reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Inaczej to napiszę: szelki TAK dla dziecka chodzącego i które wie już jak upadać by nie zrobić sobie krzywdy - aby np nie wybiegło nam na ulice czy nie rozbiło głowy o kraweznik, szelki NIE dla dziecka które samodzielnie nie chodzi. I nie byłabym za szelkami które wywierają nacisk na genitalia (co u chłopców jest szalenie ważne) a raczej za takimi: Szelki do wózka, krzesełka i nauki chodzenia firmy Canpol Babies - www.justbaby.pl wózki dziecięce wozki spacerowe łóżeczka drewniane foteliki samochodowe Palex Tako ABC Design
Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Nie, mama z nim nie chodzi na okraglo w szelkach, maly chodzi przy meblach ale nie pusci sie, bo wie ze nie ma go co podtrzymac. Placze tak dlugo az go ktos wezmie za raczke lub wlozy szelki.

reklama
Jak dla mnie to nie jest za małe. Mały elegancko ma nóżki na boki i bez problemu może sie odpychać... :)))

Co do rowerka to ja planuje później kupić taki: ROWER ROWEREK ROWERKI ZE STROWANIEM DASZEK 5 KOLOR (1024115001) - Aukcje internetowe Allegro
ja też planuje kupić ten rowerek niuniowi ale to dopiero na przyszły rok teraz w sierpniu kupię taki mojej chrześnicy na roczek, podoba mi się że nie ma przy nim tych wszystkich pierdołek nie jest tandetny jak to uleńka określiła, strasznie mi się nie podobają takie rowerki typu kaczuszka etc

Fotelik super :tak: i bardzo podobny do jednego z naszych (bebe confort) tylko my tych wewnętrznych podtrzymywaczy głowy nie mamy...

A mi wczoraj udało się kupić sukienke na wesele kuzynki Ł w czerwcu a może i na sierpien na wesele jego brata...
Ta zeszłoroczna za duża była bo przeciez w ciązy wtedy byłam...
Nooo właściwie to nie MI się udało kupić bo ostatecznie okazała się prezentem od mojego Ł...
alez byłam/jestem wniebowzięta :-)
Kolory troche fałszywie wyszły bo całość jest w fiolecie a nei niebieskościach... :tak:

Zdjęcia były robione po całym dniu w terenie wiec lekko "niezrobiona" jestem ;-)

Załączniki

• DSCN4203.jpg
    DSCN4203.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 51
  • DSCN4196.jpg
    DSCN4196.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 50
  • DSCN4200.jpg
    DSCN4200.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 52
  • DSCN4202.jpg
    DSCN4202.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 48
Mary odważna babeczka z Ciebie :-) takie wycięcia :-) jak na gale oskarową prawie :-) pięknie :-)

ps.fajny kominek :-)

Mary, suknia pierwsza klasa!!!Prześliczna:-)..mnie też czeka zakup sukni na wesele kuzyna - na lipiec:-(, a ostatnio coś nie mam weny zakupowej, pewnie przez te zbędne kg:wściekła/y::wściekła/y:..

Mary, suknia pierwsza klasa!!!Prześliczna:-)..mnie też czeka zakup sukni na wesele kuzyna - na lipiec:-(, a ostatnio coś nie mam weny zakupowej, pewnie przez te zbędne kg:wściekła/y::wściekła/y:..
Maxwell
Jestem najlepszym przykładem na to że nie tylko zbędne kg się liczą ale i krój sukienki i nastawienie ;-)
Może i rekę mam dużą a na plecach lekki wałeczek jak się wyprostuję ale CZUJĘ SIĘ BOSKO ;-)
Głowa do góry. Napewno coś znajdziesz :tak:;-)

reklama
Kochane potrzebuje pomocy. Kupilam parowar...........

Kochana, na sam dol kladziesz mieso i ryby, zeby sok z nich nie kapal na inna zywnosc. Na drugi poziom warzywa, ktore sie dluzej gotuja (ziemniaki, marchewke, fasolke szparagowa), a najwyzej warzywa, ktore szybko dochodza (kalafior, brokuly). Miesko i ryby mozesz wczesniej przyprawic (polecam rybke posypana sola i pieprzem cytrynowym na pol godzinki przed parowaniem:) albo do wody do gotowania dodac ziola, wino itd....
A co do czasu parowania, to musisz sprawdzac czy warzywka miekkie i wyczuc swoj parowar. Mnie srednio miesko (piersi, udka) parowalo sie 30 min., ziemniaki ok. 20-30, ryba 15, brokuly 10...
Polecam wyprobowanie zawijaskow z piersi: piersi rozbijasz i smarujesz lekko musztardka, posypujesz vegeta, w srodek marcheweczka, cebulka i co tam tylko chcesz jeszcze (moze byc galazka tymianku), zawijasz, przekluwasz wykalaczka i na pare:)

dokładnie o takich szelkach myślę :)
fajny ten lew chociaż ja się raczej zdecyduje na zakup tego Smoby jeździk Maestro Comfort 5w1 HIT NAJTANIEJ (1023766601) - Aukcje internetowe Allegro

Super jezdzik. A szelki miala kolezanka i mowila, ze nadaja sie dopiero jak dziecko umiechodzic, ale nie do nauki chodzenia...

a możecie mi doradzić z krzesełkiem do karmienia

Ja mam takie:
Cosatto: Highchairs: Highchairs: Noodle
i jest swietne, ma 3 pozycje oparcia, 6 wysokosci i sie sklada, mozna dostosowac pozniej do troszke wiekszego dzieciaczka przekladajas pasy w oparciu wyzej.

Super rowerek:) Tez pomysle o takim kiedys...:)

Rzeczywiscie bajer:)

Bardzo fajny fotelik. Napisz pozniej jak sie prezentuje na zywo:)

A mi wczoraj udało się kupić sukienke na wesele ..............

Slicznie wygladasz, sukienka pasuje jak ulal:)

Do góry