reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja też dzisiaj zamówiłam detektor tętna płodu:-) Miałam w poprzedniej ciąży ,i sprawdził się super..szczególnie pod koniec ciąży.kiedy to miałam watpliwości ,jak synuś nie ruszał się zbyt długo..albo za bardzo się wiercił..wiedziałam że wszystko z nim ok..no i jak poród się zaczął to też wiedziałam że dobrze jest dotleniony..TAK WIĘC SAME PLUSY:-D a jeśli chodzi o pomyłkę z własnym tętnem...no częstotliwość inna...dzidzi ma 140/160 tętno więc nie ma się co martwić o pomyłkę:tak:

reklama
a ja nic a nic nie dostane wszystko musimy kupic kazda najmniejsza rzecz dlatego po polowkowym skanie zaczne powoli zakupki;-)
W pierwszej ciazy tez nic nie dostalam:baffled: a tak bardzo by sie przydalo. Ale juz pozniej jak synek mial ok 3-4miesiecy dostalam sporo ciuszkow na 74-80-dobre i to. Ale na poczatek, te najwieksze zakupy robilismy-nie powiem-rodzice duzo pomogli-tesciowie dali na wozek, rodzice na lozeczko i nosidelko do samochodu i tak wspolnymi silami wyprawka skompletowana. Ale teraz i tak sa nowe wydatki: materacyk nowy, kosmetyki, proszki do prania itd;-)

W pierwszej ciazy tez nic nie dostalam:baffled: a tak bardzo by sie przydalo. Ale juz pozniej jak synek mial ok 3-4miesiecy dostalam sporo ciuszkow na 74-80-dobre i to. Ale na poczatek, te najwieksze zakupy robilismy-nie powiem-rodzice duzo pomogli-tesciowie dali na wozek, rodzice na lozeczko i nosidelko do samochodu i tak wspolnymi silami wyprawka skompletowana. Ale teraz i tak sa nowe wydatki: materacyk nowy, kosmetyki, proszki do prania itd;-)

dobrze cie rozumiem..ja tez w pierwszej ciazy mialam wszystko...to tescie takze dali na wozek..a to z holandii mi ciotki duzo pomogly i wsumie to tylko wyprawke do szpitala kupilam a reszta zajela sie rodzina i gdy tylko moj maly Dawidek na swiat przyszedl to ciuszkow potem nie mialam gdzie upychac...a teraz...tak szczerze to nieplanowalam tej ciazy i wszystkich rzeczy sie bozbylam i musze teraz od a do z kupowac...juz troche kupilam takich uzywanych ciuszkow..ale do calej wyprawki dla maluszka to jeszcze daleka droga...a wszystko tak drogie-ze czasem az glowa puchnie...a wiadomo ze te kolorowe rozne rzeczy i przyrzady tylko oko przyciagaja i wszystko by sie chcialo miec:sorry:ale za to realnie...chyba nie dam rady:confused2:i skupie sie na najwazniejszych rzeczach:tak:

A ja jestem juz bardzo szczęśliwa bo kupiłam mebelki Mammut z Ikei. Na razie stoją w garażu bo dopiero dziś skonczymy kłaść panele ale ściany już mam pomalowane więc w sumie jutro wstawimy mebelki i pokoik bedzie prawie gotowy :-)

Co do detektora to też o nim myślałam bo to dobre dla własnego spokoju. Ostatnio u lekarza słuchałam serduszka właśnie przez taki detektor i lekarz pokazał mi róznicę między moim biciem serca a dzidzi. Serduszko maleństwa biło o wiele szybciej więc na pewno nikt się nie pomyli. Ten jest najtańszy: KTG DETEKTOR TĘTNA PŁODU USG monitor oddechu (653581725) - Aukcje internetowe Allegro

Sliczne te ciuszki :)
Mi narazie wystarczaj te rybaczki co kupilam i tunika od mamy, a najczesciej i tak ubieram zwykle moje bluzeczki bawelniane i spodnie biodrowki. Ale planuje kupic pas ciazowy, bo mi czasem zimno w plecki jak bluzeczki podsuna sie do gory i spodnie dlugie ciazowe, ale to chyba w przyszlym miesiacu dopiero :)

