reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziękuję dziewczyny za propozycje.
Szczerze mówiąc to podoba mi się tylko ta , która Kasiula pokazała
KOLORY WIOSNY sukienka brązowo-czarna r.univ (644953628) - Aukcje internetowe Allegro

Ale ja muszę mieć zdecydowanie dłuższą-ta tylko leciutko wystaje za kolana :-(
Dziś podjadę do tego sklepu- co myślicie o tych sukienkach ? (pewnie ceny mnie zabiją)
Kolekcja Wiosna - Lato 2009 -

OOOO ta mi się podoba :-)
produkty - "Mama i Ja" s.c.

Olica mamy ten sam problem i taki sam gust chyba hehehe :) Dokladnie o tej samej sukience pomyslalam jak dalas pierwszy link :)
Ja mam jeszcze okropnie grube lydki (kiedys duzo biegalam, trenowalam siatkowke i wogole sport to bylo moje zycie) Niestety sport tak mi lydki wyrzezbil ze wygladaja jak doczepione wporownaniu do calego ciala. A kolana mam ochydne od dziecinstwa. Moj K ma ladniejsze ode mnie. I najlepiej to by mi pasowala sukienka do kostek ale jestem za niska do takich i jeszcze bardziej by mnie przywalila taka sukienka do ziemi :) :-)
DZIEWCZYNY a czy wy na tych weselach ubieracie jakies szpileczki albo cos wyzszego czy plaskie tylko baletki itp?

Klaudia a ja postanowilam dac sobie spokoj narazie z wozkami..uparlam sie na buzza i juz i m powiedzial ze kupimy ale w pazdziernk=iku bo teraz znalazlam buzza na allegro za 999 ale stary model ale m powiedzial ze teraz niuc nie bedziemy kupowac tylko jesienia!!wiec ja juz mam wozek wybrany chodz tylu opinii negatywnych i zdania nie zmienie!Poza tym pare lasek z bb pytalam o buzza i wszystkkie zadowolone sa!!

Gie-oska Ja tez tak mysle :) Zostawie te wozeczki na teraz. W lipcu jeszcze poogladam w Polsce i jak nic nie znajde to tak czy siak zdecyduje sie na buzza hehe :-) Glupole z nas ale co tam. Dzidzia tez sie musi prezentowac jakos hehe

reklama
Klaudia a ja postanowilam dac sobie spokoj narazie z wozkami..uparlam sie na buzza i juz i m powiedzial ze kupimy ale w pazdziernk=iku bo teraz znalazlam buzza na allegro za 999 ale stary model ale m powiedzial ze teraz niuc nie bedziemy kupowac tylko jesienia!!wiec ja juz mam wozek wybrany chodz tylu opinii negatywnych i zdania nie zmienie!Poza tym pare lasek z bb pytalam o buzza i wszystkkie zadowolone sa!!

Ola no chyba az tak krzywych nog nie masz:-)obawiam sie ze ten sklep co dalas jest drogi zrezta jak kazdy z odzieza ciazowa!!

ja 12sierpnia ide na wesele znajomych ale mam sukienke przywieziona z usa i mam nadzieje ze sie zmieszcze bo ona jest tego typu co Kasiula dala:-)

Może racja z tym wózkiem, być może na jesien będą te buzzy tańsze.
Zazdroszczę, że masz sukienkę na wesele.

Mam krzywe nogi po tacie.
Nie wymyslam tylko naprawdę.
Jak złączę nogi w kostkach to między piszczelami możnaby przerzcucić prawie piłeczkę tenisową, a między kolanami ciut mniejszą piłeczkę, a między udami też coś by przeleciało. :-)
Mam całe nogi w kształcie nawiasów, ale już się z tym pogodziłam.
Są szczuplutkie, ale mocno krzywe.

Olica mamy ten sam problem i taki sam gust chyba hehehe :) Dokladnie o tej samej sukience pomyslalam jak dalas pierwszy link :)
Ja mam jeszcze okropnie grube lydki (kiedys duzo biegalam, trenowalam siatkowke i wogole sport to bylo moje zycie) Niestety sport tak mi lydki wyrzezbil ze wygladaja jak doczepione wporownaniu do calego ciala. A kolana mam ochydne od dziecinstwa. Moj K ma ladniejsze ode mnie. I najlepiej to by mi pasowala sukienka do kostek ale jestem za niska do takich i jeszcze bardziej by mnie przywalila taka sukienka do ziemi :) :-)
DZIEWCZYNY a czy wy na tych weselach ubieracie jakies szpileczki albo cos wyzszego czy plaskie tylko baletki itp?

No widzisz-ty masz mocne nogi przez sport.
Mój mąż ma nogi jak kobieta, zgrabne prościutkie łydeczki itd.
Ja przy nim wyglądam jak pokraka :-)
Kupię sobie buty na obcasie, ale wezmę jakieś bardziej płaskie na zmianę w raziew czego.

