reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

jak czytam o tych wozkach to mi juz glowa puchnie nie tylko od rodzai i nazw ale od cen!! :szok:
no wlasnie ja tez nie chce wydac kupy kasy na wozek. chcialabym sie zmiescic w 1000zl. :nerd:
Ja też już powoli głupieje... ale bratowa mówiła to samo - tzn że nie ma co przesadzać ze zbędnymi inwestycjami w wózek bo ileż to dziecko w tym wózku spędzi w sumie czasu...? Powiem szczerze, że przeglądałam różne i naprawdę dużej różnicy pomiędzy tymi za 1200zl a 3200zł nie widzę
Też nastawiamy się na wydatek ok 1000zł tylko jeszcze na transport musimy doliczyć ok 200zł co i tak w sumie bardziej nam się opłaca. A za pozostałe pieniążki wolę kupić inne równie istotne rzeczy.. :tak:

reklama
Dziewczyny mam ogromną prośbę.
11 lipca mam wesele brata, będę wówczas w 22 tygodniu ciąży (przełom 5/6 miesiąc).

Mam problem z kreacją. Chciałabym ładnie wyglądać. Nie chcę iść w spodniach i tunice tylko w jakiejś sukience.
Sukienka musi być za kolano, wręcz dobrze ma zakrywać kolana, ponieważ mam naprawdę krzywe nogi :-)

Nie umiem w necie nic sobie wyszukać.

Myślałam, że jak pójde do normalnego sklepu z sukienkami i przymierzę rozmiar większy niż nosiłam normalnie to będzie akurat .... a tu dupa....
Rozmiar 40 jest na mnie dobry w brzuchu, a w klatce piersiowej pływam:szok::wściekła/y::-(

Proszę pomóżcie !!!
a moze kupic material i uszyc na miare. tutaj sporo kobitek tak robi i nie tylko na super okazje. ja sobie chce wlasnie na miare uszyc sukieneczke na lato ;-):tak:

11 lipca mam wesele brata, będę wówczas w 22 tygodniu ciąży (przełom 5/6 miesiąc).

Mam problem z kreacją. Chciałabym ładnie wyglądać. Nie chcę iść w spodniach i tunice tylko w jakiejś sukience.
Sukienka musi być za kolano, wręcz dobrze ma zakrywać kolana, ponieważ mam naprawdę krzywe nogi :-)

Myślałam, że jak pójde do normalnego sklepu z sukienkami i przymierzę rozmiar większy niż nosiłam normalnie to będzie akurat .... a tu dupa....
Rozmiar 40 jest na mnie dobry w brzuchu, a w klatce piersiowej pływam:szok::wściekła/y::-(

Proszę pomóżcie !!!
a cos takego?
CIĄŻOWA SUKIENKA DLA MAMY SATYNA ROZMIARY - 38 (647147461) - Aukcje internetowe Allegro
albo taka?
Super modna Sukienka Ciążowa rozm.S/M nowa (649240902) - Aukcje internetowe Allegro
czemu właściwie nie możesz sobie nic znaleźć? Chodzi o wymiary czy nic ci się nie podoba?

musisz mieć sukienkę z jakiegoś rozciągającego się materiału. czyli jakąś zwiewną. Ja mam wesele przyjaciółki 15 sierpnia i mam nadzieję że zmieszczę się w sukienkę którą miałam przed ciążą bo ona się dosyć sporo naciąga na brzuszku/

Proszę pomóżcie !!!

ja mam 10 czerwca wesele a brzuszek mam juz sporawy i bałam sie kupic jakas sukienke ale skusilam sie na taka z allegro http://domeczek.pl/~arise/allegro/P1030749.JPG
ale wdzialam tez duzo slicznych i nie ciazowych sukienekk ktore sa pod biustem wiazane np KOLORY WIOSNY sukienka brązowo-czarna r.univ (644953628) - Aukcje internetowe Allegro

Bura sprawdzilam dla Ciebie chyba wszystkie firmy w Anglii. Niestety wszystkie wozeczki maja gondole obok siebie. Ja tez zastanawialam sie czy nie kupic samego nosidelka bo chcialam sie zmiescic w jak najmniejszych kosztach ale niestety to nie jest zadobry pomysl, tymbardziej ze w Polsce macie chlodniejsze zimy. Jak tylko cos znajde to dam Ci jeszcze znac :-)

