reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
dziewczyny a nad tym parowarem to bym się zastanowiła na waszym miejscu, lubicie takie jedzonko bez tłuszczu??

Ja lubie, zwlaszcza warzywka ktore calkiem inaczej smakuja, sa tez duzo zdrowsze niz gotowane. Duzo mozna przyrzadzic, ha robilam np. zawijaski z piersi kurczaka, udka na parze, rybe... a wiadomo, kotletow i panierowanych rzeczy nie zrobisz, warto jednak uparowac co sie da:) Jak zaczelam karmic piersia to jadlam codzien na parze, odkad zepsul sie parowar jem w sumie wszystko i smazone i duszone i pieczone, ehhh.

my mamy podobnego pieska, z ang firmy leapfrog

Super ten piesek, musze go w sklepie na zywo obejrzec:)

jak rozmawiałam z koleżanką z UK to np sterylizator elektryczny aventu kosztuje w PL 450zł (sprawdzałam w sklepie) a ona w UK zapłaciła za niego 1/3 ceny (w przeliczeniu na zł), myślę że tutaj zdzierają na rzeczach dla dzieci i to strasznie :szok::szok::szok::szok:

W Polsce zdzieraja na wszystkim, promocje to sa przeceny o 10% a w UK o 70%:) i wiele rzeczy dla dzieci ma porownywalna cen jak sie przeliczy, nie mowiac o ubrankach dla dzieci w next czy h&m.

J
My mamy Garnuszek na klocuszek FP:
FISHER-PRICE GARNUSZEK NA KLOCUSZEK PO POLSKU (1003641033) - Aukcje internetowe Allegro - JEST SUPER!!!
Szczeniaczka uczniaczka tez mam ochotę zakupić.
garnuszek jest rewelacyjny :-)

To ja Was kochane zmartwię - te wszystkie zabawki za grube pieniądze i tak będą leżeć zakurzone.
zgodzę się z tobą ale nie dokońca są zabawki które dzieciom sprawiają radochę tylko trzeba trafić :-)
Ja lubie, zwlaszcza warzywka ktore calkiem inaczej smakuja, sa tez duzo zdrowsze niz gotowane. Duzo mozna przyrzadzic, ha robilam np. zawijaski z piersi kurczaka, udka na parze, rybe... a wiadomo, kotletow i panierowanych rzeczy nie zrobisz, warto jednak uparowac co sie da:) Jak zaczelam karmic piersia to jadlam codzien na parze, odkad zepsul sie parowar jem w sumie wszystko i smazone i duszone i pieczone, ehhh.
W Polsce zdzieraja na wszystkim, promocje to sa przeceny o 10% a w UK o 70%:) i wiele rzeczy dla dzieci ma porownywalna cen jak sie przeliczy, nie mowiac o ubrankach dla dzieci w next czy h&m.
z tym że mi to NIE SMAKUJE uważam że jedynie warzywa są "zjadliwe"
co do PRZECEN PROMOCJI to u nas w porównaniu do innych krajów to to co się u nas dzieje jest śmieszne.

dzieki za odpowiedzi! i jeszcze jedno zapytanie:) skoro moj 5 miesieczny syn ma ok 9 kg tzn ze ja nie bardzo moge przejsc na fotelik 9-18kg? bo przeciez on jeszcze stabilnie nie siedzi, co w takiej sytuacji? kupowac 0-18kg?

Moj starszy synek stabilnie siedzial jak zaczal raczkowac ok 11miesiaca! Ale do fotelika 9-18kg dalismy go jak osiagal mase 9kg. Rowno. Ale ten fotelik mial pozycje plynnej regulacji i byl ym prawie pollezacy, wiec Macius dobrze sie w nim czul i dobrze mu sie jezdzilo...Ja bym nie kupowal 0-18 tyko 9-18. Ale to ja bym tak zrobila!

Co do gondoli to wozki Roan maja teu duza. Moj Alan sie spokojnie jeszcze miesci, a ma juz ponad 70cm dlugosci, bo ubranka typu spiochy, spodnie itd dajemu na 74 a czasem na 80.

dziunka, święta prawda z tymi zabawkami!!
chociaż u nas jest jedna zabawka, która bawi od 2 lat, a teraz to nawet obu chłopców jest to "gąsiennica gawędziarka" fishera.
Michula obecnie bawi sie pudełkiem od chusteczke nivea (zawsze jak go przewijał niemal bijemy się no nie) i skarpetkami włożonymi w szeleszczącą torebkę foliową (po pojemniczku na mocz - chciał ją z tym pojemniczkiem, ale tym razem przegrał ;) )

Co do parowara to ja tez mam i wiele rzeczy w nim gotuję - każde kotlety, warzywa, potrawki itp. Z instrukcji wynika, ż emożna tez ugotować zupę ale nei wiem jak bo zup szczerze nie znoszę.

reklama
U nas z fisher pricem wygral najbardziej przebadziewny "chyba pies ale pewności nie mam" ze świecacym nosem, na moj gust jest okropny ale junior go uwielbia na równi z paczką chusteczek higienicznych.

Do góry