reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
dziewczyny kupilam puzzle piankowe duze zeby zrobic mate dla ignasia ale one nieziemsko smierdza, juz dwa dni leza na balkonie coby wywietrzaly ale nic, myslicie ze to zaszkodzi malemu?

No właśnie apropo puzli one NIE WSZYSTKIE TAK SMIERDZĄ!!!
Wysłałam męża do hurtowni zabawek i on kupił paczkę coś za ponad 25 zł, oczywiscie dostał opieprz ze kupił 2 paki a one takie drogie a na allegro są tanie itd. Przypadkiem bylismy w sklepie Topaz to jakaś tam sieć i kupiliśmy za małe pieniądze taką samą wielkość, koleżanka wczesniej pytała mnie się czy te co mąż kupił nie śmierdzą i nie śmierdziały. Te z Topazu otworzyłam robiąc dziurkę, poczułam smród i szybko oddałam.
Kira nie pamiętam jakiej firmy mąż kupił tamte bo opakowanie wyrzuciłam, ale ja smierdziuchów nie dałabym dziecku. Wiem jak to smierdziało więc fuuuuu

Apropo fotelików zastanawiam się czy tych testów nie robiła firma Ramatti...........
My mamy fotelik 9-18kg ramatii vnus... To zle? Bo nie czytalam zadnych opini jak go 3 lata temu kupowalam...

Co do blenderow. Mysle ze to super sprawa, ale ja nie mam. W zestawie miksera mam kubek 0.5l miksujacy(do koktali m.in, kostek lodu itd) i w nim zawsze zupki miksowalam. Nawet z miesem, ale wtedy musialam dodawac wiecej wody, bo bym spalila raz ;) tak geste danie zrobilam ;)

Moje puzle też nie śmierdzą - marki BabyOno.

A teraz pytanie z innej beczki. Która używa 'sprzętu' do robienia zupek? Np coś takiego:
PHILIPS AVENT PAROWAR BLENDER DLA DZIECKA SCF 870 (926152910) - Aukcje internetowe Allegro
Słyszałam tez o urządzeniu: termomix

Jestem ciekawa, czy jest takie coś przydatne, czy ułatwia życie i przyspiesza ugotowanie zupek dla maleństw? I czy warte swojej ceny?

Kurczę ja mam blender taki jak Pianistka ale to cudo mi się podoba...Chyba, ze oddzielnie kupię coś do gotowania na parze bo tutaj to chyba tylko małe ilości się zmieszczą? Kusi mnie kusi..........

Ja poki co uzywam zwyklego blendera i jestem bardzo zadowolona, bo malo po nim mycia:)
PHILIPS HR1362 Hand Blender buy online | Currys
Mam tez taki robot (tez jest super, bo mieli nawet mieso, uciera ziemniaki, wyciska owoce, uciera warzywa itd. ale jest duzy i na mielenie jednego jablka itd. sie nie nadaje:)
Buy Philips HR7772 Food Processor. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .

Też mam ten blender, super sprawa!

My mamy fotelik 9-18kg ramatii vnus... To zle? Bo nie czytalam zadnych opini jak go 3 lata temu kupowalam...

Nie napisałam czy on jest zły czy dobry bo nie mam i nie mam pojęcia. Ale bardziej wierzę firmom obcym testującym
różne urządzenia niż firmie "X" porównującej swoje produkty z innymi. Przecież zawsze będą chwalić swoje itd.

reklama
Kurczę ja mam blender taki jak Pianistka ale to cudo mi się podoba...Chyba, ze oddzielnie kupię coś do gotowania na parze bo tutaj to chyba tylko małe ilości się zmieszczą? Kusi mnie kusi..........

To jest super urzadzenie, ale na krotko, bo przeciez niedlugo trzeba bedzie dawac mniej rozdrobnione jedzenie, a za kilka m-cy bedziesz wspolnie gotowala:) Mnie sie wydaje lepszym zakupem taki robot dla calej rodziny i parowar oddzielnie:) Ja tez gotowalam caly czas na parzedla nas, ale mi sie zepsul parowar i teraz zaluje, bo wstawilabym malej warzywka razem z naszym obiadkiem, zamiast gotowac w oddzielnym garczku wszystko. Musze koniecznie kupic nowy parowar.
Poza tym to urzadzenie ma dosc mala pojemnosc i kosztuje prawie tyle, co dobry robot kuchenny:)

Do góry