reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

To jest super urzadzenie, ale na krotko, bo przeciez niedlugo trzeba bedzie dawac mniej rozdrobnione jedzenie, a za kilka m-cy bedziesz wspolnie gotowala:) Mnie sie wydaje lepszym zakupem taki robot dla calej rodziny i parowar oddzielnie:) Ja tez gotowalam caly czas na parzedla nas, ale mi sie zepsul parowar i teraz zaluje, bo wstawilabym malej warzywka razem z naszym obiadkiem, zamiast gotowac w oddzielnym garczku wszystko. Musze koniecznie kupic nowy parowar.
Poza tym to urzadzenie ma dosc mala pojemnosc i kosztuje prawie tyle, co dobry robot kuchenny:)

Masz racje. Robota mamy, kupie parowar :)

reklama
Moje puzle też nie śmierdzą - marki BabyOno.

A teraz pytanie z innej beczki. Która używa 'sprzętu' do robienia zupek? Np coś takiego:
PHILIPS AVENT PAROWAR BLENDER DLA DZIECKA SCF 870 (926152910) - Aukcje internetowe Allegro
Słyszałam tez o urządzeniu: termomix

Jestem ciekawa, czy jest takie coś przydatne, czy ułatwia życie i przyspiesza ugotowanie zupek dla maleństw? I czy warte swojej ceny?
moim zdaniem to troche bez sensu bo ile twoje dzicko bedzie jadlo papki? ja kupilabym zwykly parowar, ktory mozesz uzywac tez dla siebie do obiadow i zwykly blender, krory tez bedzie mial wiecej zastosowan.... ale to tylko moje zdanie.....

Ponawiam swoje pytanie , które przeszło bez echa :)Jakie zabawki rozwijające, stumulujące wyobraźnie itd.polecacie?
My mamy cos takiego: Fisher Price Szczeniaczek Uczniaczek Nowy P6014 - opinie, komentarze o produkcie
Mała go kocha... zawsze ja uspokoi.

Ale każda dzidzia jest inna... zwykłe kartki papieru też ją zajmują. Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać. Z tego co sie orientuje to fisher price, jest pod tym względem bezkonkurencyjny.. ale drogi.

Ponawiam swoje pytanie , które przeszło bez echa :)Jakie zabawki rozwijające, stumulujące wyobraźnie itd.polecacie?

my mamy takie zabawki:
klocuszki - SOFT BLOCKS – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
miękka książeczka - SOFT BOOK – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
traktor - po prostu rewelacja - Farm Tractor With Trailer – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

ale najlepsza zabawka jest plastikowa butelka z woda (lub bez) - mozna na niej grac, smakowac;), przelewac wode, przewracac ja itp.

100 zł za maskotkę??:szok:
w pl wszystko takie drogie??
u nas to chyba kosztuje tylko 20e:tak: na szczęście..
też zamierzałam kupić tego szczeniaczka mojej niuni:tak:
No niestety nie wiem dlaczego ale fisher price w polsce taki drogi jest. Ta sama zabawka kosztuje w UK 20f, a w Polsce potrafi kosztowac 200 PLN :/ Nawet w grecji te zabawki są tańsze. Nie wiem,,, może importer jest monopolistą?

Zabwke dostaliśmy w prezencie.. na poczatku byłam bardzo sceptyczna do zwykłego pluszaka za 150 PLN :/. Ale młoda ja po prostu uwielbia.

reklama
Do góry