesiecy i nie chodzi, a za raczki go prowadza juz 5 miesiecy i za jedna idzie mu swietnie. Ale boi sie upasc - bo szelki niestety nie ucza dziecka upadania tak aby nic mu sie nie stalo. Zawsze rodzic je podtrzyma. Miłosz jak leci to jak kłoda i niewatpliwie krzywde moze sobie wyrzadzic. Mysle ze gdyby nie szelki, a podloga i chodzenie przy meblach dawno sam by dreptał
z tego co piszesz wnioskuje że twoja mama nie puszczała twojego brata żeby sobie raczkował tylko ciągle był w szelkach a to że nie chodzi wcale nie musi mieć nic wspólnego z szelkami , myślę że dziecko jeśli tylko chce to samo będzie się dźwigać do wstawania i chodzenia , wiem po moich bratanicach :tak: a szelki mają być pomocne i używane czasami

Do góry