reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Dziewczyny mam pytanko. Czy mozecie mi polecic jakies meble dzieciece? ladne a wmiare tanie? i solidne. Chcialabym z jakims wzorem "dodatkiem" ale tak zeby starczyly na dlugo i zeby w przyszlosci mozna bylo dokupic normalne lozko biurko itp (zwykle mebelki tez mile widziane). Potrzebuje szafe, komode i jakies poleczki, regal albo cos w tym stylu... pamietam jak kiedys dawalyscie linki ale nie chce mi sie zbytnio przeszukiwac watku.
A mebelki chcialabym nowe na nowe mieszkanie gdy sie wyprowadzimy bo moje ikejowskie pomalu sie rozpadaja... no i moglabym je wykorzystac gdzie indziej a mlodemu kupic nowe i solidne :)

Coraz bliżej do chrztu... No i wypadałoby sie za jakimś ubrankiem rozglądać...
Jakiego rozmiaru szukałybyście dla dziewczynki ok 66cm i 7,7kg na chwile obecna a chrzest za ponad miesiąc. hmmmm..... :sorry2:????????
mary mój Kuba ma 68 cm i chrzest będzie w wielkanoc i mam zamiar kupić mu ubranko na 74 :tak: , wolę podwinąć rękaw czy nogawkę niż żeby było za krótkie chociaż pewnie do tego czasu będzie idealne ;-)

mary mój Kuba ma 68 cm i chrzest będzie w wielkanoc i mam zamiar kupić mu ubranko na 74 :tak: , wolę podwinąć rękaw czy nogawkę niż żeby było za krótkie chociaż pewnie do tego czasu będzie idealne ;-)
W sumie to przemyślałam sprawe i wybierzemy sie jutro na miasto - moze znajde jakas sukienke, tak coby luzniejsza byla. Jakos wole namacalnie dobrać.

My chrzcimy dopiero w czerwcu jak pojedziemy do Polski, ale mnie sie wydaje ze 68 (takie jak nosisz teraz jesli mala ma 66cm) niewiele urosnie przez m-c, raczej do 74 nie dojdzie. Poza tym zalezy co chcesz kupic, bo jak np. sukienusie to moze byc wieksza troszke, musisz sie zdac na swoja intuicje:)

reklama
Do góry