Olica

Gie-oska Ja tez tak mysle :) Zostawie te wozeczki na teraz. W lipcu jeszcze poogladam w Polsce i jak nic nie znajde to tak czy siak zdecyduje sie na buzza hehe :-) Glupole z nas ale co tam. Dzidzia tez sie musi prezentowac jakos hehe
Glupole nie glupole uparlam sie i juz nie chce zmieniac zdania bo wiem ze jak zdecyduje sie na inny wozek to bede zalowac za kazdym razem jak buzza gdzies zobacze:-)nie sadzialm ze tak mozna sobie humor psuc przez wybor wozka hehe ale juz mam wybrany i teraz czekamna promocje:-)

co do butow to na niewielkim obcasie biore ale wezme tez na plaskim

Może racja z tym wózkiem, być może na jesien będą te buzzy tańsze.
Zazdroszczę, że masz sukienkę na wesele.

Mam krzywe nogi po tacie.
Nie wymyslam tylko naprawdę.
Jak złączę nogi w kostkach to między piszczelami możnaby przerzcucić prawie piłeczkę tenisową, a między kolanami ciut mniejszą piłeczkę, a między udami też coś by przeleciało. :-)
Mam całe nogi w kształcie nawiasów, ale już się z tym pogodziłam.
Są szczuplutkie, ale mocno krzywe.

No widzisz-ty masz mocne nogi przez sport.
Mój mąż ma nogi jak kobieta, zgrabne prościutkie łydeczki itd.
Ja przy nim wyglądam jak pokraka :-)
Kupię sobie buty na obcasie, ale wezmę jakieś bardziej płaskie na zmianę w raziew czego.

Ola ja tez mamkrzywe nogi ale juz sie ztym pogodzilam bo przeciez ich nie wymienie hehe:-)ciekawe czy w sierpniu zmieszcze sie w ta sukienke hehe:-)

Dziękuję dziewczyny za propozycje.
Szczerze mówiąc to podoba mi się tylko ta , która Kasiula pokazała
KOLORY WIOSNY sukienka brązowo-czarna r.univ (644953628) - Aukcje internetowe Allegro

Ale ja muszę mieć zdecydowanie dłuższą-ta tylko leciutko wystaje za kolana :-(
Dziś podjadę do tego sklepu- co myślicie o tych sukienkach ? (pewnie ceny mnie zabiją)
Kolekcja Wiosna - Lato 2009 -

OOOO ta mi się podoba :-)
produkty - "Mama i Ja" s.c.

ta kiecka co tobie sie podoba 177 zl cena jak na ciazowa sukienke to normalna zerszta wieszkosc kiecek na tej stronie w tych cenach :)

ja bym chciala isc na moich szpileczkach złotych ale wiem ze jak babcia mnie zobaczy zacznie krzyczec ze nie wolno itp bo raz juz dała mi wykład :p wiec załoze takie 2-3 cm białe delikatne i pewnie cos na plaskim tylko cieawe czy znajde cos co mozna i do sukienki nalozyc ;) :-p

Ja tez chcialabym cos na malutkim obcasie wtedy moje lydki wydaja sie ciut szczuplejsze hehe. Ale dlugo w nich nie wytrzymam :) Zreszta jak to na wsi bywa "chulanki" (tance) do bialego rana i 2 dni poprawin wiec czy ciezarna czy nie tez mnie wezma do tanca, wiec szpile juz kompletnie odpadaja.

my idziemy na wesele 25 lipca i na razie o tym nie myślę. w pierwszej ciąży też byłam na weselu i też ok. początku 6 miesiąca. Polecam kupno sukienki zaraz przed weselem, bo teraz naprawdę trudno wcelować będzie w rozmiar (kto wie jak sie ukształtuje nasza waga - do tej pory szło wolniutko , bo I trymestr nie sprzyja tyciu, ale dalej...) i jeszcze myślę, że lepiej iść do sklepu i przymierzyć, bo teraz jesteśmy trochę "nieregularne" i zakupów w necie bym się bała, wolę przymierzyć.
Wtedy kupiłam w orsay'u większy rozmiar sukienki, takiej odcinanej pod biustem. Teraz moda nam sprzyja, bo dużo w sklepach jest tunik, bluzek i sukienek rozszerzanych od biustu w dół.
:)

mi sie szykuje weselicho w listopadzie ale jeszcze brat meza sali nie zamowil i wszystko jeszcze ''w proszku'' wiec mozliwe ze przeciagnie sie na grudzien wiec moze zdaze sie juz rozpakowac. na razie o szukaniu kreacji nie mysle. a jesli chodzi o buciki to na minimalnym obcasie bo ja wysoka jestem :-p;-)

aż tak wysoka że nie chodzisz w butkach na obcasie?? Ja w sumie do niskich też nie należe i mimo że mąż ma 191 i mogłabym ubierać szpilki 10 cm to wole takie 5-6 cm. A ja mam 176cm

reklama
Ajjj chyba znalazlam sukienke :-):-) Nie wiem tylko ten kawalek na brzusio i piersi nie bedzie zakrotki na mojej pileczce hehe ale nawet gdyby to mamulek mi poprzerabia wszystko i doszyjemy gore na biust tak zeby pozniej mozna bylo wiazac na szyi :) a ten kawalek poprostu zostawie tylko na brzusiu. troche nagmatwane mam nadzieje ze sie skapniecie o co chodzi i wklejam fotke to napiszcie co myslicie bo nie wiem czy w takiej sukience wogole wypada isc na wesele :) Material na brzusio jest rozciagliwy wiec nawet jak jeszcze mi przybyje brzusia to sie zmiesci

Załączniki

• sukienka.JPG
    sukienka.JPG
    19,9 KB · Wyświetleń: 31
Do góry