reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

dla mnie to troche chore ... :| tzn az takie drogie prezenty no chyba ze kogos stac....
na komunie 500-800 zl sie wydaje na prezenty itp a na wesele to z 2 tysiace trzeba bedzie dac w takim wypadku .
... rozumiem ze jak rodzice chrzestni to ciut wiecej moga dac ... ja mam za 3 lata komunie chrzesniaka i nie wiem co mu kupic ... spytam jak cos powie drogiego pewnie razem z chrzestnym sie złoze a jak nie to dam pare zł bo chłopcu ciezko kupic cos... dziewczynce to bransoletka, kolczyki itp... jak nie na teraz to jak bedzie duza pewnie bedzie szczesliwa.... yh .... a dla chłopca ... :| ja do teraz mam problem kupic chrześniakom cokolwiek [/URL]
no ja też tak uważam. A potem dzieic mają coraz większe wymagania jak Bóg wie co dostają... A jak bylam chhrzestna to pzreznaczalam 300 zł an prezent, a zwykły gość moim zdaniem 100 powinien pzreznaczyć. Ja na ślub od chrzestnych dostałam po 500zł i uważam że to są rozsądne kwoty. W końcu Komunia Święta to nie impreza zarobkowa. Niedlugo tzreba bedzie kredyt brać by prezent kupic. Nie wygłupiajcie się!
No chyba,z ę ktoś śpi na kasie albo nie ma co z nią robić. tylko,z ę to jest tak jeden ma kasy jak lodu i fundnie prezent za 800zł to inni sie czuja głupio a tak jak ja jak zarabiam 1500 to nie mogę dzieciakowi pół pensji oddać. A nalezy jednak zauwazyć, ze bardzo wiele ludzi zarabi talk jak ja a nawet i mniej.

my kupujemy rower bo mąż ojcem chrzestnym jest!
no ale i tak poszaleliście

reklama
JMam pytanko:
Istnieje pewne prawdopodobienstwo, ze chrzciny sie u nas odbędą w czerwcu (na pewno nie wcześniej) więc przewidujemy wyższe temperatury... jaki macie pomysł na ubranie chłopca do chrztu na ciepła pogodę? Widziałyście takie ubranka? Bo ja tylko widuje w sklepach i necie garniturki.

JMam pytanko:
Istnieje pewne prawdopodobienstwo, ze chrzciny sie u nas odbędą w czerwcu (na pewno nie wcześniej) więc przewidujemy wyższe temperatury... jaki macie pomysł na ubranie chłopca do chrztu na ciepła pogodę? Widziałyście takie ubranka? Bo ja tylko widuje w sklepach i necie garniturki.
Moze biala lub eccre koszula, biale lub ecree materialowe spodnie, np ddo tego kamizelka szydelkowa :)

My chrzciny robimy 28maja i ja nie zamierzam specjalnie kupowac ubranek. Macius jak sie uroddzil dostal od mojej baci taki welnianopodobny komplet sweterek+polspiochy+czapeczke. Bialy z niebieskim wykonczeniem,dosc grubym sciegiem. Nie mial tego nigdy ubranego bo jak byl chrzczony byl mlodszy o 3 miesiace od Alana i to nie pasowalo, poszedl w innym poddobnym komplecie. Ten komplet nie jest rewelacyjny, ale ze planujey chrzciny nie na mszy tylko poza i nie planujemy sesji u fotografa to mysle ze wystarczy. Ewentualnie polspiochy zastaie jakimis spodenkami-niekoniecznie jasnymi.

Moze biala lub eccre koszula, biale lub ecree materialowe spodnie, np ddo tego kamizelka szydelkowa :)

My chrzciny robimy 28maja i ja nie zamierzam specjalnie kupowac ubranek. Macius jak sie uroddzil dostal od mojej baci taki welnianopodobny komplet sweterek+polspiochy+czapeczke. Bialy z niebieskim wykonczeniem,dosc grubym sciegiem. Nie mial tego nigdy ubranego bo jak byl chrzczony byl mlodszy o 3 miesiace od Alana i to nie pasowalo, poszedl w innym poddobnym komplecie. Ten komplet nie jest rewelacyjny, ale ze planujey chrzciny nie na mszy tylko poza i nie planujemy sesji u fotografa to mysle ze wystarczy. Ewentualnie polspiochy zastaie jakimis spodenkami-niekoniecznie jasnymi.
no ja też nie myslałam o czymś uniwersalnym, nie koniecznie typowo do chrzt.Kubie kupiłam piękne ubranko, wydałam masę kasy i miał je na sobie tylko ten 1 raz i za nic nie mogę go sprzedać. Tylko tez nie chciałabym żeby wyglądął tak całkiem zwyczajnie u nas będzie na mszy (bo wyboru u nas nie ma) to dobrze by było żeby było wiadomo które dziekco ma być chrzczone ;)
no i musze powedziec, ze u mnie właściwie wyboru w ubrankach nie ma (nawet takich zwykłych), żeby cokolwiek kupic będę musiała przez neta zamówić

