reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
wozicie juz dzieci w spacerowkach ??? :| bo ja ostatnio wyjełam swoją i jak zobacxzylam jaka ona wielka a Pawełek malutki w niej to zwątpiłam :D ale chyba jemu sie podobało bo smial sie... :D albo smial sie z matki co ogladala go z kazdej strony hehehe

wozicie juz dzieci w spacerowkach ??? :| bo ja ostatnio wyjełam swoją i jak zobacxzylam jaka ona wielka a Pawełek malutki w niej to zwątpiłam :D ale chyba jemu sie podobało bo smial sie... :D albo smial sie z matki co ogladala go z kazdej strony hehehe
no ja juz od dawna, z miesiac alo i wiecej, jeszcze mrozy byly, bo mi się zwyczajnie młody w gondole przestał mieścić

No wlasnie o to chodzi, moja mala jutro skonczy 6 m-cy:) i podnosi glowe w gondoli, nie chce juz lezec, tylko siedziec, a spacerowka ogromna w porownaniu do niej, jakby byla na 3-lenie dziecko, hehe. Dlatego pilnie musze kupic jakas lekka spacerowke, zeby w koncu mala mogla wiecej poogladac swiata:) gondole tez mam duza, mala spokojnie sie miesci, zreszta u nas wiatry straszne w Edynburgu i deszcz czesto wiec wczesniej w spacerowie by marzla chyba:)

ja od miesiąca mam gondolkę zamienioną na spacerówę (niestety nie z powodu, że Gaja wyrosła :( ) ale i tak używam właściwie tylko chust... a wózka używamy tylko w domu, jako przenośnego leżaczka / usypiacza ;) jak raz na tydzień wyjdę z wózkiem, to max...

My jeszcze w gondoli, mamy wózek Teutoni i duuużą gondolę. Wychodzimy na spacer przeważnie w porę spania lub np jak do spania nam zostało ok 1h tak więc mały jest spokojny. Zresztą on nam się narazie jakoś szczególnie nie podnosi. Jeszcze w gondoli pochodzimy bo pogoda taka zdradliwa a w gondoli jest bezwietrznie i dla kręgosłupka dobrze. Nie wiem od kiedy dzieci moga siadać ale ja staram się go nie sadzac jeszcze, siedzi albo na leżeczku albo na łóżku w pozycji leżaczkowej-kręgosłupki jeszcze są takie mięciutkie.
W szoku byłam jak sąsiadka, która ma dziecko 3 msc wozi go już od marca w spacerówce, nie dość ze moim zdaniem za malutkie na spacerówkę to i jeszcze jest tak zimno czasami. No ale to moje zdanie i niech każdy wychowuje tak jak uważa za stosowne.

My jeszcze w gondoli, mamy wózek Teutoni i duuużą gondolę. Wychodzimy na spacer przeważnie w porę spania lub np jak do spania nam zostało ok 1h tak więc mały jest spokojny. Zresztą on nam się narazie jakoś szczególnie nie podnosi. Jeszcze w gondoli pochodzimy bo pogoda taka zdradliwa a w gondoli jest bezwietrznie i dla kręgosłupka dobrze. Nie wiem od kiedy dzieci moga siadać ale ja staram się go nie sadzac jeszcze, siedzi albo na leżeczku albo na łóżku w pozycji leżaczkowej-kręgosłupki jeszcze są takie mięciutkie.
W szoku byłam jak sąsiadka, która ma dziecko 3 msc wozi go już od marca w spacerówce, nie dość ze moim zdaniem za malutkie na spacerówkę to i jeszcze jest tak zimno czasami. No ale to moje zdanie i niech każdy wychowuje tak jak uważa za stosowne.

No wlasnie, my z tych samych powodow jeszcze w gondoli:) ale tutaj, w Szkocji woza dzieci po urodzeniu w pozycji pollezacej, od razu, moja mala tez na spacerze spi smacznie, obawiam sie, ze w spacerowce tak spac nie bedzie, ale coz, dzieci nam sie rozwijaja:) poza tym moja, jak pisalam, coraz czesciej podnosi sama glowe, jakby chciala usiasc w wozku, wiec mysle ze niedlugo bedzie pora na zmiany:)

reklama
ja latem temtego roku widzialam sporo matek ktore maluszki woziły w spacerowce ale byla rozłozona płasko ... no i lato bylo wiec słonce grzało :)

Do góry