reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
witam mamuski:)
mozecie mi polecic jakies spacerowki, chodzi o to zeby byla lekka i latwo skladalna, bo ja od kompletu mam taka wielka, na teraz jest za duza (Marysia ma ok. 70cm dopiero), mala juz nie chce lezec w gondoli, a jak wsadzilam do mojej spacerowy to jej prawie nie widac, utopi mi sie w niej:)
ja chciałam kupić taki 2w1 Espiro VECTOR 4 AIR 2010+plecak+pompka+parasol (983103972) - Aukcje internetowe Allegro ale niestety nie mają nigdzie samej spacerówki tylko wszędzie z gondolą :-( więc pewnie kupię X-Landera WÓZEK X-LANDER XT X-T 09 !!!WYPRZEDAŻ (989736423) - Aukcje internetowe Allegro , oglądałam go w sklepie i fajnie się prowadzi :tak:

ja chciałam kupić taki 2w1 Espiro VECTOR 4 AIR 2010+plecak+pompka+parasol (983103972) - Aukcje internetowe Allegro ale niestety nie mają nigdzie samej spacerówki tylko wszędzie z gondolą :-( więc pewnie kupię X-Landera WÓZEK X-LANDER XT X-T 09 !!!WYPRZEDAŻ (989736423) - Aukcje internetowe Allegro , oglądałam go w sklepie i fajnie się prowadzi :tak:

Ja ostatnioprzechodziłam przez zakup spacerówki i również zastanawiałam sie nad X-landeren XT. Mimo, że ma dobra opinie i fajne kieszonki w budce, to jednak zdecydowałam sie na casualplay s4 (Wózek Casualplay S4 + fotelik Prima Easy !!! (992886962) - Aukcje internetowe Allegro). Przewaza nad X-landerem z powodu znacznie lepszej amortyzacji, opinii o serwisie/producencie i ma hamulec ręczny. I jestem nim zachwycona

Tak czy siak oba wózki nie mozna nazwać lekkimi (to nie parasolki, tylko terenówki)

AniaSm - nie wiem czy wiesz, te X-landery które pokazywałas w linku to modele z 2009, wyszły teraz nowe 2010 z jakimis ulepszeniami i nową kolorystyką.

Pianistka- po co ci mniejszy wózek, na tak krótki okres czasu? szybko mała ci wyrośnie. Moja ma 63 cm i jeżdzi w casualplay'u. Ma tam duzo miejsca, a to przeciez zaleta a nie wada!!!

Ostatnia edycja:
My jeszcze w gondoli, mamy wózek Teutoni i duuużą gondolę. Wychodzimy na spacer przeważnie w porę spania lub np jak do spania nam zostało ok 1h tak więc mały jest spokojny. Zresztą on nam się narazie jakoś szczególnie nie podnosi. Jeszcze w gondoli pochodzimy bo pogoda taka zdradliwa a w gondoli jest bezwietrznie i dla kręgosłupka dobrze. Nie wiem od kiedy dzieci moga siadać ale ja staram się go nie sadzac jeszcze, siedzi albo na leżeczku albo na łóżku w pozycji leżaczkowej-kręgosłupki jeszcze są takie mięciutkie.
W szoku byłam jak sąsiadka, która ma dziecko 3 msc wozi go już od marca w spacerówce, nie dość ze moim zdaniem za malutkie na spacerówkę to i jeszcze jest tak zimno czasami. No ale to moje zdanie i niech każdy wychowuje tak jak uważa za stosowne.
w spacerówce tak smao można bardzo ciepło opatulić, alebo może i nawet cieplej bo ci się 5 kocy zmieści, a gondola jednak ma swoje ograniczenia przestrzenne no i my oczywiście jeździmy na płasko. Właściwie to róznica jest tylko taka, ze nie jest osłoniete od strony stóp, ale tam podwijam koc (w pojedynczym wózku, bo w podwójnym różnicy nie ma żadnej)

w spacerówce tak smao można bardzo ciepło opatulić, alebo może i nawet cieplej bo ci się 5 kocy zmieści, a gondola jednak ma swoje ograniczenia przestrzenne no i my oczywiście jeździmy na płasko. Właściwie to róznica jest tylko taka, ze nie jest osłoniete od strony stóp, ale tam podwijam koc (w pojedynczym wózku, bo w podwójnym różnicy nie ma żadnej)
A ja w mojej spacerowce Mutsy urban rider mam oryginalny spiworek i malej nic nie wieje. Na poczatku tez mi sie wydawalo ze tam ma jakos duzo miejsca, ale teraz widze ze jej to pasuje ;o) Kwestia przyzwyczajenia. A bede chciala kupic jakas malutka, podreczna, ale wygodna dla malej spacerowke, taka co mozna latwo do samolotu zabrac lub. tp. macie jakies propozycje?

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
J
Pianistka- po co ci mniejszy wózek, na tak krótki okres czasu? szybko mała ci wyrośnie. Moja ma 63 cm i jeżdzi w casualplay'u. Ma tam duzo miejsca, a to przeciez zaleta a nie wada!!!

Bo moj wozek jest strasznie ciezki i duzy, ciezko sie sklada i sporo miejsca zajmuje w bagazniku:) Na koniec maja sie wybieramy do Polski i potrzebuje jakis lekki do samolotu, latwo skladalny:)

widziałam dziewczynę miała Quinny WÓZEK SPACEROWKA QUINNY ZAPP + AKCESORIA +GRATIS (981466960) - Aukcje internetowe Allegro ,rewelacja ale ma jedną ogromną wadę jest tylko w pozycji siedzącej :( ale to dla większych dzieci takich 2 latków co nie śpią na spacerze
:D

No wlasnie mnie sie on podoba, jest prosty i leciutki, ale w pozycji siedzacej:( Jutro moze pojade na zakupy, poogladam w sklepach, bo na zdjeciach to one wszystkie na lekkie wygladaja:)

A ja w mojej spacerowce Mutsy urban rider mam oryginalny spiworek i malej nic nie wieje. Na poczatku tez mi sie wydawalo ze tam ma jakos duzo miejsca, ale teraz widze ze jej to pasuje ;o) Kwestia przyzwyczajenia. A bede chciala kupic jakas malutka, podreczna, ale wygodna dla malej spacerowke, taka co mozna latwo do samolotu zabrac lub. tp. macie jakies propozycje?

do samolotu, coś lekkiego, wygodnego, a na dodatek nie jest dodatkowym bagażem i nie zajmuje rąk i nie trzeba tego pilnować..... CHUSTA sie to nazywa :)

reklama
Do góry