reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Coraz bliżej do chrztu... No i wypadałoby sie za jakimś ubrankiem rozglądać...
Jakiego rozmiaru szukałybyście dla dziewczynki ok 66cm i 7,7kg na chwile obecna a chrzest za ponad miesiąc. hmmmm..... :sorry2:????????
ja będę kupować na ostatnia chwile tzn max 2 tygodnie przed, bo wiem, ze dzieci potrafia niespodziewanie strzelic w górę. Choc u mnie chrzest dopiero w maju i nie wiem czy na tym zad.... cos dostanę sensownego iw rozsądnej cenie.
Ale sukienusie mozesz kupić trochę większą

A ja mam pytanko takie - czy któraś z Was myslała juz o niekapku? Pytam, bo mój Michaś z butli pic nie chce, a będzie musiał niestety i pomyślałam sobei o niekapku. TT ma taki od 4 m ale jakiś taki płaski, sztywny, za to powyzej 6m jest miękki i okrągły:baffled: cos nie halo... widziałyście może jakies inne niekapki dla tak małych dzieci?

reklama
ja będę kupować na ostatnia chwile tzn max 2 tygodnie przed, bo wiem, ze dzieci potrafia niespodziewanie strzelic w górę. Choc u mnie chrzest dopiero w maju i nie wiem czy na tym zad.... cos dostanę sensownego iw rozsądnej cenie.
Ale sukienusie mozesz kupić trochę większą

A ja mam pytanko takie - czy któraś z Was myslała juz o niekapku? Pytam, bo mój Michaś z butli pic nie chce, a będzie musiał niestety i pomyślałam sobei o niekapku. TT ma taki od 4 m ale jakiś taki płaski, sztywny, za to powyzej 6m jest miękki i okrągły:baffled: cos nie halo... widziałyście może jakies inne niekapki dla tak małych dzieci?
kilolek
Ja mam własnie te z TT po 4 m-cu (juz czekają w szafce) ale na dziubek wogóle nie zwracalam uwagi bo mam zamiar odrazu uczyć pic jak z normalnego kubeczka (niejedna lekarka odradzała mi niekapki!). Ważne dla mnie było ze są plastikowe bo nie stłucze odrazu i mają dwa uchwyty wiec poreczne dla dziecka... :tak:

No właśnie niestety nei mogę zostawić zakupu sukienki na ostatnią chwilę bo bede zaraz po zabiegu na żylaki wiec bieganie po sklepach przez pierwsze dni nie jest wskazane... a później to juz tylko kilka dni do chrztu bedzie tzn 17.04.10

Dziewczyny - trochę off topic, ale mam pytanie o fotelik. Mam fotelik Maxi Cosi z taką wkładką ochraniającą główkę. Ta wkładką połączona jest też z gąbką wypłaszczającą siedzenie. Czy któraś z was też ma coś takiego ? Kiedy można to wyjąć?
Mojej małej jest chyba trochę niewygodnie z tym wałkiem dookoła główki, ale jak wyjmę całość to fotelik robi się za głęboki i pozycja w nim całkiem siedząca.

Dziewczyny - trochę off topic, ale mam pytanie o fotelik. Mam fotelik Maxi Cosi z taką wkładką ochraniającą główkę. Ta wkładką połączona jest też z gąbką wypłaszczającą siedzenie. Czy któraś z was też ma coś takiego ? Kiedy można to wyjąć?
Mojej małej jest chyba trochę niewygodnie z tym wałkiem dookoła główki, ale jak wyjmę całość to fotelik robi się za głęboki i pozycja w nim całkiem siedząca.

Z tą siedząca pozycją to Ci sie wydaje ;) Mi tez sie tak wydawalo, ale to jak najbardziej prawidłowa pozycja. Juz dawno wyjelam wkladke, wiekszosc dziewczyn chyba tez.

Tez mialam ta wkladke i MUSIALAM ją wyjąc bo Sonia wogóle absolutnie by sie w fotelik nie wpiela.
Niby to dopiero po 6m-cu ale jej to pasuje wiec myślę że OK

Co do kubeczków - polecane są doidy cup EKO BABY Sklep - Pozostałe

Kilolku z niekapka tez maly musi zassac zeby czegos sie napic i z doswiadczenia wiem ze tego nie zrobi tak samo jak z butli. Lepiej kupic kapek... lub taki kubek jaki kupie ja niebawem ;-)

Kilolku z niekapka tez maly musi zassac zeby czegos sie napic i z doswiadczenia wiem ze tego nie zrobi tak samo jak z butli. Lepiej kupic kapek... lub taki kubek jaki kupie ja niebawem ;-)
Cholera jasna! Ale super te kubki! Nawet nei wiedziałam ze takie istnieją a teraz to juz po ptakach bo zarowno kubeczki jak i miseczki wraz z łyżeczkami w kompletach pokupowałam ze bedą i w domu i u każdego z dziadków zeby nie wozić... :sorry2:

aha - ale z takiego niekapka mozna wieczko z dziubkiem zdjac i stosowac jak normalny... :blink:

Mary nie martw sie, kupic mozesz, ja mialam juz chyba z 5 kompletow (kubek, talerzyk, miseczka, sztucce) dla Julki i one bardzo latwo sie tłuką - mimo ze plastikowe. Ostały się tylko 2 miseczki i trwają do dzisiaj :D

no zassac musi ale on butelki nawet do buzi nei chce wziąć i tak sobie pomyslalam, ze uda się go oszukać, bo zabaweczki plastikowe i gumowe bierze do buzi i ssie, więc moze by udac, że to taka zabaweczka ;-)
a jaki kubeczek kupisz niebawem????

reklama
Do góry