Tak mozna, ale ja jej nie uzywam bo ida zaczela od razu jesc z lyzeczki. Mam jedna nawet zapakowana bo dostalam w prezencie - jesli chcesz to ci wysle za tzw symoliczna zlotowke. Jej wada jest taka ze jest miekka, na kubek sie nie nadaje, a miekka byc musi bo inaczej nie wycisiesz kaszki na lyzeczke.
dzięki wielkie za chęci :-) kupiłam jednak taką zwykłą z aktywnym smoczkiem bo z tą miękką to faktycznie bym musiała uważać, dzisiaj wypróbowałam i tak nici z tego :-( bo Igi chce CYCA ...
ja tez przekładam - jak wieje, albo jak mam pod słońce, bo jeszcze nie kupilam parasolki..
a przypadku quinny buzza to nie mozolna praca, 5 sekund ;-) i to z zapakowanym dzieckiem ;-)
ach ten wspaniały buzz :-)

HMM CO DO KOMUNI to my mamy 30.05 więc wam nie pomogę :-(
chrzestny napewno kupi laptopa moi rodzice myślą o lokacie a poza tym to nie wiem
ja myślę że trzeba wziąść pod uwagę to że teraz takie imprezy robi się w lokalach a koszty są w sumie takie jak przy weselu więc gdyby "zwykła" osoba tzn nie chrzestny przyszedł z 3 osobową rodziną i dał 100 to uważam że było by to nie na miejscu natomiast jeśli sam to OK i nie żebym była materialistką ale takie jest moje zdanie ja bym tak nie zrobiła, a z propozycji takich nie dla chrzestnych to bardzo fajny jest aparat kompaktowy a ceny są bardzo zróżnicowane więc każdy coś sobie wybierze, porządny zegarek mp4 też są ok

dzięki wielkie za chęci :-) kupiłam jednak taką zwykłą z aktywnym smoczkiem bo z tą miękką to faktycznie bym musiała uważać, dzisiaj wypróbowałam i tak nici z tego :-( bo Igi chce CYCA ...

ach ten wspaniały buzz :-)

HMM CO DO KOMUNI to my mamy 30.05 więc wam nie pomogę :-(
chrzestny napewno kupi laptopa moi rodzice myślą o lokacie a poza tym to nie wiem
ja myślę że trzeba wziąść pod uwagę to że teraz takie imprezy robi się w lokalach a koszty są w sumie takie jak przy weselu więc gdyby "zwykła" osoba tzn nie chrzestny przyszedł z 3 osobową rodziną i dał 100 to uważam że było by to nie na miejscu natomiast jeśli sam to OK i nie żebym była materialistką ale takie jest moje zdanie ja bym tak nie zrobiła, a z propozycji takich nie dla chrzestnych to bardzo fajny jest aparat kompaktowy a ceny są bardzo zróżnicowane więc każdy coś sobie wybierze, porządny zegarek mp4 też są ok
no fakt, ja chadzam jednak na domówki

ale gdyby to było moje dziecko to uważałabym nawet przy imprezie w lokalu 100zł by wystarczyło. Wiadomo jest impreza jest wydatek, chyba nikt nie liczy, ze się "zwróci"

Ostatnia edycja:
no fakt, ja chadzam jednak na domówki

ale gdyby to było moje dziecko to uważałabym nawet przy imprezie w lokalu 100zł by wystarczyło. Wiadomo jest impreza jest wydatek, chyba nikt nie liczy, ze się "zwróci"
no co do domówek to OK natomiast co do lokalu to już swoje zdanie wypowiedziałam :-)

reklama
wiesz najtaniej jak się da wychodzi 90 zł za osobę bez tortu i owoców, moje koleżanki płacą od 120 do 150 za osobę
o boze .... nie wiedzialam ze takie kosmiczne ceny :| :| :| :| ja 3 lata temu jeszcze przed podwyzka cen weselnych za wesele za osobe 75zł i dodam ze w moim zakresie tylko picie i tort no i wodka bo ciasto to juz było wliczone ....
ciekawe ile u mnie w miesice teraz za osobe za taka przyjemnosc ....

Do góry