Kilolek zazdroszcze ze juz mozesz pokoik zrobic, ja musze czekac pewnie do pazdziernika bo nadal mam salon fryzjerski w pokoiku dla maluszka a pracowac musze jak najdluzej bo za urlop nikt mi nie zaplaci (jestem samozatrudniona wiec lipa z kasa) Ale pokoik wyszedl bajerancko :-):-)

Ja tez mam problem z sukienka.Jade na wesele 18 lipca do Polski. Patrzylam na ebayu i nic nie znalazlam. Najbardziej boje sie tego rozmiaru. Naprawde nie wiem jaki najlepiej zabrac, bo ciagle tyje i nie wiem czy w lipcu nie bede o wiele grubsza. ze na brzuszku to wiem ale w barkach juz i tak jestem dosc szeroka :-( a nie chce wygladac jak koń.
Ta brazowo czarna ktora dala Kilolek najbardziej mi sie podoba. U mnie tez je widzialam i w roznych kolorkach :)

Gie-oska ja tez jestem zdolowana tymi wozeczkami :(:( Tak bylam napalona na tego buzza :( Nie wiem co z tym zrobic :-(

Dziękuję dziewczyny za propozycje.
Szczerze mówiąc to podoba mi się tylko ta , która Kasiula pokazała
KOLORY WIOSNY sukienka brązowo-czarna r.univ (644953628) - Aukcje internetowe Allegro

Ale ja muszę mieć zdecydowanie dłuższą-ta tylko leciutko wystaje za kolana :-(
Dziś podjadę do tego sklepu- co myślicie o tych sukienkach ? (pewnie ceny mnie zabiją)
Kolekcja Wiosna - Lato 2009 -

OOOO ta mi się podoba :-)
http://www.mamaija.eu/produkty?func=productPage&pid=207&cid=3&prid=0&wid=41

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam 10 czerwca wesele a brzuszek mam juz sporawy i bałam sie kupic jakas sukienke ale skusilam sie na taka z allegro http://domeczek.pl/~arise/allegro/P1030749.JPG
ale wdzialam tez duzo slicznych i nie ciazowych sukienekk ktore sa pod biustem wiazane np KOLORY WIOSNY sukienka brązowo-czarna r.univ (644953628) - Aukcje internetowe Allegro
super kiecki:-)
Gie-oska ja tez jestem zdolowana tymi wozeczkami :(:( Tak bylam napalona na tego buzza :( Nie wiem co z tym zrobic :-(
Klaudia a ja postanowilam dac sobie spokoj narazie z wozkami..uparlam sie na buzza i juz i m powiedzial ze kupimy ale w pazdziernk=iku bo teraz znalazlam buzza na allegro za 999 ale stary model ale m powiedzial ze teraz niuc nie bedziemy kupowac tylko jesienia!!wiec ja juz mam wozek wybrany chodz tylu opinii negatywnych i zdania nie zmienie!Poza tym pare lasek z bb pytalam o buzza i wszystkkie zadowolone sa!!
Dziękuję dziewczyny za propozycje.
Szczerze mówiąc to podoba mi się tylko ta , która Kasiula pokazała
KOLORY WIOSNY sukienka brązowo-czarna r.univ (644953628) - Aukcje internetowe Allegro

Ale ja muszę mieć zdecydowanie dłuższą-ta tylko leciutko wystaje za kolana :-(
Dziś podjadę do tego sklepu- co myślicie o tych sukienkach ? (pewnie ceny mnie zabiją)
Kolekcja Wiosna - Lato 2009 -

OOOO ta mi się podoba :-)
produkty - "Mama i Ja" s.c.
Ola no chyba az tak krzywych nog nie masz:-)obawiam sie ze ten sklep co dalas jest drogi zrezta jak kazdy z odzieza ciazowa!!

ja 12sierpnia ide na wesele znajomych ale mam sukienke przywieziona z usa i mam nadzieje ze sie zmieszcze bo ona jest tego typu co Kasiula dala:-)

Do góry