reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Co do fotelików to tak jak mówili większość fotelików ma tzw.atesty... zdają je przy prędkości 50 km na godz. Niestety wydaje mi się , że ich skuteczność można zweryfikować tylko "w praktyce "-oby nigdy sie to nie stało .
Ja kupiłam espiro optima. Ma pozytywne opinie, ja tez jestem zadowolona, atesty są...

dziewczyny kupilam puzzle piankowe duze zeby zrobic mate dla ignasia ale one nieziemsko smierdza, juz dwa dni leza na balkonie coby wywietrzaly ale nic, myslicie ze to zaszkodzi malemu?

chustę :-D j bym kupiła chustę :-D zeby miał mi co pożyczać :-)

Haha, dobre :)

ja czytalam,m ze one sa od 9miesiecy lub od 9kg...moze pisza od 9m bo dzieciw tym wieku przewaznie tyle waza...nie wiem...tak mi sie wydaje :-)

A moim zdaniem to jest od 9 miesięcy (przy załozeniu ze srednio dzieci tyle waza w tym wieku). Dzieci sa na jakims tam etapie rozwoju, na pewno wyzszym niz teraz nasze, wiec te foteliki sa dla starszych. Rozumiecie o co mi chodzi bo nie umiem wytlumaczyc...? A moze sie myle? Kto temat przerabial?
Mamulicy syn 9 kg chyba wazyl w 2 czy 3 miesiacu a nie wyobrazam go sobie w tym foteliku w tamtym czasie.

Haha, dobre :)

A moim zdaniem to jest od 9 miesięcy (przy załozeniu ze srednio dzieci tyle waza w tym wieku). Dzieci sa na jakims tam etapie rozwoju, na pewno wyzszym niz teraz nasze, wiec te foteliki sa dla starszych. Rozumiecie o co mi chodzi bo nie umiem wytlumaczyc...? A moze sie myle? Kto temat przerabial?
Mamulicy syn 9 kg chyba wazyl w 2 czy 3 miesiacu a nie wyobrazam go sobie w tym foteliku w tamtym czasie.
no mysle, ze masz racje, ja tez bym malej za szybko w taki fotelik nie pakowala... chodzi mi tylko , ze takie pewnie maja zalozenie, ze taka jest przecietna :-)

znalazłam bardzo ciekawy test [video=youtube;SXJxVMz6rv4]http://www.youtube.com/watch?v=SXJxVMz6rv4[/video] chodzi bardziej o pasy niz o model fotelika ... moze ktoś kupił fotelik właśnie z takim zapięciem ?

reklama
Kasiu ponoc system isofix nie jest dobry, chyba, ze w baaardzo drogich fotelikach. Chyba Mary o tym pisala. Ona tez znalazla dwa najbezpieczniejsze foteliki. Trzeba by bylo poszperac troche bo to bylo dosc dawno.

Do góry