kilolek
podwójna listopadowa mama
no ja też tak uważam. A potem dzieic mają coraz większe wymagania jak Bóg wie co dostają... A jak bylam chhrzestna to pzreznaczalam 300 zł an prezent, a zwykły gość moim zdaniem 100 powinien pzreznaczyć. Ja na ślub od chrzestnych dostałam po 500zł i uważam że to są rozsądne kwoty. W końcu Komunia Święta to nie impreza zarobkowa. Niedlugo tzreba bedzie kredyt brać by prezent kupic. Nie wygłupiajcie się!dla mnie to troche chore ... :| tzn az takie drogie prezenty no chyba ze kogos stac....
na komunie 500-800 zl sie wydaje na prezenty itp a na wesele to z 2 tysiace trzeba bedzie dac w takim wypadku .... rozumiem ze jak rodzice chrzestni to ciut wiecej moga dac ... ja mam za 3 lata komunie chrzesniaka i nie wiem co mu kupic ... spytam jak cos powie drogiego pewnie razem z chrzestnym sie złoze a jak nie to dam pare zł bo chłopcu ciezko kupic cos... dziewczynce to bransoletka, kolczyki itp... jak nie na teraz to jak bedzie duza pewnie bedzie szczesliwa.... yh .... a dla chłopca ... :| ja do teraz mam problem kupic chrześniakom cokolwiek [/URL]
No chyba,z ę ktoś śpi na kasie albo nie ma co z nią robić. tylko,z ę to jest tak jeden ma kasy jak lodu i fundnie prezent za 800zł to inni sie czuja głupio a tak jak ja jak zarabiam 1500 to nie mogę dzieciakowi pół pensji oddać. A nalezy jednak zauwazyć, ze bardzo wiele ludzi zarabi talk jak ja a nawet i mniej.
no ale i tak poszaleliściemy kupujemy rower bo mąż ojcem chrzestnym jest!