reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

dzieki za odpowiedzi! i jeszcze jedno zapytanie:) skoro moj 5 miesieczny syn ma ok 9 kg tzn ze ja nie bardzo moge przejsc na fotelik 9-18kg? bo przeciez on jeszcze stabilnie nie siedzi, co w takiej sytuacji? kupowac 0-18kg?

Kiragold, moim zdaniem najważniejsze, żeby maluch jeździł jeszcze tyłem do kierunku jazdy, własnie ze względu na fakt, iż nie siedzą jeszcze stabilnie. Jak oglądałam ostatnio folteliki 9-18 kg, to nie wszystkie mogły byc instalowane tyłem do kierunku jazdy, no i niektóre miały małą regulację pozycji dziecka. Więc to chyba zależy, jaki fotelik.

reklama
dziewczyny jaki wozek ma najwieksza gondole?:/

Nowalex focus ;)

Moj starszy synek stabilnie siedzial jak zaczal raczkowac ok 11miesiaca! Ale do fotelika 9-18kg dalismy go jak osiagal mase 9kg. Rowno. Ale ten fotelik mial pozycje plynnej regulacji i byl ym prawie pollezacy, wiec Macius dobrze sie w nim czul i dobrze mu sie jezdzilo...Ja bym nie kupowal 0-18 tyko 9-18. Ale to ja bym tak zrobila!

Co do gondoli to wozki Roan maja teu duza. Moj Alan sie spokojnie jeszcze miesci, a ma juz ponad 70cm dlugosci, bo ubranka typu spiochy, spodnie itd dajemu na 74 a czasem na 80.

Oj, co do Roana (mam porownanie, bo mama ma) - ma mniejsza gondole od focusa.

Basia ma racje! Wczoraj przejrzalam tysiac artykułów i najwazniejsze jest aby fotelik byl tylem do kierunku jazdy. Jak dzieci zaczna SAME siadac to wtedy mozna obrocic przodem do kierunku jazdy.

IMG_6146.jpg
nasze krzesełko do karmienia :-) przyszło w samą porę :-)

moj nowy zakup dla malej...za uwaga..... £1 ;-) dzis odebralam, przetarlam i mala zachwycona :-) kocham ebay.... sparawdzilam i nowa kosztuje "35 :-)

Chicco Duo Activity Gym on eBay (end time 26-Apr-10 10:00:01 BST)

super, jak nowe :))
jak wstane rano i nie bedzie lalo to jade na carboot. glownie po krzeselko do karmienia

Zobacz załącznik 241218
nasze krzesełko do karmienia :-) przyszło w samą porę :-)

i tu pytanie. czy mozna dziecko,ktore samo nie siedzi, sadzac w krzeselko do karmienia? bo mama juz mi po cichu marudzi,ze chyba nie,a ja nie wiem...

BanAna w mooim mozna opuszczać oparcie do półleżaco i jeszcze ma taką specjalna wkladkę dla maluszków żeby było jak na leżaczku praktycznie. Ja bym nie sadzala tak normalnie, ulozyłabym jakąs pouszkę pod plecki żeby tak na półeząco bylo. Nawet jej zbytnio nie nakarmisz jak będzie siedzieć jak nie umie, bo się gibac będzie

i tu pytanie. czy mozna dziecko,ktore samo nie siedzi, sadzac w krzeselko do karmienia? bo mama juz mi po cichu marudzi,ze chyba nie,a ja nie wiem...

Chyba zalezy jakie krzeselko... Bo Aska np nie posiedzi w naszym krzesle, krzywi sie w nim i ogolnie kiepsko to wyglada - choc regulacja oparcia jest i nie wsadze jej tam na razie, za to w hustawce w pozycji siedzacej siedzi super. I nie wiem od czego to zalezy...

reklama
Do góry