Sliczne te ciuszki :)
Mi narazie wystarczaj te rybaczki co kupilam i tunika od mamy, a najczesciej i tak ubieram zwykle moje bluzeczki bawelniane i spodnie biodrowki. Ale planuje kupic pas ciazowy, bo mi czasem zimno w plecki jak bluzeczki podsuna sie do gory i spodnie dlugie ciazowe, ale to chyba w przyszlym miesiacu dopiero :)

ja se kupilam 2 pasy i jestem zadowolona bo nagladam rybaczki sprzed ciazy i nie zapionam na guzik tylko naciagam pas i wyglada jak tuniczka i nie widac ze guziczek rozpiety i nie boje sie ze spodnie spadna :) hihi

ja se kupilam 2 pasy i jestem zadowolona bo nagladam rybaczki sprzed ciazy i nie zapionam na guzik tylko naciagam pas i wyglada jak tuniczka i nie widac ze guziczek rozpiety i nie boje sie ze spodnie spadna :) hihi

Mi juz nie wystarcza odpięcie guziczka, muszę juz suwak kawalek rozpinac:tak:zwłaszcza jak siedze:tak:

A ja jestem juz bardzo szczęśliwa bo kupiłam mebelki Mammut z Ikei. Na razie stoją w garażu bo dopiero dziś skonczymy kłaść panele ale ściany już mam pomalowane więc w sumie jutro wstawimy mebelki i pokoik bedzie prawie gotowy :-)

Co do detektora to też o nim myślałam bo to dobre dla własnego spokoju. Ostatnio u lekarza słuchałam serduszka właśnie przez taki detektor i lekarz pokazał mi róznicę między moim biciem serca a dzidzi. Serduszko maleństwa biło o wiele szybciej więc na pewno nikt się nie pomyli. Ten jest najtańszy: KTG DETEKTOR TĘTNA PŁODU USG monitor oddechu (653581725) - Aukcje internetowe Allegro

Aza wklej zdjecia pokoiku jak skonczycie :-):-)

Mi juz nie wystarcza odpięcie guziczka, muszę juz suwak kawalek rozpinac:tak:zwłaszcza jak siedze:tak:

A mi tylek tak porosl ze nie wchodze wogole do zadnych jeansow sprzed ciazy. Wiec zaden pas by mi tu nic nie dal. spodnie zatrzymuja sie na udach :-:)zawstydzona/y:
Ale pokupilam takie lniane spodnie na gumie w h&m w Anglii i narazie sie bardzo dobrze sprawuja :) Noi mam jeszcze jeasny od ciotki wiec do nich sie miesze superancko :-):-)

Przyszla mi dzis jakas paczka. Albo sukienka albo detektor ale nie bylo mnie w domku i musze jechac na poczte odebrac, tyle ze musze jeszcze z 2 godzinki poczekac.
Napewno napisze wam co przyszlo i jak sie sprawuje :-) Mam nadzieje ze to detektor i bede mogla posluchac maluszka :-D:-D

reklama
Ja dzisiaj jade odebrać łóżeczko, leżaczek. + milion ubranek, przyborów, a nawet laktator :-D od siostry mojego P.
Ona się chce pozbyć, a jak dają to trza brać !hehe;-)

Acha i niedługo już zamawiam kołyskę :happy: Kołyska Simplicity CONECO 3 w 1 + DUŻO GRATISÓW (630201155) - Aukcje internetowe Allegro
Kiedy chcesz kupic ta kolyske?bo ja chce tez taka sama kupic ale nigdzie takiej w sklepie nie widzialam a chce zobaczyc jakie dzwieki ma!!

Gratuluje zakupu mammutow:-)jaki kolorek??ja tez bede kupowac dla corki mammuty!!co masz w tym swoim zestawie mebli??
tez myslalam o tym detektorze co dalas:-)

super ciuszki:-)

Do góry